reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Dziewczyny jesteśmy już w domu. Dziękuje za gratulacje. Póki co jakoś dajemy radę, jestem przeszczęśliwa, Julka jest zdziwiona i myśli że ma nową lalkę :-D

Ewuniu
dziękuje za przekazanie wieści. Wczoraj nie odbierałam, bo akurat karmiłam małą, a później zapomniałam Ci dać znać.

A córcia będzie miała na imię Anna Maria - także Ewuniu nasze dzieci mają tak samo na imię - Julka i Ania :-D

reklama
Black: super, że jesteście już w domku. Teraz sobie powolutku wypracujecie plan dnia i będzie coraz łatwiej. Najważniejsze, że malutka Aniula zdrowa. Pozdrów ją koniecznie od nas. No i rodzinka jak znalazł w komplecie na święta. Jeszcze raz gratulacje Marta. Jak będziesz miała chwile powiesz jak 2 poród-faktycznie łatwiejszy???
buziole dla Was

Ja czekam na wizytę w czwartek u gina. Mam nadzieję, że u mojej nowej Fasolki wszytsko ok i dzielnie tam sobie rośnie. Pogoda paskudna aż się nie chce wychodzić...

Co do porodu to było tak:
23 odeszły mi wody, 1.30 byłam w szpitalu bez skurczy, 3.00 pojawiły się bezbolesne skurcze, 4.30 skurcze delikatnie bolesne + rozwarcie na 2 palce, 5.30 rozwarcie na 2 i pół palca, 6.50 rozwarcie na 3 i pół palca, skurcze ciągle ledwo bolesne, 7.00 skurcze parte, 7.15 Ania się urodziła.
Więc poszło naprawdę super i bezboleśnie. Skurcze nie były dokuczliwe.
Czuję się świetnie, jakbym w ogóle nie rodziła.

Black: to dobrze, że się nie męczyłaś za długo ze skurczami.Skoro mówisz, że czujesz się jakbyś nie rodziła to co...może następne maleństwo będzie nam się szykować hihihihi ;-P Oczywiście żartuję :-D
Mała jest śliczna. Czekamy na więcej fotek

Black super, że już jesteście w domku! :-)
A wpuścili Twojego Grześka? Mam nadzieję, że tak.
Mój mąż mówi, że nie wyobraża sobie inaczej tylko, że 2 raz też chce być ze mną.
Jak się Kinia urodziła, to starałam się go docenić, że tak bardzo mi pomógł i chyba to teraz zaprocentowało ;-)
Choć mam pewne obawy czy go wpuszczą, bo w naszym szpitalu jest tylko 1 sala do porodów rodzinnych i jak rodziłam Kinię to była zajęta. Jest jeszcze sala septyczna i ogólna ale tam nie chcą wpuszczać. Choć jak chodziliśmy na szkołę rodzenia to babka mówiła, że można za zgodą innych pacjentek, ale ja trafiłam na końcówkę zmiany i nie chciały decydować. Dopiero jak po 2 godzinach przyszła nowa zmiana to wpuścili nas na tą septyczną salę. Ale tylko dzięki temu, że chodziliśmy na szkołę rodzenia, bo była też druga dziewczyna co chciała z mężem rodzić i jego nie wpuścili tylko nas (bo my chodziliśmy na szkołę rodzenia a oni nie a tylko ta sala septyczna wchodziła w grę, bo na ogólną nie chcieli wpuścić). I teraz się boję że tym razem go nie wpuszczą bo nie chodzimy do szkoły rodzenia (dopiero, co byliśmy;-) ), albo że te sale będą zajęte :-(

Black Śliczne imię wybraliście dla malutkiej! :-):tak::-):-)
I zazdroszczę, że tak w 1 roku się udało ;-) :-)

A co do skurczy to dla mnie najgorsze były krzyżowe i powstrzymywanie partych.
Słyszałam, że niektóre kobiety nie mają w ogóle krzyżowych - tak to można rodzić ;-)
Super, że gładko poszło i że się nie namęczyłaś za bardzo :-)

Gosia a Ty masz już jakieś typy co do imienia?

Ostatnia edycja:
Martusiu, spóźniony buziak dla Juleczki na 11 miesięcy :-)

Aaaaania, jak ładnie ;-) tylko że moja ślicznotka Anna i tylko Anna, miało być tak jak u Ciebie, tylko, że teściowa Maria :-p:-D:-D:-D u mnie dziewczyny mają po jednym imieniu.

A mała jest prześliczna!!!

Gosia, i dla twojego Tomeczka też buziak na miesięcznicę :-)

reklama
Witajcie z ranka :-)

u mnie mrozisko, ja już po zakupkach. Ania sobie śpi po mleczku, a ja bawię się z Julką. Zaglądam w międzyczasie do Was, co słychać!

udanego dnia!

Do góry