reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

cześć dziewczyny. Pamietacie jak pisałam wam o mojej mamie? ze mnie wyżuca z domu i w ogole że sie wstydzi tego że noszę dzidziusia itp. właśnie była u mnie i się pytala czy pojedziemy w niedziele po kanape i fotele dla mnie:szok: ale wyczówam tu intryge, ona nie z milosci chce mi to kupic, tylko dlatego bo wie ze to mi brakuje,chce kupić żebym sie szybciej wyniosła! jak myślicie wziąść to od niej?

reklama
Mika niestety tak bylo:-(a ten gin wazyl chyba ponad 150kg, byl wielki i oblesny:wściekła/y: dlatego porod wspominam niezbyt dobrze.. pocieszam sie, ze przy nastepnym juz bede wiedziec, co i jak i juz sie tak panicznie nie boje.. ale serio myslalam, ze umre.. na szczescie nie wszedzie sa tacy lekarze a ja trzymam oby asze porody byly lekkie i bez komplikacji.. :-)

To straszne, że w XXI wieku chodzą po ziemi jeszcze kanibale :crazy: przecież mógł maleństwu zrobić straszną krzywdę jeśli byłaby źle ułożona w kanale albo Ciebie porozrywać i pouszkadzać :wściekła/y::no::angry: takim to prawo wykonywania zawodu powinno się zabrać :tak::wściekła/y:

oleńka jeśli wyczuwasz intrygę to bym nie brała na Twoim miejscu żeby nie było wypominania przez następne 20 lat, że Ci kanapę kupiła. Zresztą ja wolę składać grosz do grosza i sama kupić niż liczyć na innych, którzy mogą to potem wykorzystywać. Ale może naprawdę chce Ci pomóc? Wybadać intencje będzie raczej trudno :baffled: Napisz nam co zadecydowałaś.

Ja w ogole ten porod uwazam za jedna wilka farse.. Polozna byla zla, ze zaczelam rodzic, bo nie mogla klachac z kolezankami.. pote, co chwila masaz i jeszcze do mnie z oburzeniem, ze czemu pani tak sie glosno zachowuje.. a ja dziewczyny juz nie moglam wytrzymac.. prawie 3 godziny skurczy partych(gdzies czytalam, ze jak diecko sie nie urodzi do 3 godz od skurczy partych to cc).. myslalam, ze wyjda mi procz dziecka wszytske wnetrznosci.. a to wszytsko przez to, ze glowka dziecka nie chciala zejsc do kanalu rodnego. uwazam, ze jakby tak cholerna polozna nie robila mi, co chwile masazu, nie podala oksy to wszytsko by bylo tak jak powinno..
Co do pekniecia to zdarzyli mnie naciac,co rowniez zrobili nie podczas skurczu.. moj A nie umial juz patrzec jka sie mecze.. po 12 godzinach juz plakalam, mialam serdecznie dosc.. w szpitalu prawie w depresej wpadlam.. ciezki porod, potem brak pokarmu = mala glodna i non stop wrzeszczala albo na cycu wisiala.. ale na szczescie mam zdrowe dziecko.. i to sie teraz liczy.. tak jak mowia, ze bol sie nie pamieta ale wspomnienia zostana na zawsze.. teraz juz sobie obiecalala, ze przy drugim dziecku biore swoja polozna , przynajmniej beda mnie traktowac jak czlowieka..
Przepraszam, ze sie tak rozpisalam:zawstydzona/y:

A ja moj porod wspominam dobrze moze dlatego ze byly przy mnie caly czas 2 polozne, jedna kuzynka taty (jak sie sowiedzial ze akurat ma dyzur to do niej zadzwonil) i pani ania (oplacona przez mame o czym dowiedzialam sie niedawno od mojej siorki) :-D:-D:-D ja bez mojej mamy bym sie chyba zamordowala a te masarze szyjki byly cholernie bolesne ale przyspieszyly porod:rofl2:

jeszcze sie zastanowie, bo ja ja znam i nie zdziwie się jak będzie mi to wypominała. dziewczyny nie straszcie porodem, bo ja widze ze jak sie chce miec jakąś opiekę to trzeba w łape dać i tyle. Bo bez tego lipa:baffled:

A ja wlasnie wstalalam z poludniowej drzemki :) Dzisiaj stwierdzialm ze sobie dospie i poloze sie z Filkiem :)

Olenka nie wiem co zrobisz ale ja w sumie to chyba bym nie wziela :/ od ojca dostalam pare rzeczy a teraz wypominki takie ze szkoda gadac :/ a jak by nie dal to tez bym przezyla !Ale moze Twoja mama jest inna:)

Netgirl to wspolczuje u nas tez nieraz taka goraca i duszno ze nie ma czym oddychac :/ ale ostatnio wlasciciel mieszkania kupil nowy klimatyzator :) I dziala super :)

Baska to ja bym go pozwala chama jednego !!!! Wrrrr nienawidze takich lekarzy i pielegniarek co im sie dupy nie chce ruszyc a sa od tego jak dupa od srania :/ Bez przesady ale niekotrzy to sie wogole nienadaja !!!

Mika no ja jestem bardzo zadowolona z tego :) W sumie to z Filkiem chodzilam do babki , ale ona daleko przyjmuje i pozatym slyszalam o niej nie za dobre zreczy wiec stwierdzialm ze wyprubuje innego :) I jest bardzo fajny :) Zobaczymy jak sie popisze przy porodzie :) Bo tutaj tak jest ze ten lekarz co Cie prowadzi cala ciaze tro musi odebrac porod chyba ze nie zdazy dojechac lub cos tego typu :) a w Polsce jak jest ??

reklama
Do góry