reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A ja wróciłam i chyba ze złości dziś na wszystko i dla chwili zajęcia myśli czym innym, nadrobiłam wszystko od 3208(bodajże strony)

Widzę że nie tylko ja mam chwilę załamania i dni do kitu.

Witam nowe przyszłe mamusie, nie martwcie się, ja mam 20 lat a jak się dowiedziałam w 6 tygodniu że jestem w ciąży to się załamałam :/// może to okrutne ale przez pierwsze 2 tyg myślałam żeby usunąć :/// ale jak tylko strasznie pokłóciłam się z moim (nie o dziecko, tylko ogólnie o nasz związek) to bardzo szybko mi przeszła ta myśl i do tej pory sobie wyrzucam że jak w ogóle mogłam tak pomyśleć :/// WSTYD I HAŃBA... Z mamą też myślałam że nie dam rady porozmawiać :/ ona urodziła mnie kiedy miała 16 lat wiec w sumie nie powinnam się niczego bać, ale była dosyć surowym rodzicem i jakoś bałam się jej o tym powiedzieć. Kiedy byłam w 10 tygodniu już chciałam z nią rozmawiać i w tym dniu kiedy zaplanowałam rozmowę (jeszcze jej nie zaczęłam) to przyszła do domu i sama powiedziała mi że wydaję jej się że jestem w ciąży. I koniec tematu na początku było ciężko, a teraz sama wymyśla imiona dla małej :-)
TAKŻE GŁOWA DO GÓRY!!! DZIECKO TO NIE KONIEC ŚWIATA ;-) DLA MNIE TO DOPIERO POCZĄTEK. Ja ze swoim chłopakiem niby jesteśmy ze sobą, czasem jest ekstra a czasem tylko w łeb sobie strzelić. Ale malutka daję mi tyle siły, że wiem że cokolwiek się nie stanie to dam sobie radę!!! I czy mnie zostawi czy nie, to będzie jego strata. Nie moja. :-)

Widziałam zdjęcia czyichś dzieciaczków po drodze ale nie pamiętam już wszystkiego, wiem że był filmik (chyba Daff) jej malutkiej :-) EKSTRA, mam nadzieję że moja tez będzie tańcowała :-). Maluszek Clio też jest taki słodziutki że już chciałabym swoją Różyczkę przytulić i już nie mogę się doczekać jak będę się zmagała z tymi wszystkimi "problemami" (kolki nie przespane noce bla bla bla itp)

Eliza też wysłałam Ci zaproszenie na FB ;-) No i super sygnaturkę zrobiłaś :-)

Ixi - z tego co widzę to praktycznie jesteśmy w tym samym miesiącu i terminy też zbliżone więc proszę oszczędzaj się ile możesz i dbaj o siebie. Ja (oprócz teraz tego przeziębienia) na nic nie mogę narzekać, nic nie boli, czuje tylko przyjemne ruchy malutkiej, czasem pod żeberko uwiera ale idzie znieść. Skurcze przepowiadające może miałam ze dwa razy, ale sama do końca nie wiem czy to było to czy nie. I czuję się jednym słowem jakbym miała rodzić nie za jakies 6 tygodni, ale za jakieś pół roku :tak:

hym hym hym jak o czymś zapomniałam a co chciałam napisać to dopiszę później.

reklama
hej laseczki widze ze sie rozpsalyscie ze hoho ja niedawno wrocilam do domku bo bylam u rodzinki co do facetow i zostawiania a raczej ich tchorzostwa to sie nid przejmujcie mnie tez moj zostawil jakies 8 miesiecy temu jakos dalam sobie rade wiec wierze ze i wy dacie rade nie ma co traciczycia dla jakiegos faceta ktory wie jak zmajsrowac dzidziusia i nic poza tym przepraszam za ostre slowa ale tak jest teraz jestem szczesliwa mam wspanialego mezczyzne i jestem szczesliwa i tego samego wam zycze dzisiaj pol dnia bylo mi nie dobrze ze szok nie wiem co mam o tym myslec ale sie nie nakrecam migotka ciesze sie ze u ciebie wszystko sie ulozylo mowilam ze bedzie dobrze teraz dbaj o siebie kochana naprawde dbaj szkoda ze tak pozno pisze ale niestey nie mialam kiedy

co do kakao lubie ale pije tylko z zimnym mlekiem nienawdize cieplego mleka bleeeeee

kochana narobilas mi smaka na ta szarlotkee heheheheh

kurcze dziewczynki zazdroszcze wam tych brzuszkow moze mi sie udaaaaaa

wkoncu z pierwszym bylo latwiej z drugim juz nieeee buziaczki dla was:)

Soso spokojnie dacie radę, wydaję mi się że to jest kwestia nastawienia, czasem po prostu jest tak że jak się za bardzo chcę to się nie da po prostu jak na złość. Więc nosek do góry!

Ja muszę przyznać że ja to bym żarła i żarła wszystko po kolei co się da... KAKAO pyyyychotka, lubię tak w łóżeczku sobie wypić cieplutkie kakao.
Dziś moje jedzenie ograniczyło siię do rosołu, marynowanych grzbków (kuuurna prawie cały słoiczek malutki wprawie ale wpierniczyłam :/ tak mi się chciało) no i kanapkę z czosnkiem i cebulą żeby wytępić tego wirusika przez którego kicham i mam kaszel. A wszystko to zagryzłam waniliowymi słodziusimi wafelkami. Dieta po prostu ekstra.

Dziewczynki, czy którąś z was na początku bolała głowa? Mnie boli od wczoraj i tylko bym lezała. No i podbrzusze też boli... Nie chce brac żadnych tabletek na bol glowy, ale troche sie martwie. Mialyscie tak??

dziekuje ci kochana ale naprawde czasem juz sie zalamuje ze mi nie wychodzi to zajscie czasem potrafiy sie przytulac codziennie po dwa razy i nic wiec naprawde czasem to mzoe doprowadzic do depresjji a powiedz kochana oc ty bedziesz miala chlopca czy coreczke jak sie czuejsz toz przed porodem bo to juz lada chwila pozdrawiam
:p

SYLWUNIA mnie przed okresem zawsze tak bolala glowa i podbrzusze i w ciazy tez czesto i to normalne mysle ale nie chce mowic ze napewno kazda z nas jest inna

Ostatnia edycja:
No ja napisałam wyżej że jeszcze jakieś 6 tygodni a ja się czuję jakby przede mną było z 6 miesięcy ;) czuję się dobrze, nie narzekam, owszem jestem czasem niezgrabna i wszystko leci mi z rąk, robię powoli, szybko się męczę ale nie przeszkadza mi to jakoś strasznie. Właśnie mała mnie uwiera już po całym dniu w żeberko a to oznacza że najwyższa pora kłaść się spać a ja jeszcze nie chcę ;pppp

Nie wiem jak innym, mi lekarz sam przepisał nospe forte jeśli by mnie bardzo coś bolało i nie dawała rady to żebym sobie ulżyła, na szczęście tak jak mi przepisał dwa opakowania na wszelki wypadek tak ani jednej tabletki nie musiałam brać :)

Bóle głowy normalna rzecz też na początku ciąży, wiele dziewczyn narzeka na takie dolegliwości... :) ja nie miałam bóli głowy, ale za to mogłam spać i spać :p

paulqa a to zycze ci szczesliwego rozwiazania naprawde a wiec bedziesz miala coreczke gratulacje moje ostatnie tyg tez sie wlekly najgorsze ze ja przenosilam moja mala 42 tydzien urodzilam jaaa meczylam sie po termine i wkurzalam bo chcialam u rodzic

migotka mozna brac nospe najbezpieczniejsza w ciazy jaja bralam baaardzo czesto to nic nie grozi maluszkowi

reklama
mnie tez mecza straszne bole glowy, juz sie tym martwilam ze cos jest nie tak, ale moj gin mnie uspokoil, powiedzial ze teraz bede miec objawy tak jak na miesiaczke + objawy ciazowe.
A ze zawsze na miesiaczke mialam straszne bole glowy, tak wiec podobno to normalne.
WIec codziennie dokucza mi bol glowy i bol w podbrzuszu :/ :/ , nospe i apap podobno mozna, ale na razie nie chce brac, jakos da sie wytrzymac ;p

Do góry