• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

no faktycznie usg bede miala juz za ok 6 tygodni, m mowil zeby nie kupowac, u nas troche taniej bo wychodzi ok 65zl ale wynik najczesciej wychodzi fioletowy czyli nie wiadomo czy chlopczyk czy dziewczynka

aneczkaa sytuacja nieciekawa, tez bym brala core i pojechala gdziekolwiek nic im do tego

reklama
Bietka ja juz obraczki nie nosze 4tyg. A jesli chodzi o leki to to sa chyba leki przeciwzakrzepowe heparyna chociaz moge sie mylic. Jak chodzilam w ciazy z Igorem to pamietam,ze bralam Detralex. Ale to tez na wtchodzace zylaki mialam.

6 mamo za jakieś 3-4 dni ucho powinno odpuścić :-) po takich lekach.
scotland no właśnie.... fiolet, chyba bym się wkurzyła jakbym zapłaciła 120 zł i zobaczyła fiolet :laugh2:
anaber nie wiedziałam, że te przeciw-żylakowe działają na zatrzymanie wody... spoko, ciekawe czy ja coś dostanę, jak na razie stopy są OK, kurcze ale z drugiej strony czego oczekiwać - od takiej pogody człowiek nie będący w ciąży puchnie...

Wiem gosiulek Detralex zmniejsza obrzeki i jesli chodzi o zyly to tez ukatwia przeplyw czy zwieksza przeplyw krwi jakos tak :-) i jest lekiem przeciwzapalnym pamietam ze to bralam

Sluchajcie kiedy dziecko obraca sie glowka w dol. W poniedzialek mam wizyte wiec sie dowiem ale kurcze od dwoch dni dziwnie mnie kopie i mam wrazenie,ze chyba sie obrocil. Tylko czy to nie za wczesnie ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
szostkowa zdrowka ;-)
aneczka nie zazdroszcze..,ale tez niewyobrazam sobie ,jakby inni rzadili sie w moim mieszkaniu :szok:..,tak jak anaber..zrobilabym awanture ;-)
scotland ciekawe czy te testy na plec mowia prawde
u nas wkoncu pogoda sie robi..tylko ciekawe jak dlugo bedzie slonko swiecic:-D..a za mna cos chodiz do jedzenia i sama nie wiem co...

anaber u mnie leży główką w dół od 25 tyg
lekarz powiedział mi, że to jak najbardziej OK,
najczęściej dzieci przekręcają się do 30 tyg - potem już mają mało miejsca i jest im trudniej, ale oczywiście zdarza się, że się przekręca i przed samym porodem.
w 29 tyg miałam usg - też lezał główką w dół
zobaczymy w 33 tyg, wizytę mam za 2 tyg :)

Ostatnia edycja:
bietka u mnie w 28 tyg. Borys byl jeszcze w poprzek, zobaczymy jak teraz w poniedzialek bedzie, ale czuje inaczej kopniaki wiec moze to juz :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no całkiem możliwe, że Borys już gotowy do wyjścia :-)
ja już coraz rzadziej czuje kopniaki- obecnie to rozpychanie i przeciąganie się, mój brzuch faluje i zmienia kształty :-)
wydaje mi się , że ma stopy w okolicy moich żeber, ale okaże się po usg :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry