reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

Witam wszystkie mamusie przyszle!:)
USG bylo robione w 5tyg ciazy i fasolka miala 5,5mm, a nawet nie wiem ile mial pecherzyk, bo wszystko zostalow szpitalu. Nie dali zdjecia. nastepnym razem spytam sie, czy moge zabrac, nie wiem czy tuatj, w tym londynie, taka zasda panuje czy co?ze nie daja zdjec?moze tylko w takich przypadkach. No nic, fajnie dziewczyny, ze odkrylam to forum, fajnie jest poczytac co slychac u innych mam i ze tak naprawde nie jestesmy same:)
Wlasnie tak okolo1.5godz temu wstalam z lozka-staraszny len sie ze mnie zrobil i zasiadlam przed komputer, no i absolutnie nic, ale to nic nie chce mi sie robic, a musze troche pospstzatac. Wy tez tak macie?hehe!!!pozdrawiam!!!

reklama
moja w 6 tyg miala 7mm :) pecherzyk ciazowy tyle mial wiec twoj te 5.5mm :)
mnie tez sie nic nie chce ale mezus mnie wyrecza i sprzata gotuje itd :) dzis wybieram sie na dluzszy spacer :) zobaczymy :)

Ja też zrobiłam się leniuszkiem. Nic mi się nie chce najchętniej czytałabym książki o dzidzi i tyle. Co do mdłości nawet ich nie mam najgorzej jest rano jesli nie zjem zaraz po obudzeniu się to mnie tak wytrzepie że hej, ale wymiotuje sokami żałądkowymi i nie trwa to długo. Później szybko wracam do normalności i zapominam. Więc rada moja na mdłości nie doprowadzać się do głodu, a rano najpierw siku a później do lodówki marsz. :D :D

nadiaw79 pisze:
rano najpierw siku a później do lodówki marsz. :D :D

jak macie mdlosci to nie do lodowki - ogrom zapachow doprowadzi was do szalu ;D
lepiej przygotujcie sobie cos poprzedniego wieczoru - lub niech maz/chlopak o was zadba z rana :)

Ja mam wlasnie ten problem ze ja rano nie jem nic! bo ja jeszcze zanim wstane mam mdlosci...niemam wogole apetytu:(:( i nie jestem w stanie zmusic sie do zjedzenia...a jak bym otwarla lodowke...jezu...szkoda slow...

co do szkrobania tez to zauwazylam ze dziewczyny gdzies wsiakly:)

Trzymamy kciuki
A jesli chodzi o mdlosci, to tez mnie rano dopadaly gdy bylam glodna po nocy, ale mielismy taka zasade z mezem, ze mi szybciutko cos robil zanim zdazylam sie obudzic (bo pierwszy do pracy wstawal). Nie podnosilam sie z wyrka, podjadlam i bylo w miare ok.
Podobno tez bardzo dobry na mdlosci jest imbir. Mozna potrzec troche swiezego i zalac wrzatkiem, zeby zrobic taka herbatke albo mozna tez ciasteczka kupic takie szweckie imbirowe...

musze przyznac ze imbiru nie probowalam :) mi pomogly migdaly ;D
i odpukac od dluzszego czasu wszystko jest ok - nawet sniadanie moge sama do pracy sobie zrobic ;D

reklama
Mi wlasnie tez przechodzi i ogolnie nie bylo zle, bo nawet nie zdazylam wyprobowac ani migdalow ani tego imbiru. Obym juz nie musiala :>.

Do góry