reklama
Patija
Mamusia Krecika i Lusi
Byłam dzisiaj na szczepieniu i Krecika zważyli, zmierzyli i waży 6.700kg mierzy 65 cm:-) Krecik super się zachowywał u lekarza, przy szczepieniu tylko zapiszczał raz. A teraz też w sumie narazie czuje się dobrze:-)
Pola 30
Fan(ka)
Patija, ja też dzisiaj byłam na szczepieniu. U nas pierwsze (wogóle). Mała ma 2 m-ce i 5 dni. Waży 5685 i mierzy 60 (choć według naszych pomiarów 62
obwód główki 38 (w normie). Waga i długość w górnej granicy normy:-) PO szczepieniu dostała paracetamol w czopku i jakoś przeboleliśmy. Jeść-jadła, tylko miała kłopoty z zaśnięciem-marudziła. Ostatnio jednak wciąż tak ma...:-(
kasiajanosz
Zaangażowana w BB
no Pola to masz juz co dzwigać
. Maks ma już cosik około 6 kg a na długość to sama nie wiem bo wchodzi w ciuchy 64 a czasem 68 (ale z tymi rozmiarami to jest różnie). no i rośnie pociecha jak na drożdzach a mamusi ładne bicepsy się nieśmiło pokazują
. wogóle to postanowiliśmy z moim kochanie robić małemu foty co 2 tyg na tle tego samego przedmiotu (u nas wielka maskotka) no i widać efekty. polecam.
pozdrowienia od cioteczki Kasi dla mam i dzieciaczków

pozdrowienia od cioteczki Kasi dla mam i dzieciaczków

Pola 30
Fan(ka)
Kasia-fantastyczy pomysł! Biorę się w weekend za wykonanie:-)
Tez sie podpisujemy tylko czekamy na jakas okraglad date zeby zaczac fotki!!
moj synek dzis zmierzony i zwarzony na szcepieniu to mial 6,100 a obwod glowki 40cm obwod klaty 39,5cm a dlugosc to 63cm
tylko Pola pamietaj ze dzieci w tym wieku maja fizjologiczny przykurcz i nie prostuje sie nozek do pomiaru....moze stad ta roznica?
i wtedy mamy zakladaja ciuszki 68cm bo faktycznie dzidzia ma ze dwa wiecej.. tak jak chyab jest u nas ....?a bluzy maly ma juz 74 musialam dzis zajac kolejna polke tyle ciuszkow poszlo juz w odstawke a poniektore tylko raz zalozone
moj synek dzis zmierzony i zwarzony na szcepieniu to mial 6,100 a obwod glowki 40cm obwod klaty 39,5cm a dlugosc to 63cm
tylko Pola pamietaj ze dzieci w tym wieku maja fizjologiczny przykurcz i nie prostuje sie nozek do pomiaru....moze stad ta roznica?

reklama
meggi9.11
Fanka BB :)
A my tez dzis bylismy na szczepieniu drugim (tym razem Infanrix ale penta- wg mnie jest super-u mojej mamy w aptece tez najlepiej schodzi- mimo ze drogi-polecamy!)
Oto nasze wymiary
porównuje do Chomika;-) z postu wyzej)
waga:6015g (czyli utyła 3265g od urodzenia)
wzrost:65 cm czyli urosła az 13 cm)
klata:40,7 cm
główka:40,5 cm
Oto nasze wymiary
waga:6015g (czyli utyła 3265g od urodzenia)
wzrost:65 cm czyli urosła az 13 cm)

klata:40,7 cm
główka:40,5 cm