reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze listopadowe maleństwa

Clue te raczki to narma, najlepiej kup jakiegos fajnego delikatngo gryzaczka, albo zabawke ktora bedzie mogl lizac i wkladac do buziaka, to jest zabawka jaka kupilam Adasiowi, jest z gumy wiec latwa do mycia i bezpieczna, a jak sie potrzasnie to lekko grzechocze

Shake shake teether rattle : mothercare

takie sa juz nasze szkraby ze czaly czas musza byc czyms zajete,

co do kupek to ja bym nie panikowala, dopuki sa normalne (nie zielone) poczekaj, jak za 3 dni sie nie zmieni to zadzwon do lekarza i sie poprostu zapytaj. U nas jest roznie, czasami sama woda a innego dnia az od tylka nie idzie zeskrobac bo takie geste :baffled: a przeciez jest na butelce i caly czas dostaje to samo mleko z ta samo woda.

reklama
Clue dokaładnie tak . U nas wszystko co się da i co sie nie da wedruje do buzi. I do tego strasznie się złości jak np. zabawki z maty nie da się wziąść i do buzki wsadzić.
Co do kupek to u nas czasem przez pare dni też są rzadsze i prawie bez grudek. Ale po pau dniach wracajądo normy. Zauważyłam że zmieniają się jak odstawię coś z jedzenia:baffled:. Pierwszy raz tak było jak przestałam jesć nabiał. Zdziwiłam się, bo myślałam że jak odstawię alergen to kupki się poprawią a nie pogorszą. Ale było odwrotnie. Tak samo w tym tygodniu przestałam jeść jajka i ryby (tak na wszelki wypadek bo ma strasznie szorstkie nogi) i kupka zrobiła się rzadka. Myślę że i tym razem wróci do normy. A u was jak jest z alergiami???
Dombar u nas też była asymetria ( przynajmniej w moim mniemaniu, bo lekarz nie sprawdzał:baffled:), ale wydaje mi się, że sama mineła. Możliwe to??

Adas13, u nas kupki są od dawna zielone, takie zgniłe i jak mówiłam o tym lekarce, to nic nie powiedziała. Nie ma śluzu, nie ma krwi, to wszystko jest chyba dobrze.

A co do pchania wszystkiego do buzi, to u nas też norma. Staram się jednak tego pilnować...

Kupki ... woda żółta, zielona ( chociaz już coraz zadziej) raz z gródkami, raz bez . Myslałam ze moze nietolerancja laktozy ale badanie wyszło ok więc taki małego urok.
W buzi ląduje wszystko co się nawinie pod rączkę :tak: a na koniec dnia buźka dookoła ust jet w pryszczykach. Dziewczyny to co jest teraz to pikus w porównaniu z tym co może być jak zaczną wychodzic ząbki:-D

Mojemu synkowi juz ząbek wyszedl jeszcze nie cały ale juz wyrznie widac:):-)I wcale az tak zl tego nie zniosł wiec sie nie martwcie:)

Ostatnia edycja:
asiulek84 a ile Twój ma? Chodzi o wiek :)
Mój ostatnio jest strasznie marudny, ładuje łapki do buziaka i po chwili ryczy :-(
Tylko cyś uspokaja a w tragicznej sytuacji tylko noszenie :baffled:

Filipek ma 3miesiace i 3 tyg (urodzil sie 1 listopada) i tez sie zaczelo od wciskania raczek do buzi i jak zamocno sobie nacisnal na dziaselka to ryk:-(. Poza tym czesto bawil sie smokiem przy jedzeniu i to mu ulge przynosiło.I chociaz wszyscy mowili ze to napewno nie zeby bo zawczesnie to wczoraja rano zobaczyłam bialusienki brzeg zeba:-)

reklama
asiulek GRATULAJE!!! :-) wczoraj sie dowiedzialam ze ten kto znajdzie pierwszy zeba to dostaje prezent, tak wiec skoro ty go odkrylas to powinnas dostac prezent np od tatusia dziecka :-D

Do góry