reklama

Nasze maluszkowe rozterki

reklama
Witam Was Kobitki :-).
Krzysio też nam wywija różne numery z tym spaniem.
Generalnie w dzień śpi 3 razy. czas snu u niego to 45 minut do 1,5 godziny. Ale dzisiaj przed południem spała 2,5 godzinki! Bardzo mnie tym zadziwił.

Co do snu nocnego jest dobrze, :tak:. Zasypia ok 20-tej i pierwsze karmienie jest o 5:30. Dodam,że od tygodnia odmówił jedzenia kaszki na noc i znowu jest tylko cycek.
Także muszę stwierdzić, że u mojego dziecka na długość snu nocnego nie ma wpływu co je wieczorem, czy moje mleko czy kaszkę.

Jakiś czas temu pisałam,że Krzyś budził się też o 3 z płaczem. Udało mi się wyeliminować to karmienie. Jak?
Po prostu nie wstałam do niego pewnej nocy i po 3 minutach popłakiwania spał dalej. Specjalnie patrzyłam na zegarek, bo jak on płacze w nocy to czas się strasznie dłuży i jedna minuta trwa wiecznie. Powiedziałam sobie,że jak będzie marudził dłużej niż 5 minut to go biorę do naszego łóżka na cyca ale nie było takiej potrzeby. Oczywiście jak on się przebudza to my leżymy cichutko, bo jak nas usłyszy to dopiero zaczyna porządnie płakać i wtedy nie ma bata cycek musi być.
Następnego dnia też się przebudził ale zasnął dużo szybciej. Teraz też go czasem słyszę około 3 w nocy ale zwykle zasypia w ciągu minutki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry