reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej
Blaneczka mój Daniel jest niedzielny ;P:) no leniuszkiem tez czasem bywa ;]
kasiek niewiem co to mogło byc :dry: moze za malo zjadłam bo tylko jedna kanapke ;P do tego zalozylam pierwszy raz od dluzszego czasu buty na obcasie? zimno? niewiem... przeszlo najwazniejsze.... ;]

No i mąz kolo 6 wyjechał ;] i zostalam sama z dzieciakami ;]
ciekawe jak tam bedzie heh...
Wcoraj jakoś nawet tej rocznicy nie obchodziliśmy ;] heh...
rosołek sie gotuje, w domu sprzatnelam, jeszcze odkurze... i na dwór, bo dzis o dziwo pogoda piękna... :dry:nie moglo byc tak wczoraj? :eek:

reklama
Liza no mam nadzieje że się nie powtórzy:0
U nas tyle żarcia że nawet nie biorę się za gotowanie chyba dziś polecę sobie na szmaty:p
Kurcze myślicie że dziecko może w 1,5 miesiąca wyrosnąć z butów czy to dlatego że je w pralce wyprałam bo bawiła się popiole i bym ich nie domyła...

Hehe no niewiem u mnie dzieciaki nigdy tak szybko z butów nie wyrastali zreszta oni to mało stópkowi :-D ale po praniu możliwe ze sie skurczyly, zalezy z czego były :-)

KASIEK no mam cierpliwość a raczej lenia, zresztą ja uwielbiam spać z moimi pociechami.
A skoro Mela spała ze mną 20 miesięcy to czemu mam odbierać to i Kacperkowi, dzieckiem się jest raz i niech dziecko czuję mamuśkę.
Moim zdaniem może dziecko przez 1,5 miesiąca wyrosnąć z butów, czasami są szybkie skoki wzrostu, może być i tak z nogą.

LIZA u na też dziś ładnie, jak Melę do przedszkola wiozłam to niby tylko 10 stopni ale słonko jest i czuję, że będzie dziś pięknie no i dobrze bo z małym do miasta jadę.

Ja dziś jadę tam gdzie mam pracować, ustalić kiedy w maju jeszcze mogę iść.
W przedszkolu napisałam oświadczenie, że moja 17 letnia siostra będzie Melcię odbierać.

Dototar no tak to dziecko ale wypoczęta mama to szczęśliwa mama a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a więcej miejsca w łóżku to szczęśliwy mąż:D

Cześć Dziewczynki :*

Wiem wiem daaawno mnie nie było i pewnie jeszcze dłużej bym się nie odzywała gdyby nie Kamcia i Kasiek bez męża mam na prawdę sporo obowiązków dom i ogromne podwórko na mojej głowie do tego robię prawko już pierwszą jazdę mam za sobą :-)
Obiecuje postaram się zaglądać częściej powinnam mieć więcej czasu bo trawa pokoszona i warzywka popielone :tak:
My też wczoraj byłyśmy na komunii pogoda Nam bardzo dopisała byłam w krótkiej sukienko tunice z rękawkiem 3/4 i nie zmarzłam ;-) Ania mega zadowolona z trampoliny, już wczoraj wieczorem dzieciaki skakały, dzisiaj idę do nich z Dżulią niech też spróbuje :tak:

A co do spania z dzieckiem to Julka w Naszym domu ani jednej nocy nie przespała ze mną ;-) ma swój pokój i swoje łóżko, zasypia ja zamykam drzwi i mam ją z głowy do rana :-) Tylko jak jesteśmy u mojej mamy to śpię z JUlką na jednym łóżku.

Kasiek Julka ma właśnie takie skoki wzrostowe dzisiaj jest coś na nią w sam raz a za tydzień np. spodnie do kostek :no: od zawsze tak miała...

liza może to z przemęczenia??
kasiek możliwe że to po praniu :-) a m ze nie po praniu ale np suszyłas na grzejniku??
kama ciesze się że jesteś :*:*:*
dorotar co do wypuszczania dziecka na dwór :-)
więc tak ... na ogródek wypuszczam ją sama bez problemu.... bo z niego nigdzie nie da sie wyjść , i nic nie da sobie zrobić (dostosowany do dzieci w 100% )
a przed dom to juz zalezy od wielu sytuacji :tak: np kiedy dzieci sąsiadki są na dworze to idzie do nich i bawi się z nimi graja w piłkę lub wygłupiaja się na trawie , oczywiście często jej towarzyszę ale czasem mam Emmę do nakarmienia albo obiad do zrobienia to patrze na nią z okna , ale przeważnie po prostu ubieram Emmę i równiez wychodzimy bo jak jest ładna pogoda to wole sama wyjść na dwór :-)
jesli nie ma nikogo na dworze z sąsiedztwa to nie ma opcji żeby sama wyszła na dwór..
no i od razu pomgę podkreślić że u nas nie ma tak jak w pl z osiedlami że dziecko może gdzies się schować że go nie widaćNie ma możliwości żeby zniknęły z oka... z mojego okna widzę cały nasz plac który zamykaja dookoła domki , i wiem że nie musze sie martwic tym bardziej ze dzieci nauczone sa bawić sie pod naszymi oknami.

a ja wczoraj weszłam na forum później mi się rozłaczył net i nie mogłam już sie na forum pojawić..a co dziwne na nk i fb mogłam :-p

Kamciu :* :-)

Ja też wypuszczam Julkę do ogrodu samą i nie widzę w tym nic nie zwykłego ;-) rok temu sama śmigała to co w tym roku mam ją za rączkę prowadzać :-D podwórko jest ogrodzone i raczej nie ma czym sobie krzywdy nie zrobi z resztą drzwi do domu są otwarte na oścież i słyszę ją cały czas a i tak co chwila zerkam co robi :tak:
A teraz to już w ogóle wyjdę na wariatkę Julka lata po wiosce z dzieciakami najstarsza ma 14lat ;-) u Nas nie ma dużego ruchu bo szosa idzie obok wsi i każdy każdego zna, Julka jest zadowolona bo uwielbia dziewczyny ja też bo mogę na spokojnie wypić sobie kawusię ze szwagierką ;-)

reklama
kama zgadzam się z Toba jesli sie widzi dziecko lub wie że jest pod dobrą opieka to mozna zostawić z dziecmi.... :-)
ja widze Vi z okna jak sama wychodzi więc tez sie nie martwię...
wolę patrzec na nią z okna w domu i widzieć jak się bawi z dziećmi niż wyjść i zostawić np śpiąca Emmę samą bo tra nie wiadomo kiedy może sie obudzić....
u nas jest spokojne osiedle ,., w sumie mam tylko 4 sąsiadów , reszta doków pusta ... ruch mały .. ulica którą dojezdzam do domu jest uzywana tylko przeze mnie :-p bo dwa domu za mna sa puste :-) i to właśnie na tej mojej końcówce ulicy dzieciaki ciągle grają w piłkę :-) więc więcej widze je ja niż sasiadka ;-) hehe
ale z regóły tez wolę sobie yjśc na powietrze tym bardziej jak sama w domu jestem to nie będe siedzieć jak i ja i Emma tez możeymy usiąść na trawie i się pobawić .. a tamci się bawia z sobą :-)
tak zeby odeszła z pola widzenia to nie jestem za.. bo ona ma rózne pomysły czasem głupie :-p ale jak ją widze to nie ma problemu żeby siedziała a ja ugotuję obiad czy pozmywam naczynia ...

Do góry