reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

motylicja z tym że moja babcia na trzeźwo też tak mówi.. A dziś jeszcze mnie wkurzyła bardziej ze sie upiła..
Wkurza mnie to no bo mowi że kupila dla małego to tamto, a cały czas przypomina ze mozna było usunąć że ma żal do siebie ;/ a mnie to tak wkur*** bo to tak jak teraz kocha swoją córke i by powtarzala ze mogła ją usunąc.. to by było inaczej ;/ A ja nie chce zeby ktokolwiek o moim dziecku tak mówił. Tym bardziej że jej powtarzam to za kazdym razem, a ona nadal swoje ;/ Patologia ;/

Dziś znalazłam mieszkanko za 800zł +opłaty 70m2 w tym 3 pokoje, kuchnia, łazienka, taras i oddzielne wejście (bo domek jednorodzinny to jest, i góra jest zajęta a cały dół wolny ;)) i tak sie wlasnie zs Patrykiem zastanawiamy, bo w sumie jest okazja, ale z drugiej strony nam starczy jednopokojowe, mniejsze o połowe 30m2 spokojnie nam by starczyło

reklama
ARTYSTKA - a ile Twoja babcia ma lat ? musisz wziąć poprawkę że na starość się troszeczkę fiziuje ... może ona już ma ten etap po prostu :sorry:

artystka no wkurzajaca masz babci, a mieszkanie to okazja taka czy w jakies miejszej miejscowosci bo ja sie zdziwialm i sparawdzialm jak by to u mnie w miescie bylo mozliwe i minum za 70m2 to byl tysiak:szok: a rozdzice faktycznie Cie do zycia przygotowuja mnie tak nie robili i teraz biedna zagubiona owieczka jestem :-p

Mlody spi i mam czas dla soebie tylko dla siebie bo dzisaj P nie wpadnie:dry: no nic pora ziasc sie za herbatke.

femme moja babcia ma około 60 (sama dobrze nie wie ile ma lat bo jak sie urodziła to pozniej zmienili jej date urodzin bo byly inne czasy.. itd, i jej mama młodo urodziła i prawdopodobnie babcia jest o rok czy dwa starsza niż ma w dowodzie..) ale moja babcia zawsze taka była.. 2 miesiace spokoj, pozniej poszła tydzień chlać i tyle z niej.. I ona jeszcze chce sie prawnukiem opiekować, ja dziekuje, jak ma sie moim dzieckiem opiekować tak jak mną że ona pila ja sobie robilam co chciałam to bez komentarza.. I niestety to nie starość.. Ale no co taka już ta babcia jest to co ja moge zrobić? Musze ja akceptować taką jaka jest

kolia Płock to nie takie małe miasto w sumie ;) Ale własnie okazja jest niezła. Na nowym osiedlu, nowe bloki, mieszkania itd za 49metrów nieumeblowane życzą sobie około 1200 zł+ opłaty.Ale powiem szczerze ze mi bardziej zależy na czymś mniejszym, bo na co mi takie wielkie mieszkanie? Ale wszystko co jest ok 30m2 kosztuje 600zł/700zł +opłaty to jaka to cena w porównaniu do tego domku... a zależy mi zeby jesli w bloku to max 1 pietro. I znalazłam za 500zł +opłaty na parterze, umeblowane i z lodowką pralką, tv ,ze wszystkim ale znowu 20 metrów. Mieszkałam z rodzicami na 24 metrach i to jest mało, a 20 to już wyobrażam sobie jaka to klatka..

ja mam lekarza na kasę i jestem bardzo zadowolona:tak:

a co do mojego egzaminu to przedstawiłam zwolnienia lekarskie z mojej nieobecności ale to nic nie dało na szczęście koledzy wziął moją stronę i chcąc nie chcąc głupio jej było mnie nie dopuścić skoro cały rok jest za mną i mnie dopuściła ale z ogromnym bólem serca...

ten babsztyl pewnie nie ma dzieci:dry:

no dziewczynki, palenie jest zle ale jakie pomocne i przyjemne. Dzieci tylko szkoda. A ktoras z was w ogole jest z Warszawy? I jak to sie stalo, ze dwie z was z tąd żyją w UK;-)?

Ostatnia edycja:
ten babsztyl pewnie nie ma dzieci:dry:

no dziewczynki, palenie jest zle ale jakie pomocne i przyjemne. Dzieci tylko szkoda. A ktoras z was w ogole jest z Warszawy? I jak to sie stalo, ze dwie z was z tąd żyją w UK;-)?

Tak jakoś wyszło... życie bardzo zaskakujące scenariusze pisze :-D:-);-)
ale bardzo mi się tu podoba :tak:

artystka-my mieszkamy na jednym pokoju. Mieszkanie ma 30m/2. Powiem Ci,ze jest dosc ciasno(jest nieustawne przez duży balkon). Jakos sie da mimo wszystko mieszkać.Na szczęscie mamy w planach budowe domu.
Jesli tylko dacie rade finansowo-to proponuje dwa nawet małe pokoje. Mysle,ze takie duże mieszkanie-możecie narazie odpuscic. Poszukajcie czegos tanszego. Bo nie ukrywajmy-ale przy dziecku wiele wydatków się ma. No chyba,ze roznica minimalna miedzy tymi mieszkaniami w cenie.

Adaś dziś prawie cały dzien śpi. Nie mam pojęcia co mu jest. A tak wogole to od 3 dni grzeczniutka ta moja gadułka. Nie poznaje go. Ząbki nie wyszły-ale ból odpuścił. No i Adaś radośniejszy.

Palenie rzuciłam miesiąc przed zajściem w ciaze. A wróciłam do palenia-jak przestałam piersią karmić. Pobyt Adasia w szpitalu jakos mnie roztroił nerwowo-no i palę do dziś. Staram się rzucić-bez rezultatów.

Ostatnia edycja:
kingusia -no ja nie wątpie,że ci sie tam podoba:-D Bo tam lepszy standard zycia i w ogole... sama bym chciała gdzieś wyemigrować, najlepiej do francji bo kocham ten kraj i język. No, ale najpierw musze zrobic,co zrobic musze, i dowiedziec sie,czy jestem czy nie jestem w ciazy(oby nie, im wiecej czytam, tym bardziej mi sie wydaje,ze nie jestem jednak)
eh....
femme -oglądałam zdjęcie twojego dziecka, jest przezabawne i przecudowne:-D

Mona Lisa wybacz , ale sadze ze nie potrzebnie sie nakrecasz. Na wlasnej skorze doswiadczylam paradoksalnie jak latwo zajsc w ciaze a za razem jak trudno. Jeśli jestes zdrowa, masz dni płodne , jestes przed owulacja i doszedł w tobie chocby tylko troche sie do środka dostało, no to ciąża. A jesli nie mialas dni plodnych, nie doszedl w tobie , miał gumke, no to nie ma co panikowac. Wiatropylnych ludzi nie ma. Nie ma dni plodnych i plemnikow to nie ma ciazy.

A co do emigracji do innego kraju. Mam połowe rodziny w Londynie i szczerze powiem ze wiem jak tam jest. Nic nie ma za darmo. Praca, praca, praca. Nie pracujesz to nie masz kasy. Tak tam jest. U nas jest inaczej, nie pracujesz nie masz kasy, pracujesz nie masz kasy. Takze tam jest nieco lepiej ale ja widze ze co to za zycie skoro ciagle jest praca dom praca dom po to zeby miec pieniadze, ale nie ma sie juz czasu zeby je wydac. No i po 2 jestes w obcym kraju, smiesza mnie ci ludzie co wyjezdzaja na pol roku/ 2 miesiace/ 2 lata i czuja sie Anglikami, a Polska to dla nich zadna wartosc. Ja osobiscie chce mieszkac w Polsce. Jesli sytuacja mnie nie zmusi za nic w swiecie nie wyjade stad.

Ostatnia edycja:
reklama
motylicja z tym że moja babcia na trzeźwo też tak mówi.. A dziś jeszcze mnie wkurzyła bardziej ze sie upiła..
Wkurza mnie to no bo mowi że kupila dla małego to tamto, a cały czas przypomina ze mozna było usunąć że ma żal do siebie ;/ a mnie to tak wkur*** bo to tak jak teraz kocha swoją córke i by powtarzala ze mogła ją usunąc.. to by było inaczej ;/ A ja nie chce zeby ktokolwiek o moim dziecku tak mówił. Tym bardziej że jej powtarzam to za kazdym razem, a ona nadal swoje ;/ Patologia ;/

Dziś znalazłam mieszkanko za 800zł +opłaty 70m2 w tym 3 pokoje, kuchnia, łazienka, taras i oddzielne wejście (bo domek jednorodzinny to jest, i góra jest zajęta a cały dół wolny ;)) i tak sie wlasnie zs Patrykiem zastanawiamy, bo w sumie jest okazja, ale z drugiej strony nam starczy jednopokojowe, mniejsze o połowe 30m2 spokojnie nam by starczyło

Nio rozumiem...Ja tez bym nie pozwolia na to nawet mojej babci zeby mowic..o usnieciu dziecka RANY>>>>:wściekła/y:

A z tym mieszaniem to musisz sie zastanowic...co lepsze...

Dzien dobry....

U was tez tak fajnie...sypie snieg??? ehhe :szok:
Ja dzis przespalam cala nocke....Sukces....jak na mnie bo od wypadku spalam malo bardzo malo....

milego przedpoludnia...

pozdrawiam was i wasze dzidziolki

Do góry