reklama

Nasze sprawy...

reklama
Anisiaj mówisz że dzidzi nie smakuje slodkie:-Dmoze sie jej jeszcze odmieni:-) Bietka chyba dobrze policzyłaś będzie póki co rownowaga później zobaczy kto dolączy czy chlopcy czy dziewczynki:sorry2: zaraz do rodzców na chwile jedziemy

Przepraszam, że z opóźnieniem, ale miałam interesantów.
1 ser biały na serniki (ja kupuje ten z Biedronki w kubełku niebieski, nie wiem czy kojarzysz)
aromat smietankowy
3 jaja (całe)
pół szklanki cukru (ja dodaje fruktozę), ewentualnie do smaku
Mieszasz wszystko łyżką (nie mikserem, bo wtedy za bardzo napowietrzysz), do tortownicy na 160stopni i do czasu zrumienienia się. Sernik opadnie, tym sie nie przejmuj, ale w smaku pycha. W wersji nie tak dietetycznej można na dno pokruszych holenderskie herbatniki. Po upieczeniu będzie wtedy sernik na "kruchym" spodzie.

dzięki dzoana ale pół szkl cukru ??????????????????? :cool: dużo :) idę jutro do biedronki ... więc pokupuje, może zrobię sobie na zimno z jogurtów... :)

gosia dlaczego ja nie widzę wiadomości wysłanych na bb ??? widzę tylko te które ktoś do mnie napisał ?

dzoana ja kurde chciałam ćwiczyć z Ewą - ale mój pies po mnie skacze jak wykonuję dziwne ruchy - żal mi go zamknąć w łazience :tak: poza tym nie czuje się komfortowo jak m patrzy ...
a Ty gdzie się zamykasz w domku ?

reklama
Bietka, dlatego napisałam, że slodzisz do smaku. U mnie wychodzi jakoś 1/3 szklanki fruktozy (ale ona jest słodsza od cukru). Jakoś nie przepadam za sernikami na zimno, nie wiem dlaczego, chyba nie lubię tej konsystencji.
Co do Ewy, to ja się zamykam w pokoju i zabraniam M wchodzić;-) Na razie słucha, hehe. A mój kot sie chowa do kanapy, bo sie boi gwałtownych ruchów:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry