reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Laski co polecacie na odparzenia? Mam linomag, linoderm, bepanthen i sudocrem, Nikolinie wyszlo odparzenie z bablami w miejscu konczacym bandaz, w ciagu pol nocy, narazie wysmarowalam sudocremem. Kurde jeszcze odparzenie sie przyplatalo ;/

HAPPY ja tez bym miec nie mogla. Przy jednym czasem wysiadam i czasem jestem u kresu wytrzymalosci.

A tak apropo dzieci, slyszalyscie ze Mirabelka postarala sie o rodzenstwo dla cory? Widzialam na fb :)

Edit..
Mi A. truje tylek o rodzenstwo dla mlodej zebym tabsy juz rzucila.. a ja nie jestem do tego pozytywnie nastawiona.

reklama
Paulina-maść z witamina A. Nie znam dokładnej nazwy ale jak tak powiesz to będzie ok, jest bardzo tłusta i u nas szybko pomaga , albo zwykła wazelina.
Paulina-jie wiedziałam dawni jej tu nie było ;p

Zła trochę jestem bo S. Ma wolne a znowu go cały dzień nie będzie bo jedzie tacie pomagać:/

Paulina super, że udało się bez cięcia. Nikola dzielna dziewczynka, buziaki dla niej

Madzialena o to masz wesoło z taką gromadką

my dziś odpoczywamy w domku, nigdzie się nie wybieramy.

HAPPY lepiej wysuszac czy nawilzac bable? Bo ja juz zielona :p
Fakt mirabelki dawno nie bylo i jak widac duzo sie u nich zmienilo. Szkoda ze sie nie oddzywa.

paulina u nas na odparzenia zawsze pomagał sudocrem i tormentiol, dobrze też jest przemywac dziecku skórę wodą z mąką ziemniaczaną:)
happymum mój D. też ma dzisiaj wolne i odsypia hehe

Co do dzieci to nie jest zle, na szczęście jest moja mama i jakoś dajemy radę, dzieciaki ładnie się bawią , na spacerach też są grzeczne, a jaki ubaw z nimi jest:-) Gdybym miała na codzień taka gromadkę to bym zwariowała:) D. ostatnio cos napomknął żebyśmy postarali się o drugie ale od razu powiedziałam że w życiu:-) jak zapytałam się go czy będzie kąpał, przewijał i chodził na spacerki a nie wszystko ja to stwierdził że on przeciez pracuje i jednak powiedział że jest dobrze jak jest:)

paulina na odparzenia ja używam kremu nivea baby sos. taki biały. najlepiej działa na dupke kubunia na drugi dzień połowy zaczerwieniena nie ma jak nasmaruje grubo na noc.

U nas w miare dobrze. kuba przeziębiony ale jakoś idzie.

heja.

Paulina u nas na odpazenia to dzialał tylko linomag. Zadne wysuszające, bo po nich rana tylko pekala.

Happy rozszarpalabym chlopa zeby taki dobry zawsze byl dla innych a mnie i dzieci zaniedbywałby. Ł tez dobre serce ma, jak ktoś poprosi to leci pomagac.tzn nie tak czesto jak kiedyś bywalo ze w domy tylko sypial. Teraz pyta mnie czy moze isc np dla mego wujka pomoc :) dociera powoli do niego ze on ma dzieci i te dzieci dziwnym trafem czasami chcą zeby ten tato z nimi coś porobil.

odebralismy F od tesciowej. skubany wracac nie chcial :) w miedzy czasie bylismy w Mikolajkach. ja chce taką plaze miec za domem!!!! 2 h nad wodą i mocniej sie opalilam :) jak skwareczka niedlugo bede :) F i Ł jak rumusnkie dzieci, skora brązowiotka. O tez cudnie opalony.

reklama
Hej.

HAPPY w tym kraju nie ma masci z witamina a ;p farmaceutka polecila mini derm, jak narazie ok, juz nie jest tak zjadzone.
RENATA my dzis nad wode jedziemy i tez mam zamiar sie opalic. Mlodej reke w folie zawiniemy jak bedzie chciala sie popluskac zeby tego opatrunku nie zamoczyla.

U nas upal! Jest cudnie, tylko gdyby nie ta reka...

Do góry