reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
hej
U nas tez pogoda zaczeła sie psuc... wieje wiatr i chyba bedzie padac :| a tak to wszystko oki, chociaz chyba troszeczkę musze zaczac sie oszczedzac bo dzis brzuszek troszkę zaczoł bolec... troszke polezalam i jest oki.;-)

witam dziewczynki ;-)
u nas tak piękna pogoda, że nie chce mi się siedzieć na kompie:-D
codziennie chodzimy do parku - Olek śpi, potem huśtawki, a Maks biega jak szalony :happy2: wczoraj tak szalał, że aż sobie wargę rozwalił:-( wkurzył mnie facet w parku, bo patrzył na mnie jak na wyrodną matkę, dlaczego nie biegnę do Maksa (tata był przy nim), a ja przecież mam jeszcze jednego!!!! Olek akurat siedział w huśtawce... wrrrr
poszłam z Maksem na karuzelę, ale uciekał i wrzeszczał :szok: na widok waty cukrowej też krzyk :tak:

kupiliśmy chłopcom pojedyncze wózki x-landery: XA i XS
kółka od XS po dwóch spacerach w serwisie.... :-(
ale Maks już nie usiedzi za długo w wózku - szybko lecimy do parku, a z powrotem dajemy mu soczek i pędem do domu :-D także bliźniak na sprzedaż...

byłam z chłopcami u dermatologa, ale nic mądrego nie usłyszałam - maść z mocznikiem i tyle...

byliśmy ostatnio w H&M i trochę obkupiliśmy chłopców, bo jest promocja "kup 3 płac za 2" :-)!!! polecam
zmiana czasu wyszła chłopcom na lepsze (Olek śpi od 19:15 do 7:00, Maks od 19:30 do 7:30), a ja też się lepiej czuje, jak już tak szybko się ciemno nie robi... Oluś przestał jeść w nocy, ale ja nadal nie przespałam całej nocy... to chrapanie Męża, to Olek smoczek wypluł i nie może znaleźć, to Maks zły sen.... ehhhh to nasze ostatnie dziecko...

Oluś ma jutro roczek!!!!!! Imprezka 17 kwietnia - razem z Maksiem :-)

kupiłam sobie ostatnio buty na baaaardzo wysokim obcasie :-D chociaż to jest w stanie uczynić, że poczuję się elegancko :-D
w piątek czeka mnie fryzjer, bo takie odrosty, że ciągle w kitku chodzę :szok: no i odwieczny dylemat - co zmienić na głowie.... :-D

graz - fajne bobasy ;-) ale chyba ciężko prowadzi się taki wózek co? z własnego doświadczenia (miałam 6 wózków) uważam, że Ci którzy wymyślili kierownicę w bliźniaku powinni dostać nagrodę!!!!! ten wózek prowadzi się najlżej...
nasi chłopcy jak zasną w samochodzie to ok, ale ogólnie nie lubią siedzieć w samochodzie, bo oni w ogóle nie lubią być w miejscu :-D jak Olek jeździł tyłem, to w dłuższe trasu siadałam z nim z tyłu, a z przodu Maks, ale odkąd ma fotelik montowany przodem, to jeżdżą razem z tyłu
my latem używamy klimy i dzieciaki nie chorowały, ale nie przeczę, że klima może szkodzić...
a co to za szczepienie? nas też czeka za jakieś 2 tygodnie szczepienie po roczku...

Elizka21 - gratulacje!!! podziwiam radość z trzeciego dzieciaczka... ja bym chyba nie umiała... ale imię ładne ;-) i oszczędzaj się!!!

Tosiaczku mój Mąż szalał za imieniem Konrad :tak: ale nie pasowało do Olusia....
Maks miał imię wybrane jak był jeszcze w brzuchu, a Oluś dopiero jak miał 3 dni :szok:

Martusiu cieszę się, że koleczki mijają!!! jak sobie przypomnę kolki Olka, to wiem, że nie chcę więcej dzieci ;-) i wiem jak ważne są stałe godz spania - przynajmniej coś można zaplanować... cieszę się razem z Wami :-)

zmykam poczytać papa

Maks_olo 6 wózków?? wow a mój mąż narzeka a mamy 3... spacerówkę. 2 poprzednie sprzedałam i za nie kupiłam następne i tak doszliśmy do spacerówki za 3 razem ;-) Teraz jestem w końcu zadowolona, po co się męczyć i dźwigać niepotrzebny ciężar ;-)

Co do imienia, to mąż też mówi, że jak się dzidzia urodzi to wybierzemy ;-) a przy Kini to już mieliśmy wcześniej zaplanowane ;-) Ale rzeczywiście tak jest, że czasem nie pasuje do dzieciątka i wymyśla się nowe ;-)

Tosiaczku pierwszy wózek był wielofunkcyjny, potem dokupiliśmy spacerówkę dla Maksa, bo Olek zajął wielofunkcyjny. Potem przyszedł czas na bliźniaczy. Sprzedaliśmy tamte dwa, no i teraz kupiliśmy x-landery... i przyznam z ręką na sercu, że najlżej prowadzi się Peg perego, nawet z dwójką w środku - dzięki kierownicy :-)
Co do imienia - przy pierwszym dziecku - nie znaliśmy płci, więc imiona wybrane - Maksymilian albo Julia...
przy drugim miała być dziewczynka - Marcelinka... no ale prima aprilis ;-) i jest Oluś, który dziś ma ROCZEK!!!!

Więc dla Olusia:

Do zabawy mnóstwa siły,
Żeby każdy dzień był miły,
Pełen śmiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut, klocków i pluszaków,
Stu prezentów, stu buziaków,
Zdrowia szczęścia i słodyczy

Co do szczepień, idziemy normalnym torem, więc ma 2 dawkę DTP (błonica,tężec, krztusiec) i 1 dawka poliomyelitis.

Co do wózka - właśnie świetnie mi się go prowadzi, ciężko tylko przy wjeździe na chodnik, gdy jest wysoki. Przednie koła są skrętne, więc nie męczę się przy skręcie. Szymuś uwielbia tam siedziec, bo w końcu ma prosto, w spacerówce co chwila zjeżdzał.

Dziś byliśmy na szczepieniu. Asia dziś płakała, ale i tak była dzielna, bo zaraz po zaczela pięknie się uśmiechać.
Waży równe 6 kg, więc prawie 1,20 przybrała od ostatniej wizyty, mierzy 64 cm.
Teraz śpi jak aniołek.
Nadal mamy ją pieluszkować, bo ma nadal ograniczone odwodzenie w stawach biodrowych. 15.04 jedziemy do ortopedy, więc zobaczymy co on stwierdzi.

graz Oluś dziękuje za życzonka i piękny obrazek :-)
no podbijanie pod krawężnik zawsze będzie ciężkie - w końcu to dwójka dzieci ;-)
widziałam na zdjęciach, że masz koła skrętne, ale to i tak mnie nie przekonuje.... ja używałam 3 spacerówek pojedynczych z kołamu skrętnymi i męczyłam się bardziej niż przy naszym bliźniaku...:crazy: no ale każdy ma prawo do innych odczuć ;-)
co do siedzenia prosto - niestety w żadnym wózku nie mogę znaleźć takich idealnych siedzonek jak w PegPerego - mają super pozycje, świetne pasy i boczki, dzięki którym dzieciakom jest mega wygodnie... kupiłabym pojedyncze wózki PP, ale niestety nie podobają mi się wizualnie...
3mam kciuki, aby z bioderkami było wszystko ok:-)

byłam dziś z Olkiem w parku na huśtawkach i zjeżdżalni, a Maks zasnął w domu... pogoda piękna, ale mi jakoś humoru brak...
chyba idę spać
papa dziewczyny ;-)

reklama
Wesołego zająca, co śmieje się bez końca. Szczerbatego barana, co beczy od rana. Radości bez liku, pisanek w koszyku. I wielkiego lania w Dniu Mokrego Ubrania.

Spokojnych - rodzinny świąt, dziewczyny :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry