reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze podwójne wózki

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest ze składaniem takiego kolosa np do samochodu? Ja chcę kupić Graco Duo i szczerze mówiąc pojęcia nie mam jak to w tych wózkach wygląda. Mam nadzieję, że nie będe musiała wymieniac samochodu na transportera żeby wygrać się gdzieś z wózkiem :-D:-D:-D

Black, nie martw się, tylko bierz ten graco:-):tak:. ja mam ten sam i jestem z niego bardzo zadowolona:tak::tak::tak:. Fajnie się składa, masz w rączce taki system; przekręcasz i składa się nawet jedną ręką. Do naszego seata wchodzi bez problemu, w drzwi się też każde mieści, jest fajny, zwrotny, no i ma takie wytrzymałe koła, że ja na różnych podłożach jeżdżąc, jeszcze nic im nie zrobiłam :rofl2::-p:eek::sorry:

Tylko jeśli mogę doradzić, jak masz od kogo, to kup używany, bo tam widziałam cena 600zł, a ja kupiłam używany przez rok i tylko za 250zł - jest różnica:rofl2::-p.

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest ze składaniem takiego kolosa np do samochodu? Ja chcę kupić Graco Duo i szczerze mówiąc pojęcia nie mam jak to w tych wózkach wygląda. Mam nadzieję, że nie będe musiała wymieniac samochodu na transportera żeby wygrać się gdzieś z wózkiem :-D:-D:-D
Jak juz wcześniej pisałam jestem posiadaczka Graco Duo i zapewniam ze składa sie super jest płaski jak naleśnik i wchodzi do najmniejszego bagażnika. Ja mam jeszcze dwa pojedyncze wózki i każdy z nich zajmuje wiecej miejsca niż Duo, więc o to możesz być spokojna:tak:

@ BlackWizard

Jeśli chodzi o składanie Phil&Teds pewno bije inne wózki. W modelu sport trzeba zdjąć drugie siodełko, żeby złożyć wózek, ale po tym składa się bardzo efektywnie (słyszałam, że te nowe wypasione Vibe można składać z drugim siodełkiem). Po złożeniu nie zajmuje pewno wiele więcej niż np. Peg Perego P3 (którego też mam), ale ciężko to ocenić, bo P3 składa się w długą a wąską kostkę, a Phil w krótszą i szerszą. My jeśli gdzieś jedziemy dalej z dużą ilością gratów (łóżeczko, walizy itp.) to zdejmujemy koła (10 sekund roboty) i pałąk. Wtedy po złożeniu wózek na prawdę jest bardzo płaski i dość krótki. Do naszego kombi średniej klasy mieści się przytulony wzdłuż bocznej ściany bagażnika.
Pozdrawiam, Mysek

Mam dzieciaczki z różnicą wieku 17 miesięcy i wózek P&T model Vibe :)
Jest rewelacyjny, składa się szybciutko z drugim siedziskiem też w całości.
Tak jak nie byłam przekonana o jego zakupie tak teraz jestem zachwycona :D

na żywo go nie widziałam ale wygląda bardzo podobnie do graco stadium duo tyle, ze ten co wkleiłaś jest 2 razy droższy, choć fakt kolorystycznie duzo wiekszy wybór. Tylko te kółka takie malutkie

reklama
Fajny tylko chyba musi być większa różnica między dzieciaczkami niż rok... z tego co widzę, że to siedzonko z tyłu nie ma regulowanego oparcia, o ile można tam posadzić dziecko(?), wygląda mi to raczej dla stojącego dziecka z tyłu, ale trzeba by poczytać jakieś opinie na necie ;-)

Nie wiem jak to będzie u nas wyglądało za te 7-8 miesięcy, czy Kinia nadal będzie potrzebowała drzemek na spacerach...

Do góry