reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dziewczynki super macie maluszki.
Gienus - sto lat cie nie "widzialam" fajnie ze sie odezwalas.
Mati - zdrowka dla dzieciaczkow. Kurcze sezon chorobowy sie zaczal.
U nas tez jak nie urok to sraczka i to doslownie. Filip przez kilka dni mial biegunke. Ale nie taka non stop tylko raz dwa razy dziennie ale upackany po pachy. Juz sama nie wiem czy to przez zeby czy cos innego. Worus jakis byl w przedszkoku bo ja w nocy z piatku na sobote bardzo zaprzyjaznilam sie z kiblem tylko ze nie wiedzialam czy na nin siadac czy przed nim klekac. Poza tym od kilku dni Filip sie wszystkiego boi. Wysypala klocki z worka wrzask w przedszkolu dzieci sie trzaskaja zabawkami wrzask kobitki sie glosniej zasmieja wrzask. I tylko by sie do mnie przytulal. Cycek jest okropny. W pracy nie mama szans zajac sie innymi dziecmi bo Filip na mnie wisi. A zeby wyjsc z pokoju musze go czyms zajac nie zawsze tez sie udaje bo jak go posadze na podlodze to od razu zwrot i jeki i sie wspina na mnie. Dzisiaj musialam go dac innej babce do trzymania a i tak sie darl za mna. Serce mi pekalo ale musialam wyjsc. A jak mnie tylko zobaczy ze jestem w poblozu to leci do mnie. Od jutra bedzie szzesliwy bo mnie przenosza do baby room wiwc bede z nini caly czas. Z jednej strony fajnie ale z drugiej boje sieze on sie jeszcze wwiększy cycek zrobi.

reklama
Marcikuk ja sie dziwie, ze cie dali do pokoju z malymi, to najgorsze rozwiazanie dla wszystkich bo one zamiast sie bawic to na tobie wisza a ty nie masz jak pracowac.

A zmieniajac temat to tesciowa nakupila chlopakom prezentow pod choinke. Ale fajne!

Witam mati84, tak owszem miałam wyznaczoną wizytę na 25 listopada cudem się udało, a wczoraj kobitka mi zadzwoniła że Pani doktor odwołuje wszystkie wizyty bo mąż jej zmarł i ma w poniedziałek pogrzeb, na jak się wali to wali ale obiecała mi expresowy termin i zadzwonią mi kiedy mam przyjechać bo sama nie wie jeszcze kiedy Pani doktor wróci do pracy, a tak to wszystko się kręci wkoło dzieciaków, praca, dom, dzieci i tak w kółko, Kubusiowi zęby zaczęły w końcu wychodzić, a Maja po leczeniu antybiotykiem zażywa furaginę na przeczyszczenie do końca tych dróg moczowych. Mam jej zrobić posiew moczu ale nie wiem czy jest sens po leczeniu antybiotykiem i furaginą, ale w końcu skierowanie mam i nic mnie to nie kosztuje tylko nerwy żeby coś nie wyszło i jak zebrać ten mocz bo to już wyższa szkoła jazdy, tatuś wczoraj zbierał przez cały dzień i nic;( trzeba się pomęczyć, pozdrawiam i miłego dnia życzę:)

Dziewczyny my juz po wizycie, badanie dna oka super wszystko w normie, dostslismy recepte na okularki na szczescie plus 2 narazie na pol roku, cieszcze sie ze akurat na zime bo przyzwyczaje go do tych okularkow, oczwiscie dzis kontrola u pediatry milosz ma jeszcze gorsze zapalenie oskrzeli niz mial zmienilismy antybiotyk bo poprzedni nic nie pomogl, doszlo nam jeszcze zapalenie spojowek wiec choroba moich dzieci przez te 5 dni juz kosztuje mnie ok 320zl za same krople i jakis spray do oczu zaplacilam dzis ponad 50zl normalnie wirus panuje okropny i tyle
Cailina tez mialam ochote zaszalec z zakupami dla maluchow bo maz dal mi talony na400 zl do tesco ale pupa blada
Anula trzymam kciuki
Milego wieczorku

Porazka z tymi cenami lekarstw Mati!

My dzis zabralismy chlopakow do duzego sklepu zabawkowego, najezdzili sie na samolotach, koparkach itp. A nic im sie nie sklaplo, tylko chrzesnicy kupilam zabawke. Chyba dostana od nas jeszcze duplo bo lubia sie nim bawic.

Mój mati bardzo lubi konika na biegunach takiego plastikowego z little tikes jest naprawdę super. Lubi krzesełko uczydelko z fisher price , stoliczek edukacyjny z FP i klock duplo i drewniane :-)
na święta nie mam pojęcia co kupić bo wszystko prawie maja .
aa wiem chce kupić jezdzik jakiś i tez dokupić duplo a dla Leny taki łuk grający

cailina - a co od teściów takiego fajnego dostali ?

mati- Zdrowka dla maluszków

Mati- zdrówka dla maluszków!!!!!A powiedz mi mały dostał okularki, bo zezował??
Kacper mi zaczyna coraz bardziej zezować, już nawet kilka razy zauważyły to i inne osoby i jak będzie miał rzeczyście nosić okulary to ja z nim tego nie widzę:no:

Lola-u nas jeżdzik to furora :-), wózek dla lalek i wożenie misiów, lalek też :-), i generalnie ogólnie baaaardzo lubią ostatnio zabawki motoryczne: układanie kubeczków, różne sortery, wieże z klocków- czyli zabawki z których się coś tworzy...wszystkie te grające typu literkowy pociąg, gąsienica, pchacz, aparat i inne w ogóle ich nie interesują. Jedynie z grających to organy- to szczególnie Kacper lubi powłącza sobie melodyjki i tańczy :-D.Dostali też na urodziny kosiarkę pchajkę, ale też była fajna na 5 minut i stoi...a najlepsze zabawki to i tak te mamine kuchenne gadżety :-D a i książeczki- jak im się pokazuje gdzie co jest i opowiada to dzieci niema...
Moja mama się jedynie zdeklarowała im kupić stolik i krzesełka mammut z ikei, bo jak byliśy na szczepieniu to szał-pał tacy dumni byli,że mogą sami na krzesełko isiąść i tak im pasuje do wzrostu :-).

Tez mi sie marza takie krzeselka ale najpierw trzeba miec dom by je w nim postawic:-(. Deprecha totalna.

Lola moje tez maja tego konika, rozowego bo kupilam uzywanego za 3 Euro:-). A w sklepie tez Rorus na niego chcial.
A tesciowa kupila im duze psy maskotki i jednemu remize ze straza i strazakami, a drugiemu traktor z farmerem i zwierzatkami z little tikes.

kurcze kobitki nawet nie mam kiedy napisać:eek: jakoś dzieciaki niecierpliwe są i ogarnęły mi kompa!!! jak tylko siądę to jęczą żeby im piosenki włączyć i koniecznie na moim krześle usadzić! aaa no i wyłączają mi go na potęgę... no oszaleć można.
Marudy też straszne od jakiegoś czasu bo chorobowa jesień nastała. Gabryś mi od 2 tyg w nocy ryki godzinne urządzał i jak się okazało chyba był chory;-)bo skończył zapaleniem oskrzeli... a po antybiotyku dziwnie przeszło :tak:Mati zapalenie spojówek u mnie też cała trójca przeszła! jakiś taki wirus po świecie chyba grasuje:angry:
tyle chciałam napisać że wszystko zapomniałąm...:eek:

reklama
Witam kobietki. Dawńo, dawno mnie tu nie było ale nie miałam siy nawet na chwile kompa włączyć, żeby Was poczytać.
Mam do was pare pytań. Pewńie już je przerabialyscie, a może nie:)

u nas już termin szczepienia ospa, odra i rozyczka. Mialyscie już? Znów się naczytalam i się boje jak cholera. A na dodatek to mój brat z drugiego małżeństwa mojego ojca ma autyzm i zastanawiam się czy nie od szczepionki:/

drugie pytanie odnośnie zębów. Moja mała chyba ma krzywy zgryz. Tylko od czego skoro nie je smoczkow. Będę musiała iść do ortodonty. Chociaż czasem się wydaje, ze ma równo. Dolne jedynki ma zbyt do przodu w porównaniu do dwójek i krzywi na bok jeszcze szczękę jak coś mówi. Hmmm..

jak macie z karmieniem? Moje jeszcze jedzą w nocy i maja płytki sen, ze sie wzbudzają :/ co chwile. Padamy z mężem na pysk. A od jakiegoś czasu młody o 4 ran już nie śpi. Najlepiej sie bawić.

Do góry