reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Gartulacje dla Mili!!!:-):-)

Dziś Mateusz mial straszny dzien:(( Wstal wczesnie i nie chcial jesc:(( Possal tylko troche mojego na wpół pustego cycusia. Mial beznadziejny nastroj, wciaz plakal bez powodu-nie poznawalam wlasnego dziecka!!:-( W ciagu calego dnia wmusilam w niego 1 butelke:(( Nie chcial nic jesc-jak tylko próbowalam od razu sie wkurzal i zaciskał usta:(( W koncu kolo 17 30 polozylam sie z nim na łóżku i dalam znów cyca, possal i zasnął. śpi do teraz, ciekawa jestem jak sie bedzie czul po przebudzeniu... caly dzien marudzenia i ryku- to na pewno te ząbki:-(

reklama
Ardzesh normalnie w szoku jestem:szok:Gratulacje!!! Co do mama to fakt że milutko usłyszeć, nawet w marudzeniu, Zosia tez jakoś w wieku Mili to powiedziała.
Byłyśmy w szpitalu i chcieli nas zatrzymać kilka dni na diagnozę, ale mój mąż o dziwo zdecydowanie sie sprzeciwił i powiedział że to wszytsko zrobimy ambulatoryjnie. Zosia jest zdrowa, niema żadnych infekcji( skąd sie wzięło poprzednio zapalenie krtani to nie wiem:wściekła/y:) ale bardzo niepokojace są te bezdechy. Prawdopodobnie ten ic\ncydent w poniedizałek był wywołany patologicznym refluksem i nastąpiło wtórne zaciśnięcie oskrzeli, czyli bez pomocy dziecko by sie udusiło. Teraz w przyszłym tygodniu mamy cały szereg badań u gastrologa i się włączy ewentualne leczenie. Kupilismy za pięc stów monitor oddechu zapinany do pieluszki i dziasiaj moje dziecko juz spi bezpiecznie, ale to i tak nie likwiduje problemu zadławienia podczas snu. Generalnie jestem spokojniejsza, im dalej od tego paskudnego poniedziałku tym mi lepiej na duszy:)
Dziękuje dziewczyny za wsparcie:)

Gartulacje dla Mili!!!:-):-)

Dziś Mateusz mial straszny dzien:(( Wstal wczesnie i nie chcial jesc:(( Possal tylko troche mojego na wpół pustego cycusia. Mial beznadziejny nastroj, wciaz plakal bez powodu-nie poznawalam wlasnego dziecka!!:-( W ciagu calego dnia wmusilam w niego 1 butelke:(( Nie chcial nic jesc-jak tylko próbowalam od razu sie wkurzal i zaciskał usta:(( W koncu kolo 17 30 polozylam sie z nim na łóżku i dalam znów cyca, possal i zasnął. śpi do teraz, ciekawa jestem jak sie bedzie czul po przebudzeniu... caly dzien marudzenia i ryku- to na pewno te ząbki:-(

u nas tez!! Ola marudziła caly dzień i nie chciała spac...ani cyca tez....

A jak u was jest z gaworzeniem? Bo Ola mało gadatliwa jest........:zawstydzona/y::-:)-(

Antar dobrze że juz wiesz co to......

Wasze dzieciaki pełzają już może? Bo ja w szoku jestem jakie Kalina odległości pokonuje (w sensie 1/4 pokoju) ;D

Ostatnia edycja:
ardzesz gratulacje dla Mili teraz to juz nie bedzie chciała siedziec w łóżeczku tylko stac. Julka od kiedy opanowała tą umiejetność to prawie cały czas stoi w łóżeczkua. uspac ja to jest koszmar bo co ja położe to ta wstaje i sie cieszy ale po jakis 20 próbach poddaje sie i zasypia :-)

Mila dziękuje za zainteresowanie i gratulacje :D
Mila dostała zaćmienia. Mąż wrócił z pracy i wzięłam Milę do łóżeczka, żeby pokazać mu jak pięknie wstaje. A ona nic! Wzięła sobie zabawkę i guga se do niej :-D:-D
Mąż wyszedł, ja chce zmienić pieluchę, odwracam się a ona stoi :szok: prawda, że maupa? :rofl2:

Gratulacje dla Mili!!!!!!!!!!!!!!!

u nas zęby idą ekspresowo. górne dwójki już się przebiły, jedynki górne prawie na wierzchu a jeszcze kły się pchają:szok::szok:

A my zakupiliśmy butelkę z łyżeczką bo odkąd Cypusiowi wyszły zęby to nie ma mowy o tym żeby pił z butelki i smoczka też sam odrzucił a coś musi jeść jak pójdę do pracy stąd pomysł z tą butelką i wiecie co naprawdę super sprawa!!!!!!!!!!!!!! ja ogólnie mam dystans do wynalzków ale ten jest super.

antar dobrze że wiecie jak się leczy i jak sobie radzić teraz już wszystko będzie ok.

jezyk :szok::szok::szok: tyle zębów na raz?
A jak się sprawuje teraz Cypuś? Bardzo marudzi? Budzi się w nocy? bardzo narzeka?

Mila wciąż szczerbata :-D

a ja specjalnie ucze małego mówić tata bo jak będzie coś mu niedobrze to powie tata i M będzie musiał do niego iść:-D:-D:-D
i tak chłopcy powiedzieli pierwsze słowo mama a co do gugania to mały dużo gaworzy nawet czasami to krzyczy jak nikt go nie chce słuchać

wiecie co ja z jednej strony zazdroszczę wam tej mobilności u dzieci ale z drugiej to cieszę się tym że narazie nie wykazuje chęci do poruszania się bo tak myślę sobie, że ja to bym wysiadła przy takich ruchliwych dzieciaczkach no i widzę że Nikuś to leniuch totalny ( po mamusi chyba:-D:-D) bo nawet jak we wózku siedzi to zaraz się pokłada na boki i podgląda. Chociaż tak ogólnie to siedzi sam ale woli leżeć .

reklama
jezyk właśnie dostałam taką butelkę dobra ona jest?Miłosz już pełza jako tako wczoraj na kocu w ogródku latał za puszką po coca-coli i zrywał trawę on uwielbia kwiatki itd a gaworzy a mianowicie jest bardzo rozgadany i przy tym piszczy jeszcze dzisiaj w końcu pospał do 4.30 ale wstał tylko na amu

Do góry