reklama

Nasze sprawy...

Wiolka kwestia przyzwyczajenia i kto co lubi i jak mu wygodniej :)

Bobo i ja wybudzałam Igorka i Boryska do jedzenia. Spali max. do 4 godz. tak mnie nauczono. Borys udził sie wczesniej ale Igorek to mógl spac i spac. Ale wiem,ze nie wszyscy to praktykuja.

reklama
Bobo bez zmian brzuch poboli, poboli i przestaje
Anaber czytałam właśnie żeby wybudzać dziecko do jedzenia

kur... no i znów dzwoni musiałam odebrać powiedziałam że śpię co za babsko

Ostatnia edycja:
Marta dokładnie, ja sie strasznie bałam śmierci łóżeczkowej. Poza tym noworodki nie najedza sie na zapas :no: i długi sen może doprowadzić do spadku cukru i w wyniku czego dziecko może nie mieć sil się obudzić a rodzic bedzie szczesliwy ze dziecko tak smacznie śpi.

Anaber oczywiście że wszystko kwestia przyzwyczajenia i każdy woli coś innego:tak: u nas Nastka zaczęła przesypiać dłużej w nocy jak miala 5 miesięcy to raz jadła tylko w nocy i do rana do 5.30 nam dosypiała ale ona miala mega apetyt i wtrambiała flaszke prawie pełniutką grysiku więc pojedzona byla;-)Macie z tymi teściowymi ja nie mam tego problemu bo moja teściowa do mnie nie dzowni więc cisza podejrzewam że jak do szpitala pójde to będzie dzwonić ale wtedy dzwonki wyciszone będą i A będzie przekazywal wieści

Martuś na boczku raz na jednym raz na drugim i materac lekko uniesiony tak nam mowili w szpitalu. I tak miałam na wypisie ze tak mam zrobić w domu. Na plecach nie bardzo chcial i nie chce do tej pory. Poza tym raz go tak polożyłam i ulał na siebie nie przewrócil glówki i omało co by sie tym nie udławił. w dzień kładłam na brzuszku z główką na boku ale to tylko w dzien jak mialam kontrole nad nim. Bo w nocy nie wolno kłaść na brzuszku.
Ale mój pediatra mówił ze dziecko lepiej śpi na swoim prawym boczku bo jest lepsze trawianie. Ale ja przekaldaam ze względu na glówkę aby się ładnie formowała.
Wiolka bo mi kazali wybudzac ddo miesiąca, poźniej już nie dziecko samo się wybudzi ale Borys i tak nie śpi dlużej. A w szpitalu kazali co 2,5 godz. niestety jak dziecko dłużej śpi to tez waga idzie w dół na co nie bardzo patrza przy wypisie.

Bobo mało tego zadzwoniła do mojej mamy ze nie odbieram :wściekła/y: a ja do mamy mówię to co ja już za przeproszeniem nawet "wys..rac" się nie mogę
Anaber właśnie na pleckach mógłby się zadławić ja mam rogala może go będę podkładała i na boczek wtedy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry