• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Ja mam z kolei taki problem bo wuja u którego mieszkamy pożyczył mam trochę kasy na wykończenie tej kawalerki. I teraz nie wiem dlaczego we wszystko się wtrąca, dziś ma przyjść ten pan co będzie remontował u nas i powie co mamy kupić. Jest tani, taj uważam bo za metr kafli Bierze 30zł a za panele 15zł. A wuja sobie ubzdurał że zadzwoni do szwagra naszego i poprosi go żeby on nam to zrobił.. tak się wściekłam, bo my żyjemy jak pies z kotem. Oni nas nienawidzą i nie chcą mieć nic wspólnego na chrzciny i teraz na roczek nawet nie zaprosili. Jak mu delikatnie wytłumaczyć że nie mam się wtryniać?

reklama
Marta, powiedz, że doceniasz jego pomoc, ale macie juz załatwionego fachowca i nie chcecie innego. Tym bardziej, że z tamtym macie juz podpisana umowę i wpłaconą zaliczkę (mała ściema nie zaszkodzi)

Dzona ja też jestem z tego pokolenia co się dostawało kolczyki, zegarek i łańcuszek. Cieszyłam się jak bąk z tych prezentów a teraz słyszę jak Moja chrześniaczka mówi a ten mi dał to, a ten to i tylko przelicza... to jest straszne mam nadzieję że moje dziecko będzie bardziej uduchowione, no bo nie będę pouczać siostry ze źle wychowuje swoje dzieci. Każdy je tak przyzwyczaił że jak ktoś do nich przyjeżdża ma prezent, a ja powiedziałam że ja tak nie będę robić, mają się cieszyć ze ciocia przyjechała a nie co przywiozła... Mama moja jest na mnie zła że tak robię ale cóż, takie jest moje zdanie...
A co do wuja to chce jechać z nami na rozmowę z tym panem od remontu i mam nadzieję, że nie będzie się wtryniał...

Ostatnia edycja:
Marta, ale po co on ma z Wami jechać?
Co do prezentów, to mam wrażenie, że dorośli nakręcaja ta spirale drogich prezentów. To straszne, ale ja sie w pewnym momencie zaczęłam zastanawiać czy nie będzie głupio jak chrzestny da zegarek "tylko" za 500zł. A niektórzy to potrafią się zapozyczyć byle pokazać, że dało sie najdroższy prezent.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie nie mam pojęcia po co, chyba wyjdę z siebie jak będzie coś temu facetowi mówił, my mamy swoją wizję... najwyżej mu się powie że my chcemy inaczej i koniec

Hej
Marta ja podobnie myślę i podobnie wychowuję. Nie chcę by za każdym razem ktoś coś przynosił.Jesli już to jakiś drobiazg. Od większych prezentów są różne uroczystości.
Co do komunii to jest jakaś tragikomedia.Mnie osobiście to bardzo denerwuje.Dzieci wychowuje się na materialistów a nie uczy się tego co najważniejsze.Ja jestem tradycjonalistką i mojego męża chrześniak 4lata temu dostał złoty łańcuszek z medalikiem i dvd.
za rok mojego chrześniaka komunia.Nie wiem co dostanie ale na pewno nie będę szaleć. M.chrześniak od chrzestnej dostał własnie wypasiony zegarek.

witam się i ja :-)

Humor wciąż mam do bani ... ale to chyba hormony, jakaś płaczliwa jestem :-(

dzoana ja uważam, że zegarek jest super pomysłem, podoba mi się też złoty łańcuszek z literą imienia (pierwszą). Też jestem z pokolenia, które dostawało zegarki, łańcuszki, no ja dostałam rower :) ha :-)

marta musisz delikatnie wymiksować się z obecności wuja przy urządzaniu kawalerki, wiem, że to nie łatwe :no: ale dla Waszego dobra. Wiem jakie to irytujące, kiedy ktoś się wtrąca. Może mąż z nim pogada ???

bobo
jak brzuch ???? próbowałaś naszych metod ??? śliwki, musli i inne ??? ;-)

joweg wysyłam słońce !!!! u nas znów upał... no suwaczek gna do przodu :)

madlen &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę

Dziewczyny, wielkie dzięki za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że dokonaliśmy z M slusznego wyboru:tak:
Ja teraz zmykam, bo na 11:15 idziemy do kina, a później bliżej przyglądniemy sie zegarkom. Dam znać co u Madlen jak dostane smsa od niej.
Buziole dla Wszystkich, odezwę się później

reklama
Witam się i ja
Bobo udanego pisania
Madlen za wizytę&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Joweg dlaczego nie będziesz mieć chrzestnych?
Dzoana my też mamy komunie 27 i po pierwsze nie utrzymujemy z nimi kontaktów i m jest chrzestnym i idzie tylko do kościoła i kupujemy tylko złoty łańcuszek z medalikiem na pamiątkę żeby miała
Marta współczuję takiej sytuacji

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry