reklama

Nasze sprawy...

reklama
Jestem na chwilę, póki nikogo nie ma;-)
Dzoanko ja z racji zawodu powinnam pamiętać o kaloriach,indeksie glikemicznym i takie tam,ale zwyczajnie nie chce mi się o tym pamiętać.Ale np wiem,że są ludzie,którzy myślą,że jak zjedzą niskotłuszczowy jogurt na śniadanie,ziemniaki bez tłuszczu i pierś na parze,to wieczorem zeżrą pół czekolady i popiją to colą lajt.Śmieszą mnie też tacy ludzie co dietę mają na śniadanie i obiad,a na kolację już całe góry kanapek.
Tak to już jest, ja też z racji wykształcenia powinnam się zdrowo odzywiać, ale nie uchroniło mnie to niestety przed otyłością:-( Od ponad 2 lat staram się zdrowo odżywiać. Byłam bardzo zadowolona z efektów Montignaca, bo to zdrowy sposób żywienia, ale po osiągnięciu mojego ideału wagi troche sobie odpuściła, a że mam skłonność do tycia to znów wskoczyło na trochę wyższą wagę. Teraz znów grzecznie wróciłam do sposobu żywienia MM i staram się ćwiczyć, ale w tym tygodniu to mi tak średnio wyszło. teraz jest ciężej, bo mój organizm wie co to dieta i nie odpuszcza tak łatwo.
Niestety dużo osób stosuje restrykcyjne diety, chudnie i później wraca do starych nawyków. A ponieważ te osoby były na diecie niskokalorycznej to organizm spowalnia metabolizm i jak później wracają do starego żywienia to organizm magazynuje jeszcze więcej, żeby przygotować się na okres "posuchy". I stąd własnie jest efekt "jojo".
Już jestem kupiłam porzeczkową ;-) i sok marchwiowy he he
Bietka m nie pójdzie bo mecz leci :baffled:
Dzonka słodkich snów znaazłam coś takiego Indeks glikemiczny
6mamo a teraz kiedy masz termin@ ?
Wiolka zimno jest ale przyjemnie na dworze na spacer bym poszła ;-)
Bobo mi najbardziej się właśnie podobają ze skrętnymi kołami taki jak ja mam, xlander też jest super co prawda drogi ale jak kumpela kupiła to wszystko miał w zestawie nawet śpiworek
No widzisz Marta, jak ja zaczęłam stosować dietę MM to było powiedziane, że dozwolone są produkty do IG 50, a burak ma 65. Wg tabeli, z której zawsze korzystam zdrowy buraczek (dobrze na krew wpływa:tak:) ma juz wysoki indeks glikemiczny Indeks glikemiczny :-(
6mamo chetnie bym Was wszystkie odwiedzila ale niestety brak czasu :( moze latem zorganizujemy gdzies jakis piknik, wynajmiemy domki i bedziemy odpoczywac ? co Wy na to ??
dzoanka zagladaj do nas bo jak nie to beda karniaki :-D
anisiaj ​jak po wizycie u endo ??
Zaglądam tak często jak mogę, ale czasem jak wracam do domu to dosłownie padam na pysk i cięzko mi jest nawet zrobić sobie dcoś do jedzenia:-( Pomysł ze wspólnym wyjazdem jest super, tylko jak tu zgrać kilkanascie osób z różnych krajów:-(
Marta, Scoti, Aga, ja juz się nie dopytuję, ale obiecajcie, że dacie mi znać jak sie zacznie;-)
Dzisiaj po pracy jade na cytologie, czyli w domu znów będę przed 17:wściekła/y: A do tego "moje dni" wypadają w okresie przymusowej abstynencji przed badaniami, czyli cykl będzie do kosza:-( Zresztą moja tempka w tym cyklu jest jakaś dziwna, w żadnym cyklu w I fazie nie miałam takiej tempki jak teraz. Może jakieś choróbsko mnie bierze, ale fizycznie czuję się dobrze, hmm, podejrzana sprawa.
Miłego dnia

Czesc dziewczyny,
Nie wiem czy bietka Wam pisala, ale napisze sama.l Wczoraj w pracy w kibelku zauwazylam krew. Spanikowana zadzwonilam do Piotrka, szpital, 3 godziny czekania. Lekarka tak mnie olewala,ze az polozna na nia nakrzyczala. Przyjela mnie jako ostatnia choc bylam jedna z pierwszych. Na usg wszystko ok. male zyje, 6mm, serducho bije. Nie widziala plamienia, pewnie uznala,ze zmyslam. Wypis i nic wiecej. Tetsz czekam, zeby za godz dzwonic do gina, bo nie wiem co robic,czy mam isc do pracu, czy lezec plackiem. Nienawidze tej sluzby zdrowia.

dzien dobry :)
humor mam okropny :( nocka nie przespana nos mialam zatkany ze dychac nie moglam krecilam sie z boku na bok masakra :wściekła/y:
teraz wcinam sniadanko i klade sie dalej. zjawie sie pewnie popoludniu jak sie obudze hehe:)
milego dnia wszystkim :)
anisiaj Kochana uwazaj na siebie :) oby to sie juz nie powtorzylo. ja mialam plamienie krew i brazowe i tez jechalam na ip i tam sie okazalo ze to z nadzerki. ale mialam i mam zakaz sexu no i musialam sie oszczedzac. napisz KOchana jak sie czegos dowiesz

Ostatnia edycja:
witam z kawka*

Anisiaj kochana oszczedzaj sie, to napewno nie zaszkodzi.ja mialam tez lekkie plamienie w ciazy i gin mi powiedzial ze dopoki nie ma zywo czeronej krwi to jest ok. Ta sluzba zdrowia w PL jest okropna, ludzie placa skladki i g**** z tego maja wrrr az sie wkurzylam. Mocne &&&& i czekamy na same dobre wiadomosci

dzoanka jak sie chce to wszystko mozna zorganizowac ;) pomiedzy polska a szkocja to belgia jest posrodku wiec zapraszam do siebie :))

bobo biedulko Ty nasza nawet wyspac sie nie mozesz ....odespij teraz, slodkich snow

MILEGO DNIA BABECZKI ;*

Dzień dobry ja na chwilke bo zaraz kuzynka przyjeżdza Dzoana-mam nadzieje ze nic cie nie rozłoży i &&&&&&&&&&&&&&& za wasze badania;-) Anisiaj-kochana może powinnaś leżeć na wszelki wypadek najważniejsze że z maleńtwem wszystko ok &&&&&&&&&&&&&&&&& i informuj nas:tak: Bobo zrób sobie mleko gorące z czosnkiem i łyżeczką masła takiego zwyklego ja nastce zrobilam na noc i jej całą noc nie kaszlało :sorry: jak kuzynka pojedzie to ide do tego sklepu wózek zamówić i na zakupy więc zajzre dopiero jak sie ograne miłego dnia:-) Wracając do tematu wózków to te 3w 1 zwyczajnie sie nie opłacają jak ja sie wczoraj babki w sklepie pyttałam to mówi że wózek kosztuje np 1600 z fotelikiem ale gdybym chciala bez fotelika to 200zl taniej za sam fotelik który oddzielnie kosztuje 100zł nawet niecsle nieraz chyba oszaleli ja mam fotelik pozyczony od kolezanki tylko szczerze mówiąc nie wiem gdzie on ma pasy bezpieczeństwa do zapięcia dla małej a wczoraj w sklepie widzialam śliczny różowy za 99 zł nowy z budką z pasami także nawet jagby co to wole osobno dokupić na co mi fotelik w kolorze wózka to akurat dla mnie najmniej istotne czy do wóżka będzie pasował kolorystycznie

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewuszki!!!
Anisiaj ja na twoim miejscu już do pracy bym nie poszła,tylko grzecznie w łóżeczku leżała z lekko uniesionymi nóżkami.Praca nie zając nie ucieknie!!!Najważniejsze,że dzidziol ma się dobrze i oby tak dalej.
Bobo ale masz nocne przeboje,mam nadzieję,że twoja Julcia kiedy już się urodzi to da ci pospać.
Wiola dobrze,że Nastka nie męczyła się w nocy,może w ciągu dnia niech też pije takie mikstury.A jak tam dziadek,do jego eksmisji już niedaleko,co?
Kinga to świetny pomysł z tym piknikiem,ja bardzo chętnie,miło będzie zobaczyć twarze na żywo,z którymi już zżyłam się w necie.
Dziewuszki a wiecie może co u Joweg się dzieje???U nas szaro buro i ponuro,brrr i zimno!
Miłego dnia lejdis!!!

Kuzynka jeszcze nie przyjechala a o 8 mnie z łóżka ściągla:wściekła/y: 6mamo-no mają czas do 31 a najlepsze jest to że oczywiście nikt sie nie odzwya w sprawie wyprowadzki jak pisalam do mamy brata to mi napisal że jak auto znajdzie jakieś duże a ku....wa dziadek nie ma u nas nic takiego co musieliby dużym autem przewozić ma tylko psa bude pościel ciuvhy i telewizor A mnie naciska żebym do nich codziennie dzownila i wczoraj sie znim o to pokłócilam a ci w ch..ja walą jak tak będa robić to dzień przed 31 poprostu zadzonie do nich że my dziadka wywozimy do mojej mamy niech sobie tam ku...wa czeka jak mu znajdą coś innego ze mną w ch..ja walić nie będą a czy on tam chce mieszkać to mnie najmniej inetresuje nie będą mi przeciągać wiedząc o jego wyprowadzce od sierpnia albo i wczesniej:wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry