reklama

Nasza waga

Aph nasze stosunki wagi do wzrostu sa podobne bo ja przy wzroscie 155 cm waze teraz 62 kg :-( a cos czuje ze bedzie tego wieeeeecej :-( no ale byleby dzidzi bylo zdrowe i prawidlowo przybieralo :-) teraz my schodzimy na dalszy plan ;-)

reklama
Kobietki trzeba sobie to jakos tlumaczyc że to dla zdrowia dzidzi
na pewno po porodzie schudniemy :)
ja teraz waże 63. a przed ciąża 55-57 kg Tylko rośnie mi brzuszek, chociaz ostatnio zauwazylam że również tylek i uda trochę zgrubły
i niestety na udach -cellulit
dziewczyny czy macie jakies sposoby na to? w sumie jestem caly czas w ruchu. to nie jest tak ze siedze tylko i sie nie ruszam ale i tam cellulit się zrobil. może uda sie go zgubić,jeszcze w ciąży, a jak nie to po porodzie

ja wczoraj sie zważyłam. wlaśnei dobiłam do wagi z przed ciazy (na początku ciążowania schudalm 4kg iteraz już mi one wróciły). waże 74 kg przy wzroście 170. nie jest to rewelacyjnie niska waga, ale musze z tym życ;-)
ogólnei nie przytyłam, tuylko brzuszek rośnie.
a tak wogóle po roku brania pigułek antykonepcyjnych przybyło mi 1o kg:wściekła/y: :szok: :wściekła/y: :baffled:

ja tez przez tabletki tylam, najpierw przez diane, potem baralam cilest ale mialma plamienia, potem nie pamietam nazwy ale stany depresyjne po nich byly... a potem to juz dalam sobie spokoj :-) ale w ciaze zaszlam bo z mezem bylismy zbyt leniwi by jakakolwiek antykoncepcje uzywac, i to bylo grupo ponad rok po odstawieniu tabletek ;-)

Ja brałam przez kilka ładnych lat Cilest i moja waga byla caly czas w normie, żadnych zmian -przytycia, chudniecia
Ponoć wzrost wagi to nie wina tabletek, tak mi powiedział lekarz. Ale dokładnie nie wiem.
Moja koleżanka w ostanich kilku miesiącach bardzo przytyla, ponoć hormony wariują. trzeba je zbadac i unormować.
ale nic wiecej na ten temat nie wiem, trzeba by gdzieś doczytać

Ja zanim zaszłam w ciąże z Sandrunią brałam 2,5roku Stidiril 30 nie przytyłam wcale po nich, odstawiłam je gdy chciałam zajść w ciąże!! Nie spodziewałam się że nastąpi to tak szybko ale udało się, nawet powiem tyle że podczas pierwszego zbliżenia po odstawieniu tabletek :tak: natomiast po porodzie wzięłam zaszczyk (odradzam dziewczyny) który był specjalnie dla matek karmiących piersią i starczał na 3 miesiące a jego cena to 2 lata temu 45 zł. Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to że przytyłam po nim 10 kilo :wściekła/y: Kiedy mogłam zacząć brać już tabletki znów brałam stidiril 30 i tym razem brałam je niecałe 2 lata kiedy postanowiłam zrobić sobie zalecaną przez lekarzy przerwę;-) i właśnie wtedy poczęło się nasze drugie również kochane dzieciątko :-D Dodam jeszcze tylko tyle że moja pani ginekolog powiedziała że albo ja jestem bardzo płodna albo mój Tomek ma plemniki nie do zabicia:-) Ponieważ i Sandrunią i teraz zaszłam bardzo szybko w ciąże, odstawiając tabletki ;-)

reklama
ta zawsze mnie to rozwala jak lekarz mowi ze od tabletek anty sie nie tyje :wściekła/y: tlumacza tycie wzrostem apetytu :wściekła/y: no ale ten wzrost apetytu powoduja tabletki, to co mamy automatycznie isc na diete albo glodowac? :confused: :confused: :confused: :confused: bzdury, a poza tym kazdy reaguje inaczej, mnie sie bardzo woda w organizmie zatrzymywala i bylam jakby spuchnieta, wuec jak mi jeszcze jakis lekarz powie ze od tabletek (czy innych srodkach hormonalnych) sie nie tyle to go wysmieje i powiem zeby sam zaczaj je lykac :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry