reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZE PROBLEMY!!!

reklama
hihi :) ale wiem kochane o co wam chodzilo!! w zeszlym roku mialam juz robione takie badania i wszystko piekne i ujemne:) no i wyniki jak zwykle fatalne bo ja zawsze mam anemie...a teraz pewnie sie poglebila znacznie:(
no ale niema co krakac zobaczymy!

no i dociera do mnie jak ten czas leci...jutro koncze 10 tydzien...niesamowite...

Elzbietka bidulko...calus wielki dla ciebie!!!!!!!

O rany Lilith faktycznie ten czas niesamowicie szybko leci juz 10 tydzień a pzmiętam jakbys wczoraj co dopiero teścik robiła-hi hi hi ::) ;D

Agutek zapytaj się lekarza pierwszego kontaktu ile ma być zachowane pomiędzy tymi dwoma szczepionkami, bo ja - niestety - w tej chwili nie pamiętam.

oto co znalazłam:
grypa:
Szczepionkę Fluarix można podawać jednocześnie z innymi szczepionkami, jednakże miejsca szczepienia muszą być różne. W przypadku jednoczesnego podania z innymi szczepionkami, możliwe jest nasilenie działań niepożądanych.
WZW B:
ENGERIX B może być podany równocześnie z BCG, DTP, DT i/lub szczepionką przeciwko poliomyelitis, odrze, śwince i różyczce, Haemophilus influenzae typu b i wirusowemu zapaleniu wątroby typu A, jeśli tak zaleca aktualny kalendarz szczepień.
W przypadku jednoczesnego podawania różnych szczepionek należy podawać je w osobnych strzykawkach, w różne miejsca ciała.

Dzieki wielkie za rady. Jestescie nieocenione.
:)

anusieńka doskonale o tym wiem i juz pol roku temu zaczelam szczepienia, teraz przyjme trzecia ostatnia dawke ;D

reklama
Lana kochanie no wlasnie tez tak sobie dzis o tym myslalam:) a pamietam jak na poczatkui mi sie niemilosiernie ciaglo:) wiec jak suwaczek wskaze koniec 10 tygodnia bedzie to juz poczatke 11:):):):) czyli tak blisko konca I trymestru i tych wszystkich wymiotow...
a ja jak pisalam ciagle czekam na was!!!i ciagle mysle co tu u was!!!mam nadzieje ze teraz juz dolaczycie do nas i niepozwolicie nam dluzej czekac!!!:):)

Do góry