reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dolegliwości

emy wes tylko pół tabletki mi lekarz przy wysokiej goraczce kazał prać po pół i tylko paracetamol zawsze pół tabletki to bezpieczniej

reklama
Widzę, ze każda ma jakieś dolegliwości. Mnie ciągle mdli, piersi wielkie i bolą okropnie ( miałam miseczkę E a teraz G już nie wystarcza) i mam okropne wzdęcie ...:wściekła/y: cały czas, nieważne rano, wieczór czy noc. Po prostu nie wiem co mam robić, brzuch twardy i wielki jak balon, okropność..:wściekła/y: Może któraś z was zna jakąś metodę aby sobie jakoś trochę ulżyć:-(

Moje dolegliwości ustały praktycznie wszystkie :rofl2: mam tylko trochę powiększone piersi poza tym to nastroje mnie często atakują dolne, szczególnie gdy jestem sama w domku :-( siedzę i pochlipuję nie wiem sama z jakiego powodu ehh :confused:

aga.p77 ja na początku miałam wzdęcia i zatwardzenia, okropność~! zaczęłam jeść suszone śliwki pić więcej wody (niegazowanej) i jakoś przeszło, ale moja siostra już np. brała Espumisan a później też Duphalac i jej pomogło na wzdęcia, pozdrawiam;-)

Emy- moja znajoma, która ma termin na połowe lipca, od 3 tygodni narzeka na ból pleców... może to jedna z wielu dolegliwości ciążowych? dobrze jednak, że skonsultowalaś się ze swoim lekarzem...

maggie85- też tak mam, że chce mi się ryczeć z byle powodu....jeszcze miesiąc temu śmiałam się do łez, a teraz :-(

Na mdłości i pawiki polecam prenatal complex-od poniedziałku go biorę, mdłości mi faktycznie ustąpiły i może tylko ze dwa razy był pawik. wcześniej czułam się okropnie, nie mialam siły nawet wstać z łóżka :tak:
wczoraj wciągnęłam nawet 5 ogórków kiszonych (!!!), a do tej pory smakowała mi tylko fantazja....:-D

olcia.1 hormony widac nam trochę robią bałagan, ja z reguły jestem człowieczka uśmiechnięta i radosna :-) a teraz byle "gówienko" mnie dołuje, i smutam i płaczę, M mój się pyta co mi jest a ja nie potrafię podac powodu i jeszcze bardziej ryczę :-) makabra

prenatal complex - polecił mi mój gin, właśnie wczoraj skończyłam brać folik i dziś idę się zaopatrzyć w prenatal :tak:

A moja nowa dolegliwosc dodam ze nieco wkurzajaca to zatkany nos, niestety ostatnia ciaze cala sie tak meczylam i pewnie to powtorka z rozrywki.:no::baffled:

Dzięki za rady. Po paracetamolu wczoraj, dziś już mnie nic nie boli. boję się że to nerka, bolało mnie tylko z jednej strony.
Do lekarza nie poszłam skoro mnie nic nie boli, i tak wizytę mam na 18-ego

Ja też mam okrutne zaparcia już od dłuższego czasu, szczerze nie wiem co mogłoby pomóc

reklama
gdzies przeczytalam ze na zaparcia dobre sa winogrona w calosci z pestkami jesli kots nie lubi suszonych sliwek mi to chyba pomaga lub po prostu zaczynam wyrastac z dolegliwosci jelitowo gastrycznych... oby nie zapeszyc ale to bylo koszmarne taka ksiezniczka fiona ktora na wieczor zmienia sie w obrzydliwego orgra...
teraz jest mi tylko niedobrze musze jesc co 2 - 3 godziny a jak sie zapomne to juz mi jest tak niedobrze ze nie moge nic tknac a mdlosci narastaja i mam takie bledne kolo...
poza tym dzis wszystko mi smierdzi albo przynajmniej dziwnie pachnie a fuuu

Monika

Do góry