• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

evel, wcale Ci się nie dziwię, po tych ostatnich doniesieniach, ja bym chyba na zawał padła. wczoraj jak mówili o kolejnym dziecku, to ja już sprawdzałam gdzie jest najbliższy szpital dziecięcy.

ehhh, polityka prorodzinna...na leczenie kobiet nie ma, na in vitro będzie, w przedszkolach nie ma miejsc, to wyślą do szkoły, zabiorą ulgi, dodatki, bo po co...

reklama
a w naszym przedszkolu namawiają wszystkich rodziców pięciolatków żeby wysłać dzieci od września do szkoły... pewnie żeby miejsca się zwolniły... Już nam nawet zebranie zrobią specjalnie w tym celu w przyszłym tygodniu... ale ja podtrzymuję swoją decyzję że Amelka pójdzie w normalnym tempie do szkoły jako 7 latek i jeszcze rok w przedszkolu będzie i zerówkę zrobi w przedszkolu... Wystarczy mi tego co Wiki przeżywał w zerówce i świetlicy jak miał 6 lat a ja od świtu musiałam go zaprowadzać do świetlicy i po zajęciach tam siedział do 16,30 bo pracowałam od 8 do 16 i on miał 6 lat a reszta dzieci w świetlicy była z 2, 3 klas i tym 6 latkom wszystko zabierali, dokuczali, szturchali itd... Nie wyobrażam sobie Amelki w takich warunkach...

bobo zabierają ulgę na 1 dziecko, jak będzie dwójka to będziesz mogła sobie odliczyć... polityka "prorodzinna" ku.... :no:
szok co oni wyprawiają - 2 letnie dzieci do przedszkola, niektóre 3 latki mają z tym problem a co dopiero rok wcześniej !!!! :angry: ja się nie znam ale anisiaj chyba wie najlepiej jak to wpływa na dalszy rozwój takiego bobasa

evel
zdrowia dla Wikotorka - mam nadzieje że to jakaś lekka grypa żołądkowa, super że nie ma już gorączki.... współczuje, choroba synka i tu jeszcze w mediach o tej 2,5 letniej dziewczynce...
z drugiej strony jak myślicie czemu nie wzięli jej rodzice na ręce i sami nie pognali choćby taksówką do szpitala... może mieli zbyt daleko..... w każdym bądź razie jak widać nawet przeziębienia nie wolno lekceważyć :-(
ciekawe co zrobi Owsiak, czy będzie za rok finał WOŚP ?????

Wróciłam:)
Evel, dziękuję za paczkę!!!!! ciuszki są super!!!! Zdrówka dla Wiktorka!
Bobo, ja myślałam że już ręka nie boli:dry:
Co do posyłania 2-latków, to ja proponuję, żeby zapisywali do przedszkola tygodniowe dzieci już. Ledwo wyjdzie się ze szpitala i chyc do szkoły

ja swojego dziecka nie poślę, nie ma mowy. jak skończy 3 lata i będzie dojrzała społecznie i samoobsługowo na tyle, żeby iść to pójdzie. jak nie, to poczekam.

napisałam Wam mądrość na g, mojej teściowej

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry