reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam oooo udalo mi sie was nadrobic hehe ja mam dzis ciezki dzien i kazdego sie czepiam bo sie nie wyspalam...maluch cala noc buszowal i kopal mnie po pecherzu,laskotal po rzebrach,i mial straszna czkawke!!!to byl koszmar ale bardziej mnie dobilo to ze gdy jadlam obiad moj brat bezczelnie zaczal glamac mimo ,ze zwrocilam mu uwage nadal rozdziawial morde az mi sie jesc odechcialo ;(
jeszcze mogl sobie w nosie dubac bezczelny...a ma 25lat zachowuje sie jak 4latek tragedia ;(
u dziewczyn pewnie wszystko wroci do normy i bedzie oki.

reklama
a pwoiedz mi jakie badania trzeba zrobic? choc watpie by te nasza gamonie wiedzialy co to w ogole jest.

gdzies mi sie kartka zawieruszyła z tymi badaniami no i jest w innym jezyku, wiec trudno by mi bylo to dokladnie na polski przetluamczyc, wiec znalazlam w internecie:
morfologię ogólną
badanie moczu
cholesterol całkowity
próby wątrobowe {ASPAT,ALAT}
cytologię
cukier
no i koniecznie sprawdzic krzepliwość krwi.
jesli jestes blisko wawy to moge Ci polecic dobrego ginekologa, do ktorego moja tesciowa chodzila pol zycia i facet jest naprawde dobry w tym co robi. jesli nie, to poszukaj w internecie kogos poleconego i jego dokladnie sie popytaj jakie badania trzeba porobic bo mozliwe, ze ja moglam cos przeoczyc. ;) wlasciwie, to kazdy dobry ginekolog powinien przed wypisaniem tabletek dac Ci listę z badaniami do wykonania...

gdzies mi sie kartka zawieruszyła z tymi badaniami no i jest w innym jezyku, wiec trudno by mi bylo to dokladnie na polski przetluamczyc, wiec znalazlam w internecie:
morfologię ogólną
badanie moczu
cholesterol całkowity
próby wątrobowe {ASPAT,ALAT}
cytologię
cukier
no i koniecznie sprawdzic krzepliwość krwi.
jesli jestes blisko wawy to moge Ci polecic dobrego ginekologa, do ktorego moja tesciowa chodzila pol zycia i facet jest naprawde dobry w tym co robi. jesli nie, to poszukaj w internecie kogos poleconego i jego dokladnie sie popytaj jakie badania trzeba porobic bo mozliwe, ze ja moglam cos przeoczyc. ;) wlasciwie, to kazdy dobry ginekolog powinien przed wypisaniem tabletek dac Ci listę z badaniami do wykonania...

niestety od Wawy mam bardzo daleko bo az 400km.
ja blizej Zielonej góry mieszkam.
ale dzieki juz jakies pojecie mam....
ja wiedzialam tylko o cytologii. kurcze sama cytologia 30zł a gdzie reszta ?? hehe

dziękuję :-)

lenka ja teraz biorę Cilest no już około 1,5 roku i w ciągu roku systematycznie przybierałam na wadze przybrałam 10 kilo teraz mi stanęło ale po tym co napisałaś nie wiem czy mi nie pomogły przytyć. Jak Ci się wszystko uregulowało to waga spadła??

A mnie głowo rozbolała i strasznie mnie zamuliło :crazy:

Kolia- wzięłam je ponad rok przed zajściem w ciąże. Jak waga stanęła tak już nie spadła. W ciąży przybrałam i teraz ważę znów tyle co po tych tabletkach więcej schudnąć coś nie mogę.
Muszę sie wkońcu wybrać do ginekologa. Ten co na niego trafiłam w ciaży-to świetny jest.Naprawdę zna się na swoim zawodzie. Chciałam tylko zaoszczędzić na wizycie-jak bym juz z jakimis badaniami poszła. Wątpie,ze ten mi cos na oko da. Ten pierwszy to nie był lekarz tylko chyba jakis sprzedawca-potem się dowiedziałam,ze wszystkim na osiedlu to samo wciskał.

w wakacje robilam sporo zdjęć i chcialabym sie pochwalić paroma ;-) jestem bardzo ciekawa Waszej opinii.

47145_1271574009445_1832746233_581632_4566859_n.jpg47145_1271573969444_1832746233_581631_322346_n.jpg47357_1271573769439_1832746233_581630_1245100_n.jpgDSC_5327.jpg59458_1278925713233_1832746233_596521_1810437_n.jpg47145_1271574049446_1832746233_581633_1483122_n.jpg47303_1271574209450_1832746233_581635_38683_n.jpgDSC_6320.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomóżcie. Robiłam dzisiaj badania kri i wyszło mi coś takiego że na rozpoznanie cukrzycy ; glikemia na czczo mam 126mg/dl z tego co wyczytałam to jest stan początkowy cukrzycy ale może w ciąży to jest normalne?? Powiedzcie jakie wasze wyniki były i czy to jest dobrze czy nie??

em_x fajne te fotki ;)
ja wlasnie slucham mojego marcina jak spi bo cos mu sie sni chyba znowu dzieci bo sobie spiewa pod nosem hehe a nasze malenstwo kopie i sie juz wyspalo ;P

reklama
Witajcie wieczorem:)
Daff drogie to nosidlo bo ja widzialam za 250zl to troche duzo:)
Justysia1a ja mialam na czczo 76 wydaje mi sie ze to duzo skonsultuj sie z lekarzem, mam nadzieje ze to nie cukrzyca. Wydajesz mi sie bardzo znajoma, ale to tylko pewnie mi sie tak wydaje.

A co do anty... tez chcialabym zaczac cos brac ale co... ja mam problem z braniem jakichkolwiek tabletek na 100% bym zapominala ze trzeba brac tabsy,a do tego moj zoladek jest wrazliwy :D, a Elizka po tym co ty piszesz to nie wiem co myslec o zastrzykach, kusza mnie plastry:) Vegas co ile przykleja sie taki plaster ??

em_x piekne zdjecia, ja sie nie znam na obrobce, ale czesto dorabiam jako fotograf robiac zdjecia na weselach. Mogloby sie wydawac ze jedno nie idzie z drugim w parze ale to chyba przez to ze wczesniej analogiem robilam, a Ty czym pstrykasz ?:)

Ostatnia edycja:
Do góry