reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A mnie mój gin ostatnio zszokował... Wszędzie piszą i mówią że trzeba duzo pić a on mi powiedział że mam pić ok 0,75 (Marek sie śmieje że flaszke) mniej...SZOK...
Marek opija sobie 140 dni dzidzi piwkiem a ja nawet za bardzo mineralki nie moge...
Ona-mika życze powodzenia na zaliczeniu
Snoopy trzymaj sie już ci niedużo zostało... Ale pilnuj sie dalej i odpoczywaj jak najwięcej...

reklama
Snoopy na te dolegliwosci zoladkowe znam dobry domowy spodob ktory u mnie zawsze dzialal, choc nie jesc przyjemny, trzeba zjesc lyzeczke kakao, popijajac woda, u mnie skutkowalo 100%

A ja witam się po długiej nieobecności..

No więc napiszę tak po krótce przyczynę.. 2maja pod wieczór wylądowałam w szpitalu ze skurczami w prawym boku. Oczywiście polożyli mnie na ginekologii.. Podłączyli mnie do KTG. Póżniej na USG. Z dzidzią okazało się że wszystko w porządku. No ale mam lekko poszerzoną miedniczkę i zastój w nerce. No i leżenie na oddziale. Badanie ogólne moczu, krwi. Wyniki moczu wyszły kiepskie. No więc póżniej posiew moczu. A ten jeszcze gorszy. Uważa się że 100tys bakterii na 1ml to bardzo dużo i jest już ostre zapalenie. A ja miałam 10mln bakterii na 1ml:szok: No i proszki i antybiotyk. No i za 2dni kolejne badanie moczu (już na szczęście dobre) no i na następny dzień (czyli dziś) wypis ze szpitala. No i teraz jeszcze dalsza kuracja w domu.

Postaram się nadrobić jak najszybciej to co pisałyście, ale już w ten weekend pewnie nie dam rady bo chcę spędzić troszkę czasu z moim lubym..
No i niestety przykro mi ale ślubu nie będzie (nie mamy nawet pieniędzy na obrączki).. Tzn będzie ale nie w najbliższym czasie:-:)angry:

Pozdrawiam was wszystkie.

Galarecia slub nie jest najwazniejszy, na niego jeszcze przyjdzie czas;))) Teraz zadbaj o siebie i o dzidzie;)))
Baska nie moge sie napatrzec na wasza coreczke, chciala bym zeby i moja mala miala taka slodka buzie;)))) Ty powinnas z nia na jakis kasting jechac i bez zbednego gadania malutka by jakas rolke dostala;)))
Mnie cos kuc zaczelo w lewym boczku, tak jak by mnie mala od srodka szczypala...

Hej dziewczynki:-)
My jakos zyjemy.. na szczescie juz lepiej:tak:
Snoopy dziekuje za komplementy.. sama zobaczysz jakie to cudne uczucie jak ktos chwaili Twoje dziecko:-) jeszcze raz dziekuje:-) zoabczysz Twoja corcia tez bedzie przesliczna:)

Galarecia dobrze, ze wszytsko juz w porzadku.. wiesz najwazniejsze, ze to minelo i ze z dzidzia wszystko jest dobrze.. jeszcze tylko dwa miesiace.. ja tez prawie cala ciaze walczylam z bakteriami w moczu, tylkmo mnie nic nie bolalo a mialam zle wyniki:szok:

Ona_mika jesli chodzi o imie to samo Lena:-) nie zadna Magdalena, Helena, Milena:-D juz nie raz mi ludzie rozne kombiacje robili:-) Misia to po prostu Lenka:-) chcialam zeby miala oryginalne imie, jak sie urodzila to potem sie tyle Lenek posypalo:)

Powiem, wam, ze z imieniem to mielsimy niezle:) dla chlopczyka mielismy tylko 2:):-) zreszta chcialam, zeby byl chlopczyk( chcialam miec 2 synow i coreczke) miał być albo MIłosz albo Tymon:-) (zreszta za rok bedziemy sie starac o Tymona:-D;-)) a z dziewczynka to bylo:) ja wymyslalam a Adam albo akceptowal albo odrzucal:) zreszta Lena miala byc albo Nina albo Kalina:-) ale A chcial Lene i zostalo:-)
alez sie rozpisalam:)
aha i pamietam, ze jak robilam test ciazowy to jak zoabczylam 2 kreski to wiedzialam od razu, ze to bedzie dziewczynka:-) takie mialam orzeczucie - zreszta nie mylilam sie:-)

No to cześć kochane, melduję się z pracy z kubkiem mięty z melisą;-).
Galarecia, boszz, wiem co to znaczy nerka, choruję od dzieciństwa, piasek, kamica, to dopiero jest ból, a ataku kolki nerkowej nie życzyłabym nawet wrogowi. Oszczędzaj się, pij dużo wody, nie jedz tłustego, ostrego, czekolady itp. Dieta najważniejsza. A ślub, jak się kochacie to i na ślub poczekacie:-), teraz najważniejsza jesteś Ty i dzidzia:tak:.
KasiaF87, zrób sobie najlepiej badanie moczu, jak nie masz skierowania to normalnie w laboratorium, 4zł takie badanie kosztuje, a lepiej mieć pewność, że wszystko jest w porządku:tak:. Z nerkami to nie żarty;-).
Baska, Lenka to bardzo ładne imię, i córcia też śliczna, ma świetną karnację:tak:. A z imionami to chyba każdy ma kombinacje hehe, u mnie syn miał być FILIP, dziewczynka Martynka, ale że tatusiowi się Martynka nie podobała, to była kłótnia, jak damy na imię (on chciał Hania). I miałam dylemat, ale jak tylko się Hania urodziła i ją zobaczyłam, od razu wiedziałam, że Martyna do niej nie pasuje:-D.
Ona_mika, miłego dnia w szkole:-p.

Witajcie !! ania_zywa , baska201 dziekuje za powitanie ;-)

snoopy12 popieram wszystkich ... ładne imie wybraliscie :-)

Nam od samego początku mówili ze chłopczyk bedzie wiec mial byc Patryk ale jakbylam w 5 miesiacu to poszłam na prv wizyte do Skręta( On mnie wital na swiecie gdy sie urodziłam) i On mi powiedział ze ..zadnego gwizdka tu nie widzi .. :szok: SZOK, a jeszcze tydzien wczesniej inny lekarz zapewnial ze na 100% chlopiec !! I jeszcze tego samego dnia ustalilismy ze bedzie Alicja Zuzanna :tak: mojej mamie strasznie podobalo sie Zuzia i rozpaczala ze tak bedzie miala na drugie :-)zreszta w tamtym roku duzo rodziło sie Zuzanek !!

Galarecia duzo zdrowka życze , najwazniejsze jest dzidzi !! a na ślub przyjdzie pora ;-)

reklama
Hejo:)

Garalecia nio to przeszłaś ostatnimi czasu, a teraz dbaj o siebie i dzidziulke:* :*

Wszystkie wybrałyscie bardzo piekne imie Lenka bardzo sliczna:)Imie i w ogole:)
Mi sie zadne imie meskie nie podoba i nie wiem jak damy na imie synkowi..eh czarna magia. NIby chciałabym orginalne ale zadne mi sie nie podoba. Kubuś jest ładne to znow K sie nie zgadza, a jak mu mowie zeby podał jaks propozycje to mowi ze nie wie eh Ci faceci:no: :-):-)

bu$ka:*

Do góry