reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Femme musisz byc dobrej mysli, napewno bedzie wszystko dobrze, a o wage sie nie martw, moja malutka w 33 tyg wazyla 2000g, wiec teraz wazy pewnie tyle samo co Twoja.
oleńka19 pewnie mial atak padaczki, a z ust mu krew leciala bo pewnie sobie jezyk przecial, a ludzie po ataku to nic nie pamietaja co sie dzialo wiec pewnie dlatego byl zablokowany

nom ASIOWO nawet nie masz pojęcia jak to jest fajnie znowu pisać normalnie ...tylko muszę się do tej przeglądrki przyzwyczaić,ale to już pryszcz!!!

FEMMKA napewno wszystko będzie dobrze ,a twoja malutka ładnie waży!!!moja urodziła się tydzień wcześniej czyli w 33 tyg a ważyła 1810 gram!!!a lekarze zawsze pod koniec ciązy zwracają na wszystko szczególną uwagę !!!

OLEŃKA to miałaś przeżycia ,ech tylko żeby tobie teraz nic nie było!!!!

witajcie!:-)
Ale nadrukowalyscie az milo!:-D
Moj smoka doi od kiedy od piersi sie odkleil!Nie bylo sposobu!Ale zgryz w normie i nawet w dzien ne potrzebuje a tylko do zasypiania i potem tez wyplowa!;-)
Ona-Mika moze jakies zapalenie w piersi sie zrobilo,czasem tak jest jak sie odstawia dziecko od piersi!Ja karmilam rowno rok!I w swoj roczek Adi sam zrezygnowal!
!Albo rana poporodowa!Skonsultuj z lekarzem bo nie ma zartow!:-(
Z tym mieszkaniem u rodzicow czy tesiow to wiem cos o tym!Mieszkalam z rodzicami 15 miesiecy i juz nigdy tam nie chce wrocic!Na szczescie udalo sie nam dostac kredyt i w grudniu bedzie rok jak na swoim juz!Ale sie ciesze!
Tez wolalabym wynajmowac nawet cale zycie kawalerke niz z kims mieszkac!Napeno odbije sie to na waszym malzenstwie!Tymbardziej ze maz i mama nie przepadaja za soba!Pomyslcie na spokojnie moze cos uda sie wynalezc!:-(
Kasia19 jeszcze troszke i bedzie po wszystkim!A nim sie obejrzysz maluszek bedzie biegal!Wiem co mowie!;-)
Wiatj galarecia ja miesiaczki nie mialam 10 miesecy po porodzie!Ale luzik!;-)
Dla kobiet po porodzie sa tabletki Cerazette!Ja je bralam i ogolnie nie polecam ale nie kazda kobieta reaguje tak samo!Teraz mam zalozona spiralke juz ponad rok ale za nidlugo zmiana planow i trzeba wyciagnac!;-):-D
Asiowo to moze sie zdarzy!Fajnie tak jedno po drugim!:-)
Femme fatale brzmi powarznie ale oby wszystko bylo ok!Trzymam kciuki!A co do slodyczy to tez mialam na nie strasznegop smaka!:baffled::-(
Iwoneeczka gratulacje zebolaskow!Moj maly mial tak samo ale do 14 miesiecy wyszly juz wszystkie!:-)
Moj urodzil sie w 36 tygodniu i wazyl 2900 to byl takim dosc duzym wczesniakiem!
Au nas nic ciekawego pogoda sie zepsula i w domku siedzimy!Za chwilke ma wpasc moja przyjaciolka z synkiem!
no to tyle zmykam bo maly mnie molestuje zeby domek ukladac!:-):szok::-D
pozdrawiam

Lusesita ja też palnuję spiralkę. Jaką Ty masz?? Bo mi polecają miedzianą jakiejś dobrej firmy tylko nie pamiętam nazwy. U mnie koszt takiej spirali to 500-600zł. A podobno są bardzo dobre. Tylko że ja najpierw muszę się wyleczyć.. Czyli spirala nie wcześniej jak za 2,5-3 m-ce..

ona_mika no ja też miałam dość długo plamienie w połogu..

witajcie!
Z tym kredytem to latwiej niz myslalam nam poszlo!A wynajm wiecej placilam!W TBSie nie chcialam bo placisz niezla sume a nigdy nie jest twoje!
Galarecia ja mam spiralke Nova T 150 i kosztowala mnie razem z zalozeniem kolo 400 zl!Ale super sie po niej czulam i nie mam z nia problemu!W czerwcu minal rok jak mam zalozona i spoko!Na poczatku czulam jakbym miala zaraz okres dostac ale minelo!A komfort psychiczny jest super!Ona jest z miedzia wiec dodatkowo dziala plemnikobojczo i przeciw zapalnie!Moja mama miala 2 i nic sie nie dzialo i moja ciocia tez ja miala!Takze polecam i napewno po dugim bobasie tez sobie zaloze!;-)
Mezus wraca wlasnie do domku wiec zmykam obiadek nastawic!Dzis fajnie bo szybko!
No to do juterka dziewczyny!
Acha moje gg to 2769820 piszcie to dam wam namiary na nasza klase !:-D
brzuchatki trzymajjcie sie!;-):-)

Asiowo a jak wy tak 5 lat się staracie, małżeństwem jesteście od roku. My straciliśmy szansę na mieszkanie komunalne
A tak z innej beczki to coś mi świta że u ciebie z kroczem też nie za ciekawie było, możesz przypomnieć co to było i kiedy zaczęłaś współżyć z mężem, ja to jakoś przełamać się nie mogę
Mąż złozył wniosek w 2003 roku, a mnie dopisał w 2005:tak: w zeszłym roku doniesli akt małzenstwa, a w tym akt urodzenia małej...:tak: Wiec wniosek mamy juz 5 lat:tak: P jakby był dalej sam mógłby dostac tylko kawalerke, a ze jest juz nas 3 osoby to jest szansa na wieksze.
No... a krocze juz lepiej wyglada, rana sie prawie zagoiła, ale podczas sekcesow cos ciagle pobolewa... raz sie przełamalam, nie wiem jak -chyba zasługa P:-p i jest powoli coraz lepiej...:tak:

MIKUSA - jeszcze to nie jest pewne ... mam nadzieje że jednak się okaże że wszystko jest ok... nie chce cesarki :-/

OLENKA - ja nie chce znieczulenia wole się męczyć przy porodzie niż żeby mi coś w kręgosłup wbijali ... co to to nie ... zresztą w wodzie łatwiej się rodzi więc znieczulenie zbędne z tego co słyszałam :-)

MADZIK , OLIWKA - no to mnie pocieszyłyście z tą wagą już myślałam że z Ninki to mega kruszynka jest

LUSESITA - ojj na dzisiaj to ja już mam słodyczy dość :-p

MIKA - ale ja wole w wodzie ;-) będę się lepiej czuła i to wiem ... zawsze jak mnie coś boli czy mam jakiś problem z sobą to do wody wskakuje ... a na łóżku rozłożona wcale nie będę się czuła komfortowo ... niecierpie takich sytuacji ;-/ ... a co do cen mieszkań to wiadomo zależy od miasta ... u nas są koszmarne :-/ no ale Gdańsk super miasto :-)

tez zastanawialam sie nad porodem w wodzie ale wybila mi to z glowy ciocia ktora pracujena poloznicwie....powiedziala ze moze w jakis sposob lagodzi to bol ale jest ...delikatnie mowiac niehigieniczne-bo wiadomo ze podczas porodu wydobywaja sie z kobiety rozne rzeczy....krew sluz kał---i to wszytsko potem plywa w tej wodzie i napewno nieciekawie wyglada....pozatym musisz byc praktycznie naga. i tak najczesciej kobiety kiedy zaczynaja sie skurcze parte przechodza na lozko.

reklama
Do góry