reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo : ja już zapomniałam o rozmiarze 34-36:-) chociaż tylko spodnie powymieniałam na te dla słoni;-) i podkoszulki;-) ale mam nadzieje że po porodzie wrócę do swojej dawnej wagi i że nie będzie to takie trudne... ale nie ukrywam że w luźnych ciuszkach jest bardzo wygodnie;)

tak wiem ,wiem:D ale cały czas coś mi się zacina i zawiesza ;/ ale mam nadzieje że już wiadomo o co chodzi:-D

Ostatnia edycja:
reklama
mika no jak fajnie :):-) ja to wczoraj kupilam krem ujedrniajacy i na celulit...musze szybko wrocic do starej sylwetki....:-(

a wlasnie bo tez chcialam isc na solarium , tylko nieewiem czy moge skoro karmie piersia....czy to cos szkodzi???

Hej kobitki. Ja mam 22 lata i 7-mio miesięczną córcię.Wiem o czym mówicie bo kiedy ja zaszłam w ciążę też na mnie sie patrzyli jak na jakiegoś wyrzutka,że przed ślubem,że niby za wczesnie,że marnuje sobie życie itp., a my bardzo chcieliśmy mieć niunię, zwłaszcza po tym jak w wieku 18 lat straciliśmy pierwsze dziecko:-(. Uwazm,że każda kobieta która czuje instynkt macierzyński sprawdzi się jako matka niezależnie od wieku-tak jak napisała któraś z Was,że młodsze czasem są bardziej odpowiedzialniejsze i dojrzalsze do rodzicielstwa niz niejedna starsza kobieta.

Anija witaj:-)
Mika spokojnie 37 u takiego maluszka to nie goraczka - mi u lekarza pediatra zawsze mowila ze 38 st to st podgoraczkowy u dziecka wiec spokojnie.. Lena czesto ma 37 st.. a w dupce musaisz odjac 5 (albo 3) kresek czyli wychodzi samo 37:tak:

Wiem rozumiem Cie:tak:ale ja nigdy nie daje Lence nic na zbicie poki nie ma na termometrze ponad 38 st.. w przychodni zawsze mnie uczulali na to i ja tak postepuje:tak:ale kazda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej malenstwa dlatego nie kwestionuje:-)
ja tez jak mama 37 st to umieram:-D:tak:

Witam się witam :-)

Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń :-p zaczęło się od tego że mała mnie obsrała całą :-p skąd ona tyle kupy wzięła i żeby tak strzelała ?! :szok: ... później pojechaliśmy do Kartuz ją zarejestrować ...i okazało się że rejestruje się w miejscy urodzenia a nie tam gdzie meldunek matki :dry: więc spowrotem do Gdańska :-p mała jak mi zaczęła płakać w urzędzie bo głodna była to myślałam że serce mi pęknie ... zaczęłam z nią płakać coś strasznego ... w samochodzie cyca wyjęłam i po drodze do domu ją karmiłam :-p później szybko na zdjęcie szwów i oto jestem :-p
Tak się bałam zdejmowania tych szwów a zakuło mnie 2 razy i tyle :-p ... tak więc teraz czekać tylko aż te w środku się rozpuszczą i będzie si :-)

A mam pytanko kiedy można zacząć ćwiczyć ? w sensie że brzuszki muszę zacząć robić i nie wiem czy już mogę ?

BASKA, OLIWKA - no trzeba przyznać że start mam super :-)

OLIWKA - masakra jakaś z tymi chorobami u Ciebie ;/

ASIOWO - fajniutkie te body :-) ...ja mam całą szafkę body a w ogóle nie używam bo boje się o pępuszek :-p

MIKA - popieram ... z rodzicami to nie to samo ...

ANIA - przecież ty już tuż tuż nie mogli Ci już wywołać :-p?

co do wagi to ja waże 57 :szok: więc 6 kg do przodu :-p ale zgubie brzuch to może tak być :-p

A jaki krem ujędrniający proponujecie ? bo muszę też sobie coś kupić a w aptece jakaś dziwna babka była i nic doradzić nie umiała :-p

Ja zaraz się wybieram z mężem do ginekolog. Oczywiście wypalanka.. Ciekawe czy dostanę jeszcze jakieś leki.. No a mały znowu musi do babci jechać, bo ze sobą go ciągać nie będziemy..

ona_mika ja nawet jak Adaś ma 37,9st w tyłeczku to nic mu nie podaję, bo lekarka powiedziała że z takim stanem podgorączkowym (wychodzi 37,4st) to dziecko musi samo powalczyć. Ale jeżeli już będzie ze 38,4st (oczywiście w tyłeczku) albo wyżej to żeby coś podać.. Ogólnie raczej nie zaleca się podawania przy stanie podgorączkowym lekarstw niemowlakom. Także jak jest 37,4st to się nie przejmuj.
Rzeczywiście z rodzicami to nie jest to. Może i pomogą troche jak są spoko, ale decydując się na dziecko wszystkie powinnyśmy zdawać sobie sprawę że decydujemy się w ten sposób również na dorosłe życie. Własna rodzina to własna rodzina, a nie jeszcze jakieś inne. Wiadomo że może niektórym się nie chce gotować, sprzątać, itp (mi też się nie chce często) ale sam fakt mieszkania tylko w 3 (ja+ maż+ synek) jest motywujący.

femme fatal nie musisz się bać zakładania body. Pępuszkowi się nic nie stanie. Tylko będziesz miała zawsze pewnie troszkę body przybrudzone. A tak to nic poza tym.
A ze startem to ja też Ci zazdroszczę. Świetnie sobie radzisz. I widać że macierzyństwo Ci sprzyja.
Co do kremów to ja polecam serie PERFECTA MAMA firmy Dax Cosmetics dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Ja w ciąży stosowałam na rozstępy i dzięki temu są niezbyt widoczne.

Ostatnia edycja:
Mikusa ok jesli Ty tez tak uwazasz to poczekam sobie:tak:tylko mam nadzieje, ze napewno sie spotkamy:tak:

Femme tak jak Mika pisala nie zaleca sie robienie takich normlanuch brzuszkow do konca pologu czyli zaklada sie, ze przez 6 tyg.. tak naprawde nie wiesz jak tam macica w srodku i itp.. wiec poczeka.. wiem, ze sa jakies cw dla kobiet w pologu - poszukaj:tak:
a co do kremu to ja uzywalam z Evelin dla mnie super tylko nie wiem czy mozna jak sie karmi piersia wiec moze bezpieczniejszy bedzie ten Dax co Galarecia wspominala:tak:

Galarecia trzymam ckiuki za bezbolesny zabieg:tak:

Kurde coś albo zmęczenie w końcu mnie dorwało albo choroba mnie bierze :dry:

Dzięki za odpowiedź ...kurde ... to na studniówkę raczej obcisłej sukienki nie będę mogła mieć :-( no trudno ... ważne żeby wszystko ładnie się zagoiło :-)

A jeszcze mam pytanie czy mogę już sobie wziąć gorącą kąpiel ? :-p tak mi się marzy poleżeć z pół godziny w wannie z pianą ale nie wiem czy mogę ?? :-p

I co jest zakazane do jedzenia tak że zakaz na amen ? wiem że słodkiego nie bardzo i pikantnego i że bananów nie ...

reklama
FEMME z pewnością nocnej kawy i herbaty nie można i nic wzdymającego(kapusta, groszek). To jest pewne. A o alkoholu już wspominać nie muszę. A co do słodyczy to można, tylko niewielkie ilości, najlepiej jak np ciasta samemu się robi. A w ogóle to można wszystko tylko stopniowo żeby móc wyłapać czy akurat to nie pasuje nince.

Do góry