reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Modna MAMA

Trytka źle mnie zrozumiałaś, to nie jest kwestia, że większych ubrań znaleźć nie mogę bo noszę 40-42 więc aż tak tragicznie nie jest;-)w ogóle mieszkam w uk a tu większość sklepów ma kolecję normalne aż do rozmiaru 50. Bardziej chodziło mi o to, że przy okraglejszej figurze, a ja do tego nie wysoka bo tylko 1,62m , trzeba bardziej się nastarać żeby nie wyglądać jak balonik, tunika mi się uniesie na biuście i brzuchu i wyglądam jak kuleczka z moimi krótkimi nóżkami:szok: a jak założę bluzkę typowo ciążową to podkreśli brzuszek i uwidoczni jaki mam super biust;-)zresztą to samo z tuniką, nie "podniesie" się kryjąc brzuszek tylko uwypukli co trzeba

reklama
jest tyle ślicznych ubrań ciążowych ze juz sie boje jak wpadne w szał zakupowy ;)
kilka inspiracji :)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 82
  • 2.jpg
    2.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 82
  • 3.jpg
    3.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 74
  • 4.jpg
    4.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 75
ja dzis bylam z mezem w h&m i wydal na mnie kolo 70£:)
duzo rzeczy mi sie podobalo niestety:) widzialam fajna kurtke jesienna taka parke czarna, ale jeszcze sie wstrzymuje moze wychodze w swoich.

Product Detail | H&M GB

Product Detail | H&M GB

Product Detail | H&M GB

i jeszcze cos takiego tylko o wiele dluzsze ze mozna nosic jak sukienke do legginsow i kolor mam paski granatowo-biale
Product Detail | H&M GB

jeszcze kupilam spodnie granatowe z gumka i stanik ale nie moge znalezc na stronie:)

w mothercare są spodnie z gumką! Kupiłam czarne rurki (coś jak jeansy ale cienkie i rozciągliwe); spodnie typowo ciążowe jeszcze dla mnie za duże są, a te pasuję idealnie! Nie będę musiała rozpinać guzika :)

A ja specjalnie udałam się w sobotę do H&M i się srogo zawiodłam... Dział ciążowy "upchnięty" w najdalszy kąt sklepu, i prawdę mówiąc nie znalazłam nic, co by można było założyć "do ludzi" :eek: Na wieszakach były głównie rozciągnięte dresy i koszulki.. Być może na taki sklep trafiłam, ale trochę byłam zawiedziona :baffled:

no właśnie ja tez jeszcze co sinnego niz h&m chcialabym znalesc.. wiem ze jest mothercare, ale musze sie jeszcze rozglądnąc moze sa jeszcze jakies inne ciekawe sklepy..

Ja czekam na wyjazd do Polski:-) tam sa fajne ciuchy ciazowe i nie koniecznie z sieciowek:tak:
Niestety planuje dopiero na swieto zmarlych wiec troche czasu jeszcze musi uplynac

reklama
Ale wiele sieciówek ma zestawy ciążowe - ja kupowałam głównie w H&M, Cubisie, C&A. Teraz zamawiałam rzeczy z Asosa, też są ok. Wiadome, że cudów nie na, ale jakoś te kilka miesięcy da się przeżyć. Ja się jeszcze wciskam w 2 pary przedciążowych spodni, ale takich "biodrówek, które mogę nośić pod brzuchem. tak naprawdę z bluzkami nie ma strasznego problemu. Można kupować nie ciążowe, ale takie, które sięgają do bioder;) Gorzej ze spodniami, bo te od ok 5 m-ca musza mieć panel, spódniacami itp... Ja miałam najwiekszy problem z kurką zimową, bo termin w pierwszej ciąży miałam na styczeń, w listopadzie byłam już pokaźnych rozmiarów, a nigdzie nie znalazłam fajnej kurtki ciążowej. Wiec chodziłam w płaszczykach typu grzybek, jestem zmarzluchem, więc notorycznie było mi w nim zimno, bo sięgał on połowy bioder... Z pozostałymi ubraniami nie miałam problemu, no może tylko ze spodniami z Happy mam, które pomimo wysokiej ceny, okazały się do niczego, na dzień dobry zaczęły odchodzić na szwach, smuć się.... szkoda słów.

Do góry