reklama

Nasze sprawy...

reklama
Hej dziewczyny jetem tu pierwszy raz wiec pozdrawiam wszystkie:) moj synek ma 6 miesiecy i chcialabym miec drugie dziecko ale moj partner mowi ze bedzie za mala roznica wieku. Co o tym myslicie?

Witaj i się rozgość!!!:-)
Może przy okazji napisz coś o sobie.
Nie wiem jak ci doradzić ,ale myślę że z partnerem musicie wypracować sensowny kompromis.

Wiola powodzenia z dziadkiem!!!
Dzoanko właśnie co było nie tak,że byłaś zniesmaczona weselem.
Marta ja mam blizej do Poznania i checia przyjade wykurzyc mlodego bys juz mogla jego tulic.Za wizyte i abys po niej pojechala rodzic!!!

Wrrrr klawiatura mi szwankuje nie moge pisac polskich znakow i tam gdzie jest z jest y i odwrotnie wrrr!!!Cholera wsyzstko si pomiesyao na tej klawiaturze.

Ostatnia edycja:
Gosiulek mi też żal dziadka bo jest to przykre że na starosć sie człowiek robi nie potrzebny wręcz przeszkadza nie wiem czemu pije ale pił nawet jak babcia żyła jak zginęła w wypadku to wtedy zaczął bardziej ma 6 dzieci ma sie nim kto zająś nie moga wymagać odemnie że jako wnuczka wezme całą odpowiedzialność na siebie tymbardziej że mam w domu Nastke którą sie zajmuje teraz będzie drugie dziecko wiadomo że dziadek robi sie coraz starszy wiec przyjdzie czas ze sie połozy i ja sama mam go dźwigać i sie nim zajmować podczas gdy dzieci dobrze sie bawią i zajmują sobą nie moze tak być :wściekła/y: ja sie na starość będę opiekowała swoimi rodzicami Marta miejmy nadzieje ze urodzisz przed czwartkiem:tak: Scoti witajcie w domku zaglądnij tylko jak będziesz miała chwilke

Ostatnia edycja:
Wiola rozumiem co czujesz. U mnie była podobna sytuacja. Zajęłam się babcią bo mi jej było żal. Niestety jako starszy człowiek była uciążliwa.ja byłam w pierwszej ciąży.Nic mi nie chciała pomóc a wręcz mi dokucza.Była w stanie ugotować itp. Nie chciało jej się i mówiła że ja jestem od tego.To było w kwietniu.W maju wylądowałam w szpitalu. Ale przypominam ją sobie z przeszłości to była bardzo dobra kobieta. I dzieci ją zabrały.Udało się wynająć dla niej mieszkanie koło jej córki. Cóz, tylko ta córka nie ma w sobie zbyt wiele miłości.Na każdym kroku chcąc czy nie chcąc pokazuje że babcia jest zbędna,że ona ma swoją rodzinę którą musi się zająć... A ustalone jest że ona opiekuje się babcią do śmierci. reszta zrzekła się na jej rzecz wszystkiego co im się należało a więc posiadłości.
Szkoda mi babci.mama ją zabiera kiedy tylko może.My w ramach możliwości też ją odwiedzamy...
bardzo,bardzo mi szkoda starszych ludzi.

A tak w ogóle nie przywitałam się.Witajcie

Gosiu ja myśle że w przypadku dziadka jest tak ze po prostu on tym dzieciom przez całe życie nic nie dał.... patrzyli jak pił jak tylko podorśli to musieli sie sami sobą zajmować żeby bylo co zjeść w domu za co rachunki zapłacić bo jego to nieinteresowało i teraz tak mu sie odplacają:confused: ale to nie zmienia faktu że to ich ojciec ja nie moge pozwolić sobie na to zeby mnie wykorzystywali tymabardziej że dziadek mial nam pomagać a efekt jest taki że ja rąbie drewno do kominka on patrzy jak mi idzie nosze drzewo on mówi ze bolą go plecy nie chodzi mi o to żeby mnie wyręczal i wiem że może go coś boleć bo to wiek ale jak chodzi i pije to wtedy sie czuje jak młody bóg pozatym jak po nastke busem przyjeżdżają to on kilka razy wyszedł pijany pomimo że ja małą odbieralam glupoty gadał do opiekunki z busa ja nie chce żeby ona zglosila gdzieś do opieki że u nas w domu sie pije czy coś nie chce problemów i nie chce żeby nastka na takie rzeczy patrzyla

witaj happumum no cóż - faktycznie będzie bardzo mała różnica wieku... ja przede wszystkim dogadałabym się z partnerem i wtedy podjęła decyzję
są dziewczyny, które mają dzieciaczki rok po roku i sobie radzą... ja chyba nie dałabym rady... i wolałabym poczekać...

wiolka ja Cię rozumiem

kochane idę coś porobić ...

reklama
miałam sie brać za prasowanie ale takie mi zimno że zrobilam sobie herbate z miodem włączyłam centralne ogrzewanie i siedze pod kocykiem:happy2: a wy gdzie? Happymum20 -jeśli moge zapytać to czujesz sie już gotowa na drugą ciaże i malego dzieciaczka drugiego w domu? jeśli tak to może warto przekonać partnera zeby spojrzal na wszystko twoimi oczami:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry