reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

snoopy12 no ja niestety mam zwykły komputer:-( No ale jakoś muszę sobie radzić.. Zastanawiam się tylko jak to będzie za jakieś 2-3m-ce jak już brzuszek będzie dużo, duuuużo wiekszy.. Wtedy to dopiero pewnie będzie bolało.. A na leżenie narazie nie mam czasu bo zaraz muszę iść do siebie na miasto bo muszę odebrać dowód osobisty. Dobrze że nie mam daleko. I że ładna pogoda i ciepło jest, to jeszcze nawet miło się przejść. Mam nadzieję że pogoda to już tak zostanie.. Dla mnie byłoby lepiej, bo mój Misio mi powiedział ż jakieś 1,5m-ca temu że jak się ociepli na dworzu to wtedy się pewnie do mnie wprowadzi.. Więc już tak czekam z niecierpliwością:tak: :-D :yes:

A teraz uciekam, jak wrócę za jakieś pół godz to się odezwe.

reklama
U mnie tez jest w miare ladna pogoda, ale wieje tak ze nie mam zamiaru z domu wychodzic... Mam krzywe akcje ze dzidzia sie przeziebi i beda powiklania... a kurtki juz na mnie nie wlaza;) mama kupila mi plaszczyk ale ma paskudne guziaki i zaczne w nim chodzic jak je zmienie;P

Ja juz jestem:-) I dowodzik też już mam:tak::-):happy:
snoopy12 no ja jeszcze w kurtki wchodze ale też już raczej robią się przyciasne. Tylko że ja już mam taką pogodę że moge chodzić w ciepłej bluzie, albo bezrękawniku. Tylko i w bezrękawnik się niedlugo nie zmieszczę:-) No w sumie też jestem troszkę przeziębiona, ale nic na szczęście poważnego.

Masz szczescie moj bezrekawnik jest za krotki z reszta jak wiekszosc moich ubran, mama mi wczoraj fajna sukienke ciazowa kupila, ale za zimno jeszcze... ja juz bym chciala zeby maj byl...;(((

No nie wiem jak to jest z tymi jedynakami... Baska (27) ma syna 8 lat, Grzesiek (29) ma syna 6 lat, Tomek (32) na syna 3 lata. (To moje starsze przyrodnie rodzenstwo) No i sprawa ma sie tak ze jak sie chopakow pyta kiedy beda mieli braciszka badz siostrzyczke to odpowiadaja ze juz mama 2 braci i na razie im wystarczy. A Łukasz (3 latek) po prostu wariuje jak do nas przyjedzie a nie ma chlopakow bo akurat nie mogli na weekend do babci przyjechac.

ja tez mam rodzenstwo i to liczne;))) z mojego mlodszego rodzenstwa toleruje tylko siostre (16lat), a brat to taka swinia ze lepiej by bylo jak by go nie bylo... Ma 18 lat i jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy (Jarek to jego dobry kumpel i znaja sie duzo dluzej) to nawyzywal mnie od dziw... i powiedzial ze sie mnie wstydzi... Poza tym to narkoman... Teraz z mama zastanawiamy sie co z nim zrobic, bo w domu juz nie moze mnieszkac bo wszystko ginie...

Wiecie dziewczyny, ja to nie chcę mieć juz drugiego dziecka. Jedno mi starczy. A poza tym finanse raczej nie pozwolą na drugie. Bo żeby mieć dziecko to trzeba też mieć je za co wykarmić i wogóle. No chyba że może póżniej jak już będe pracować, ale raczej do drugiego mnie nie ciągnie.

Ja tez mysle ze nie stac nas na drugie dziecko... Z reszta Jarek bedzie mnie utrzymywal dopiero od 10 kwietnia;))) a 19 mam urodzinki 20!!!!!!! Nie moge sie juz doczekac, moj brat zwalnia pokuj i szykujemy tam pokoik dla dzidzi;))) Coraz czesciej marze zeby miec juz maluszka przy sobie!!!!!!!

snoopy12 no to i tak masz lepiej niż ja. Bo ja to nawet nie mam oddzielnego pokoiku dla dzidzi:-( Tylko narazie łóżeczko i takie tam będe musiała zmieścić w swoim pokoju (ok12-13m/kw). No i myślę żeby jeszcze przed narodzinami maleństwa kupić do pokoju jakąś rozkładaną sofe która zajmuje mało miejsca i wymienić meble na taką meblościankę w której biurko jest wbudowane (no a troche to kosztuję, ale dużo więcej miejsca by było)..

reklama
Galarecia twoj suwaczek ze snoopym jest boski!!!!!!!!!!! ;))) a co do pokoju dla dzidzi to ja tez na zazie planuje wszystko w moim pokoju, zrobilam juz duzo miejsca, wyzucilam toche niepotrzebnych gratow. Nie wiem czy rodzice dadza mi jego pokuj,bo w koncu to ich syn i w ogole juz ponad rok planuja wywalenie go z chaty, co do pokoju to masz malutki ale jeden plus. Masz mniej do sprzatania;))) jarek uwaza ze powinnismy wynajac mieszkanie w bloku to bedzie mial blizej do pracy, bo ode mnie na 20km do pracy i jeszcze ze swoimi rodzicami mieszka bo ode mnie nawet autobusu nie ma tak rano bo zaczyna prace o 6... Ma zagadac z szefem zeby mogl na 7 jezdzic. Zobaczymy co z tego bedzie. Ja bym nie umiala w bloku mieszkac...

Do góry