reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No i wróciłam heheh..
byliśmy z R na małych zakupach...

daff Julka słodziutka jest hehehehe super zdjęcia...
Ja tez dzis na Madagaskar obowiazkowo heheh inaczej Seba by mnie zabił..:-D
Lenka to może jak sie bedziecie wybierac do ZOO to spotkamy sie?? Ja tez chce zaraz na wiosne zabrac dzieci tam :):)

reklama
czesc dziewczyny mam problem z matematyka a potrzebuje to na jutro mogl by mi ktos pomoc i wyslac na e-mail jak to ma byc ??:( moj e-mail to paulina.nowicka1@wp.pl)
Zadanie 1
W prostokątnym układzie współrzędnych naszkicuj wykres funkcji i omów jej własność y=3x2 , xЄR
Zadanie 2
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=˝(x-3)2+2, xЄR
Następnie na podstawie wykresu funkcji podaj:
- zbiór wartości tej funkcji
- równanie osi symetrii wykresu funkcji
- maksymalne przedziały monotoniczności funkcji

Zadanie 3
Napisz wzór funkcji kwadratowej y=-x2-8x-11 w postaci kanonicznej
Zadanie 4
Rozwiąż równanie
˝x2-x+8=0
Zadanie 5
Rozwiąż nierówność
-x2+6x-9≥0

paula12100 zadanie 3
y = -x² - 8x - 11
a = -1
b = -8
c = -11
y=a(x-p)² + q
p = -b/2a
q = -Δ/4a
Δ = b² - 4ac

Δ = (-8)² - 4*(-1)*(-11)
Δ = 64 - 44
Δ = 20

q = -20 / 4*(-1)
q = 5

p = -(-8) / 2*(-1)
p = 8 / -2
p = -4

y = -(x -(- 4))² + 5
y = -(x+4)² + 5

Aby wyznaczyć wykres, należy znaleźć punkt W, czyli wierzchołek paraboli.
W = (p,q)
W = (-4, 5)
a < 0
więc ramiona paraboli będą skierowane do dołu

CHYBA TAK POWINNO BYC...

Dzieciaczki już śpią?
Przemek męczy się z Zuzią, żeby zasnęła.. wcześniej, o 17 oczy jej sie zamykały, taka była śpiąca a teraz nagle jej przeszło i wariuje :sorry2:

HeHe no my sałatkę zrobioną mamy. Teraz się przegryza i na Madagaskar będzie jak znalazł ^^
Vegas - jak będzie Cię gardło boleć i będziesz kaszleć leć po drosetux. Działa - sprawdzone ;]
Pati to się na czerwiec jakoś trzeba ugadać! Będzie już ładnie. Z małym wyjdę sobie na dłużej. Tak babsko będzie bez facetów :-D No chyba że też się skuszą to w tedy się pomyśli :-D Ja pracę zacznę szukać jakoś na koniec lipca więc wakacje będę miała na spotkania raczej i spacerki z Kasperkiem :tak:
Lenka co o tym myślisz?

reklama
Kiniorek- jak dla mnie nie ma sprawy, jak jakieś spotkanie w Katowicach, Clio już nie ma tu konta-ale może była by chętna. No i może Vegas?

Do góry