reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

wczoraj mielismy wizyte szczepienna.
Maci wazy 5950, 60cm dlugi(urodzil sie 4030/55). wczoraj mial rowne 2 mce.
mam tez dawac witC, ciemiaczko ok.
pare godzin po wkluciu dostal obrzeku nózki i mocno sie rozplakal, ale zastosowalam szybko oklady z lyzeczki sody rozpuszczonej w 2/3 szklanki letniej wody. działa cuda ;-)

reklama
My wczoraj jak byłyśmy na rehabilitacji to podeszlam z Amelką do Pani Ani na wage i nasza kruszynka ma 5200, a urodzila się z wagą 2700 także nadrabia:-):-)

To prawda że jak się mierzy niemowlęciu temperaturę to trzeba od wyniku odjąć 0,7 stopnia? bo wczoraj i dziś mierzyłam małemu temperaturę i ma 37,5 a mamy dziś szczepienie na rotawirus i nie wiem czy można go zaszczepić i czy to jest gorączka czy nie.
Ja jestem od tygodnia porządnie przeziębiona i to cud że jeszcze nie zaraziłam małego, wygląda na zdrowego tylko nie wiem co z tą temperaturą...

KasiaP-P - 0,5 stopnia tak jak Tygrysek pisze.

Ufff to dobrze, że nie tylko my się kręcimy koło "6" jesli chodzi kilogramowo, ale i tak widzę, że Weronika jest większa od Ady w tych samych tygodniach życia. Głodomorra mała i tyle.

eh jutro mam szczepienie z małym, nadal się nie zdecydowałam czy dwa czy trzy razy go kłuć ale chyba trzy oliwkę tez tak kulam i wszystko było ok, czy smarowaliście czymś po szczepieniu?

eh jutro mam szczepienie z małym, nadal się nie zdecydowałam czy dwa czy trzy razy go kłuć ale chyba trzy oliwkę tez tak kulam i wszystko było ok, czy smarowaliście czymś po szczepieniu?
zrob sobie roztwor z sody. jedna lyzeczka na 2/3 szkl letniej przegotowanej wody. robi sie z tego oklad na miejsce wklucia jak by sie obrzek po paru godzinach pojawil. tak to nie smarowalam niczym.

dzięki lotka bo mama coś gadała o altacecie ale to wiadomo kolejna kasa, jakby trzeba było to trudno ale wiadomo soda tańsza

reklama
Do góry