reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

tylko podbrzusze bolało już nie boli, niby bardzo wczesna faza i to dlatego ;/ nic nie może na pewno stwierdzić za 2 tygodnie ale objawy i po badaniu wynika że jestem ... mam nadzieje że mi nie zaszkodzi podobno stosuje się go przy planowaniu ciąży.

reklama
No straszna cisza, straszna ... Niestety spędzam samotny weekend i szukam pocieszenia na BB :)
Ale jak tu je znaleźć jak nikogo nie ma ?

Motylicaja widze, że zakupy udane :D

OJJ tak bardzo udane...

motylicaja prawda ,zakupy poprawiaja humor - ja tez taka zadowolona jestem bo kupilam sobie po promocji podpaski :-D:-D:-D
w smyku sa swietne ubranka ale ceny sa jeszcze lepsze :sorry2:

Pewnie ze tak:)..

ja kocham kolczyki mam ich mase......

niunia90-piekna dziewczynka;)

a dzięki :) to dostałam zadanie. Trudno pisać o sobie :) spróbuję... Mam na imie Edyta :) mam 19 lat... jestem w ostatniej klasie technikum i 7 miesiącu ciąży ;) moja sytuacja nie była zbyt różowa na początku. Zaczynając od tego, że rozstałam się z chłopakiem, a właściwie to on mnie zostawił (o ciąży nawet nie wiedzieliśmy).. a w dalszej kolejności przyszła reakcja rodziców, która była straszna. Teraz jest nawet dobrze pomijając, że nauka, nauka i nauka...

witam i Gratulujel;( dzidzi

A ja witam i wklejam fotki...Moje zakupki i moj fryz...i jeszcze paznockie jestem z nich dumna....juz 8 miesiecy nie gryze...ich

tylko podbrzusze bolało już nie boli, niby bardzo wczesna faza i to dlatego ;/ nic nie może na pewno stwierdzić za 2 tygodnie ale objawy i po badaniu wynika że jestem ... mam nadzieje że mi nie zaszkodzi podobno stosuje się go przy planowaniu ciąży.

Ja absolutnie o takim leku nie szlyszalam w ogole wiec nietstey nie pomoge jak i nie wypowiadam sie aby nie zawracac glowy :))))))))))))))

sylvcia - o kurcze, o takim porodzie to ja marzylam.. czytam czytam i mysle, co Ty tu mowisz o epiduralu a Ty z Irlandi :shocked2: :blink:
Ja mialam skurcze na 24h przed porodem, takie ze hohoho... rodzilam tydzien po terminie, na porodowke pojechalam wprost z wesela siostry :baffled: Rodzilam z moim P, przeklinalam, wymiotowalam, i chcialam umrzec :dry:
Bylam nacinana, rodzilam bez zadnego znieczulenia.. ehhh wole sobie tego nie przypominac...
Nadia byla krociutka kurcze, 49cm, ale za to waga ladna :tak:
Moj Damian wazyl 3880 i mial 55cm dlugosci :-p

coś już wiem :) będę pisała bo wasza wiedza okaże sie niezbędna :D 21 styczeń kolejna wizyta dam znać co i jak :) trzymajcie kciuki za moja fasolkę :)

sylvcia - o kurcze, o takim porodzie to ja marzylam.. czytam czytam i mysle, co Ty tu mowisz o epiduralu a Ty z Irlandi :shocked2: :blink:
Ja mialam skurcze na 24h przed porodem, takie ze hohoho... rodzilam tydzien po terminie, na porodowke pojechalam wprost z wesela siostry :baffled: Rodzilam z moim P, przeklinalam, wymiotowalam, i chcialam umrzec :dry:
Bylam nacinana, rodzilam bez zadnego znieczulenia.. ehhh wole sobie tego nie przypominac...
Nadia byla krociutka kurcze, 49cm, ale za to waga ladna :tak:
Moj Damian wazyl 3880 i mial 55cm dlugosci :-p

No no no to kurcze dziewczyno nameczylas sie niezle :( Epidural to ten lek taki antybolowy :)) Ja wolalam rodzic sama Po prostu stwierdzial ze bede sie czula lepiej i bedzie mi tak wygodniej :)) A skurczy przez cala ciaze praktycznie w ogole nie mialam Nawet nie czulam tych braxtona hicksa Malo kiedy Moglabym to zliczyc na palcac jednej dlonii :))

Motylicaja fryzz ladny :)) A klolczykii rewelka mam mnostwo duperelek :)) lubie je bardzo :)) Ja cale zycie obgryzalam paznokcie ale w wieku 13 lat chyba jakos tak przestalam i jadlam pestki z dynii i slonecznika i Rosna mi do dzis paznokcie piekne dlugie nie lamia sie Maja twarda plytke pzanokcia Jak nie mialam Nadinki mialam nawet do 2-woch cm odrost paznokcia :))

DOBRANOC KOCHANECZKI :)))))))))))))))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
clio87 jesli lekarz zapisal Ci te tabsy to bierz.. Ja brałam.. tylko u mnie bole podbrzusza zaczely sie miedzy 9/10 t.c. i byly takie, ze jak zaczelo bolec to nie moglam sie wyprosotwac.. taki bol.. moj wcale nie przypominal miesiaczkowego bolu.. a potwem okazalo sie, ze szyjka problemy i tak do 37 t.c. ciagnelam na podtrzymaniu.. na szczescie coreczka urodzila sie zdrowa i to jest najwazniejsze:tak:
Asheara wspolczuje porodu, moj byl bardzo podobny tylko bez wwymiotywania;-) no i z ta roznioca, ze meczylam sie 12 godzin.. ale naciecie bylo nie podczas skurczu i pamietam to do dzis;-)lekarza lezacego na moim brzuchu tez.. ale uwierz miz czasem apomina sie o trym.. chce miec drugiego dzidziusia ale o porodzie staram sie narazie nie myslec:-D

reklama
Witam z rana , u mnie pobudka byla o 7 , teraz Ala meczy babcie opowiesciami o strazaku :-D
A Wy nie macie co robic w nocy :-p

Mazia nie mowie ze moga byc szkodliwe czy cos ale jak sie przykleji do sciany i jakis maly psotnik zechce odklejac to moze pojsc i farba :sorry2:
Ja chodzilam na Biol - Chem a zdawalam historie rozszezona :-p:-D
lubie biologie ale zeby Ja zdawac to nie moje klimaty :no:

Agulek znam mamusie ktora po cesarce zaszla w ciaze , pewna nie jestem ile ..PO.. ale pol roku nie minelo , musiala poprostu czesciej chodzic na wizyty i 2raz miala cesarke , zreszta zrob test czy idz do gina to wszystko sie wyjasni :tak:;-)

clio87 My z tego samego rocznika :-) Gratuluje Fasolki i pisz u Nas jak najczesciej ;-)

sylcia porod wspanialy mialas - chodzi mi o to ze nie nacinali Cie no i nie meczylas sie dlugo :tak:

motylicaja ja paznokci nie gryze od 2 klasy gimnazjum :-) i jedynie po porodzie scielam sobie na krotko jednak czulam sie dziwnie bez nich a najbardziej to moj P narzekal bo nie mialam czym go drapac :-D
wytrzymalam 3 tyg i spowrotem zapuszczalam paznokcie , zyc bez nich nie moge :cool2:
fajne kolczyki aczkolwiek sama nie nosze ...

Asheara
sylvcia - Rodzilam z moim P, przeklinalam, wymiotowalam, i chcialam umrzec :dry:
U Mnie podobnie , Tylko ze ja akurat nie wymiotowalam :-p
No i moj porod trwal o wiele krocej , tez bez znieczulenia!!
Mowisz ze Damianek mial 55 cm , moja Ala miala 58 :-D

Do góry