reklama

Nasze sprawy...

jadla ktoras ???????

Jeczpoczmaki
czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

• 1 kg indyczego mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • 2 lub 3 marchewki średnie (starte, surowe)
  • olej
  • sól, curry, pieprz, ostra papryka
  • ciasto francuskie

Sposób przygotowania:
Gotujemy ryż z dodatkiem soli i curry, tak aby był lekko niedogotowany. Mięso podsmażamy na patelni w niewielkiej ilości oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przesmażonego mięsa dodajemy startą marchewkę i przestudzony ryż. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry, ostrą papryką. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i do środka kładziemy łyżkę nadzienia – całość zalepiamy. Pieczemy w piekarniku ok. 30 – 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed pieczeniem warto posmarować żółtkiem, aby nabrały złocistego koloru.

reklama
witajcie kochane :)

żyję, ledwo bo ledwo ale wracam do żywych powoli :-)

dziękuję za sms-y :*

zaraz poczytam co tam naskrobałyście, dziś wykorzystam fakt że m jest w domku i poleżę troszkę od jutra koniec tego dobrego... i muszę być sprawna i zajmować się Igorkiem...

miłego dnia :*

Witam się ociężale
Bietka, dobrze, że już czujesz się troszkę lepiej:tak:
Na koncercie było super, chłopaki dali czadu:tak: Nagrywałam cały koncert, ale nagrałam w tak dobrej jakości, że teraz pliki są za duże, żeby je gdziekolwiek zamieścić:wściekła/y:
Czuje się dzisiaj do kitu. Głowa mnie ćmi i najchętniej wróciłabym do łóżka:wściekła/y: Późne chodzenie do łóżka mi nie sprzyja:-(
Miłego dnia, wpadnę jak się lepiej poczuję
P.S. Ja mam stary przepis na oponki, gdzie jest tylko ser, mąka i jaja. Ale już bardzo dawno nie robiłam, bo kto by zjadł tą górę tłustych pyszności:-p

Witam się i ja z bolącym lewym bokiem!
Coś tu rzeczywiście atmosfera jak podczas sjesty.
Dzonka ja taki przepis na oponki chyba wczoraj na necie wygrzebałam.Będę robić i kostkę kokosową też zrobię.Kurczę tłusty czwartek już za 5 dni:szok:,ależ ten czas szybko leci!!!

Chciałam Wam też powiedzieć,że jestem beztalencie szydełkowe,bo wczoraj do 3 nad ranem siedziałam i nawet bucik mi nie chciał wyjść.Jestem matoł bo nawet filmiki nie potrafią mi pomóc!!!:zawstydzona/y:

Miłego dnia lejdis!!!

Witajcie mam koszmarny dzień nie dośc że noc nie przespana - znowu to mały marudzi dziś non stop wyje syrena mam dośc i na oczy ledwo patrze. Nie ma mowy bym się położyła teraz bo Oli śpi po 30 minut :wściekła/y:

marta ojjjjjj a co mu sie dzieje? boli go cos?
my z julcia bylysmy na spacerku zajechalam do tesciow:) autobusem pojechalam z mala zrobilam im niespodzianke ale sie cieszyli hihi:)
jutro julka ma sesje :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry