reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

Anni do mnie pediatra przyszedl z waga do domku taka chusta z sprezynka ..malo dokladna ale mozna sprawdzic ile dziecko przybylo...

reklama
Byłam dzisiaj na szczepieniu i Krecika zważyli, zmierzyli i waży 6.700kg mierzy 65 cm:-) Krecik super się zachowywał u lekarza, przy szczepieniu tylko zapiszczał raz. A teraz też w sumie narazie czuje się dobrze:-)

no Patija, masz niezłego gigancika...moja nuna dzis wazona ma 5080g...troche przymało, oj cos nie moze nadrobic po tym szpitalu...

Patija, ja też dzisiaj byłam na szczepieniu. U nas pierwsze (wogóle). Mała ma 2 m-ce i 5 dni. Waży 5685 i mierzy 60 (choć według naszych pomiarów 62:) obwód główki 38 (w normie). Waga i długość w górnej granicy normy:-) PO szczepieniu dostała paracetamol w czopku i jakoś przeboleliśmy. Jeść-jadła, tylko miała kłopoty z zaśnięciem-marudziła. Ostatnio jednak wciąż tak ma...:-(

no Pola to masz juz co dzwigać:tak: . Maks ma już cosik około 6 kg a na długość to sama nie wiem bo wchodzi w ciuchy 64 a czasem 68 (ale z tymi rozmiarami to jest różnie). no i rośnie pociecha jak na drożdzach a mamusi ładne bicepsy się nieśmiło pokazują:-D . wogóle to postanowiliśmy z moim kochanie robić małemu foty co 2 tyg na tle tego samego przedmiotu (u nas wielka maskotka) no i widać efekty. polecam.
pozdrowienia od cioteczki Kasi dla mam i dzieciaczków:-D

Tez sie podpisujemy tylko czekamy na jakas okraglad date zeby zaczac fotki!!
moj synek dzis zmierzony i zwarzony na szcepieniu to mial 6,100 a obwod glowki 40cm obwod klaty 39,5cm a dlugosc to 63cm
tylko Pola pamietaj ze dzieci w tym wieku maja fizjologiczny przykurcz i nie prostuje sie nozek do pomiaru....moze stad ta roznica?:happy: i wtedy mamy zakladaja ciuszki 68cm bo faktycznie dzidzia ma ze dwa wiecej.. tak jak chyab jest u nas ....?a bluzy maly ma juz 74 musialam dzis zajac kolejna polke tyle ciuszkow poszlo juz w odstawke a poniektore tylko raz zalozone:dry:

reklama
A my tez dzis bylismy na szczepieniu drugim (tym razem Infanrix ale penta- wg mnie jest super-u mojej mamy w aptece tez najlepiej schodzi- mimo ze drogi-polecamy!)
Oto nasze wymiary:(porównuje do Chomika;-) z postu wyzej)
waga:6015g (czyli utyła 3265g od urodzenia)
wzrost:65 cm czyli urosła az 13 cm):szok:
klata:40,7 cm
główka:40,5 cm

Do góry