reklama

Nasza waga w ciąży

Nie panikujcie, póki lekarz wam nie powie, że ważycie za mało/dużo, to znaczy, że jest ok:)

Ja od jutra zamierzam wskoczyć na steperek przynajmniej 2x po 30min! Żeby mi tyłek olbrzymi nie urósł :) a jeszcze przecież 4 miesiące przede mną, według lekarza powinnam tyć 0,5kg na tydzień, a w 9 nie tyć już, więc według niego do przytycia mam jeszcze 6kg co daje łącznie 11 i postaram się zrobić co w mojej mocy, żeby nie było więcej... zobaczymy jak będzie :)

a my możemy na steperze ćwiczyć? mi lekarz odradził taki rodzaj aktywności fizycznej, tzn mój lekarz w ogóle jest zdania, że tylko basen + spacery.. a mam steper w piwnicy-kusi :tak:

reklama
madzia widać co lekarz, to inne zdanie... bo mój mówi, że mam na basen nie chodzić, żeby nie załapać infekcji :P steperek jest zdrowy, jak najbardziej mozemy :) tylko nie do przesady ;) steper jak szybki spacer lub chodzenie po schodach, a mi się nie chce tyle po mrozie łazić więc lecę ze steperkiem od jutra tobie też polecam, ale na wszelki wypadek spytaj lekarza, każda ciąża inna :)

madzia widać co lekarz, to inne zdanie... bo mój mówi, że mam na basen nie chodzić, żeby nie załapać infekcji :P steperek jest zdrowy, jak najbardziej mozemy :) tylko nie do przesady ;) steper jak szybki spacer lub chodzenie po schodach, a mi się nie chce tyle po mrozie łazić więc lecę ze steperkiem od jutra tobie też polecam, ale na wszelki wypadek spytaj lekarza, każda ciąża inna :)

spróbuję chyba tak leciutko jutro, bez obciążenia mocnego.. w końcu jak będzie za ciężko to mój organizm sam powie NIE :-p

Moj gin tez ma teorie 2 kg na miesiac czyli 0,5 na tydzien. Co ja poradze ze w ostatnim miesiacu przytylam 4kg:zawstydzona/y: Teraz mam 7kg na plus:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Z Michasiem 7kg na plus mialam w 22 tygodniu, teraz jakos szybciej przybieram, az strach pomyslec bo w pierwszej ciazy doszlam do 22 kg, to teraz chyba bedzie wiecej....

Ja dobiłam do 18kg w pierwszej ciąży i czułam się jak słoń :baffled: Teraz na początku ciąży spadłam z wagi o 3kg, ale już je nadrobiłam, więc zaczynam się bać, co będzie dalej..
Dziwił mnie ten spadek wagi, bo żadnych dolegliwości typu mdłości nie miałam

Ja mam narazie 3 kg na plusie, chyba tak średnio, ale te dwa kilo przytyłam w ciągu 6 tygodni może, teraz się tak ruszyło, też boję się dużo przytyć, ale wiadomo, że głodzić się nie będę bo dzidzi zabraknie składników, tym bardziej, że witamin żadnych nie biorę, bo wyniki mam dobre i lekarz mówi, że nie ma co na siłę pakować...
Ja mogę i dużo przytyć, byle regularnie, żeby skóra nadążała się rozciągać... Wiem, że po porodzie schudnę, ja mam takie samozaparcie, że tego akurat się nie boję, w tato jak postanowiłam schudnąć, to najpierw tydzień głodówki, tylko wodę piłam... wytrzymałam spokojnie, chodziłam do pracy, i nawet codziennie na dwójkę do toalety chodziłam :szok: potem powolutku delikatne jedzenie i w ciągu miesiąca 8-10 kilo zjechało, potem wróciłam do w miarę normalnego jedzenia, tylko dużo mniejsze porcje i częśćiej no i po 18.00 zero jedzenia i nie było efektu jo-jo, zobaczymy jak będzie po porodzie... najwyżej na spacerach będę większą część dnia spędzać :-D:-D:-D

Ja jak na razie 4 kg na plusie, z czego 2 kg przytyłam przez ostatnie 2 tygodnie :szok:
Mam ochotę na słodycze i słodkie napoje... muszę przystopować, bo niedługo będę się toczyć :-)

Mam takie pytanko.. razem z pięknym ciążowym brzuszkiem rosną.. mi też okropne boczki:wściekła/y: Macie jakiś sposób na to? Od lutego chcę chodzić na basen 2 lub 3 razy w tygodniu, ale może macie jeszcze jakieś pomysły??
P O M O C Y powoli nie mogę spoglądać w lustro :zawstydzona/y:

reklama
madzia nie pomogę... a może jesz za dużo ''tłustych, kalorycznych'' potraw które odkładają swój tłuszczyk w boczkach? A może i taka twoja uroda że kg idą w boczki....

Bilans mój:
22TC waga 66kg czyli na plusie 1,3kg. Z Wiki było już plus 5kg.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry