reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Też się zastanawiam czy lekarz nie ma korzyści z lobbowania konkretnych szczepionek.

Uważam, że lekarz postąpił nieco nietaktownie. Nie każdego stać na kupowanie płatnych szczepionek i sugerowanie między wierszami, że jest się złym rodzicem przez to, ze się nie kupi droższej szczepionki jest nie w porządku.

reklama
ja szczepiłam i bede szczepic 5w1 ze wzgledu na szczep ksztuścca bo tutaj jest róznica

Awersja a zgodza sie tak na 3 wkłócia? bo z tegho co wiem nie ma takiej mozliwosci jak ja sie dowiadywałam...rozbic na kilka dni...

ja sobie odpuszczam rota, pneumo i meningokoki...

Sam lekarz zaproponował, że skoro się tak cykam szczepienia, to mogę rozłożyć je w czasie i nie kłuć jednego dnia 3 razy.
Co do różnicy przy krztuśćcu w płatnej i bezpłatnej, to ja o tym wiem.
Każdy robi jak uważa.
Nigdy nie miałam obaw przed szczepieniem ale to do czasu jak na własne oczy zobaczyłam powikłania poszczepienne u dzieciaka w rodzinie.
Teraz się po prostu boję młodą szczepić.
Jasne że nieporządane odczyny poszczepienne nie występują u każdego, co nie zmienia faktu, że ryzyko zawsze jest i mam strach.

Awersja no u nas nie byo takiej mozliwosci, zeby szczepic osobno... ja nie jestem zwolenniczka szczepienia, zwlekam ile mozna teraz czekam na wezwanie a na pewno nie zaszczepie jak ktos jest chory w domu...

Ja tez odwlekam szczepienie, Mały ma już 10 tyg. skończone, szczepić będziemy po raz pierwszy w 12 tyg. Ja także wybieram szczepionkę 5w1 i prezciwko WZW B - Engerix (przy pierwszym szczepieniu w szpitalu też kupilam Engerix). Tak jak pisze Risia, w szczepionkach skojarzonych krztusiec jest bardziej oczyszczony, nie ma formy pełnokomórkowej, co zmniejsza prawdopodobieństwo zlej reakcji na niego. Poza tym w jednej szczepionce jest mniej konserwantow i tych wszystkich substancji pomocniczych niż w trzech (przy szczepieniu na NFZ). 6 w 1 nie będę szczepić ponieważ nie chce podawać dziecku dodatkowej niepotrzebnej dawki przeciw WZW B (a szczepiąc cały czas tym właśnie tych dawek jest za dużo).

byliśmy z juniorem dziś u lekarza w kwestii tej wysypki...nie jest ona przeciwskazaniem do szczepień uff :tak:
natomiast lekarka twierdzi,że albo mały jest przegrzany :confused: albo uczulenia dostał od naszej odzieży i kazała trzymać małego na pieluszce wypranej w jego proszku
pytała jak karmimy ,ale o kosmetyki używane już nie :confused:
kazała nam smarować całą główkę kremem nawilżającym Atoperan i jeśli nie będzie poprawy to odstawimy mleko i damy ten hydrolizant czy jakoś tak :confused: oby jednak krem pomógł boję się o tą nietolerancję laktozy :-(

stokrotka powiem Ci ze te wysypki to teraz częste mojej kumpeli mala miała i każdy lekarz mówił co innego aż samo zeszło

my bylismy wczoraj u pediatry niunio zdrowy, wazy 4050g :) pani doktor kazala dawac witamine C w kroplach [Cebion] i wrzucic na luz ;)
dzis na bioderkach bylismy lewe jest nieco inne ale to normalne prawe bioderko bardzo ladne. mamy cwiczyc zabke i przyjsc na kontrol 3.1.13r :)
jeszcze tylko szczepienia i neurolog...
uf!

reklama
Do góry