reklama

Nasze sprawy...

Dzień dobry ja dopiero teraz zagladam bo od rana nie miałam kiedy byłam na zakupach kupiłam sobie tunike z asymetrycznymi rękawkami w kolorze pomarańczu i do tego maskujące leginsy chciałam znaleść sukienke ale były same na mnie sprzed ciąży a szkoda mi kupować żeby rozciągnąć biore sie za obiad u mnie dziś ładna pogoda więc później musze coś w ogródku porobić u mnie dziś na obiad zupka ogórkowa bo dawno nie było i nóżki z kuraczka w panierce a do tego sałata z jogurtem naturalnym i jajeczkiem miłego dnia

reklama
dzoanko no widzialam to ale nie bardzo zrozumialam o co chodzi wiec zapytalam tu. moze ciezarowki wiedza po co to sie robi i od kiedy sie mierzy ten brzuch?

Sorry, ze na chwilę zniknęłam, ale robiłam obiadek dla siebie do pracy i M:-)
Aneczko, jesli myślisz o tym labradorze to pamietaj, że on potrzebuje bardzo duzo ruchu, ponieważ ta rasa ma skłonność do nadwagi (pewnie przez te piekne oczeta, które wołają "Daj mi coś dobrego na przekąskę";-)). Ta rasa to takie małe dziecko, sama energia, ale za to jest to wymarzona dla dzieci, bardzo cierpliwa i pogodna. Jesli nie uda Ci sie z tym psiakiem, to na stronach Towarzystwa opieki nad Zwierzetami lub schronisk jest pelno ofert ze zwierzakami do przygarnięcia. Tylko "minusem" takich zwierzaków jest to, że są często skrzywdzone przez ludzi, więc potrzeba dla nich mega cierpliwości, ale to możesz porozmawiać z Anisiaj, ona przygarnęła takiego psiaka. ale nagrodą jest wierny towarzysz i pogodne zwierzę. Zobacz na grupie zdjęcie psiunki Anisiaj zaraz po przyjściu ze schroniska i po rehabilitacji, wielka zmiana. Mi się łezka zakręciła w oku, takie zwierzeta są dużo wierniejsze i bardziej wdzięczne za dobro niż zwierzaki wziete od maleńkiego i wychowywane w normalnych domach.
wiem , znam te psy , to nie byłby nasz pierwszy pies ani pierwszy zwierzak , nie mieszkam w bloku mam dom i 2500 m kw działki oraz las za płotem wokół pola kocham chodzić spacerować itp
Dla małej nie wezmę psa za schroniska w grę wchodzą tylko szczeniaki bo nie wiem co ma pies taki w głowie jakie wspomnienia i krzywdy
wiem że są schroniska bo jadę szukać kota
Wiem że labradory niszczą - mam oddzieloną część ogrodu na takie niszczenie .

Skocńczyłam prasować jeeeeeeeeeeeeeeeeeee:)

Ostatnia edycja:
Bobo, z tego co zrozumiałam to mierzenie brzuszka ma sens w bardzo zaawansowanej ciąży i na podstawie obwodu dobry lekarz lub polożna jest w stanie określić z dużą dokładnością wagę dzieciaczka. Pewnie chodzi o jakieś normy, ciekawe zagadnienie.
Aneczka, czyli u Ciebie psiak będzie mial gdzie biegać:-D Czytałam wczoraj, ze masz dużo wolnego terenu wokół domu. Zwierzeta ze schronisk często nie są agresywne, tylko po prostu zastraszone i nieufne. Poza tym łatwiej jest ustalić charakter psa jak już jest dorosły. Natomiast, o ile nie bierzesz psa z rodowodem, to raczej trudno jest określić charakter u szczeniaka, bo to jeszcze się wyklaruje w ciągu kilkunastu miesięcy. Oczywiście zrobisz jak uważasz, że jest najlepsze dla Ciebie i Twojej rodziny:-) I nie bierz moich słów za atak lub coś podobnego, po prostu miałam do czynienia z psiakami od szczeniaka i dorosłymi przybłędami ze schroniska:-)
Ja już zmykam do pracy, pojawie sie pewnie po 16. Buziaki, miłego popołudnia

Hej Dziewczynki!! ja dzisiaj też na chwilkę. Od rana latam na budowę, bo non stop ktoś coś przywozi. Zaraz też lecę do lekarza. Od paru miesięcy boli mnie prawa pierś i troche mnie to martwi. Nie wiem czy nie jest po spowodowane noszeniem Kubola na rękach i od ucisku. Mam nadzieję że to tylko pierdoła.
Co do mierzenia brzuszka to mojej znajomej tak położna robiła ale to w Szwecji:-) Mnie z ostatniego USG wyszła prawie identyczna waga z jaką się Kuba urodził:-)

Miłego dzionka!!!!
Ale narobiłyście mi ochoty na szparagi a nigdy ich nie robiłam.

Jestem kupiliśmy kibelek i prysznic i jeszcze parę pierdół powoli wszystko kupiliśmy...
Słuchajcie kobietki mogę jeść magnez ???

Bietka no to daj znać jak wyniki
Anaber trzymam kciuki- zdasz zdolna jesteś ! Ty to chyba pracuś jesteś co ?

Anisiaj kochana mi też się śnią takie rzeczy tak myślę że to nasza podświadomość , co do tabletek to właśnie kupiłam dziś te co pisałaś magne B6 pani w aptece powiedziała że mogę je brać ale nie wiem czy nie dzwonić czasem do Gina i się zapytać

6mamo miłego dzionka

Dzonka nie zazdroszczę ja nie lubię zmianowej pracy… a ludzie chociaż są porządku?

Ostatnia edycja:
już jestem...

wyniki mam ok, co oznacza, że nie zwiększam dawki leków, dalej mam EuthoryxN50 - widocznie małemu to wystarcza, oczywiście w pon kolejna morfologia, mocz, ale super, bo na środę do gina będę miała świeże wyniki.

bobo próbowałam słuchać stetoskopem , ale nic nie słyszę :-) pytałam lekarza to śmiał się ze mnie :tak: co do mierzenia obwodu brzucha - nie robię tego i nie słyszałam po co się to robi -raz tylko mierzyłam, jak sukienkę na allegro chciałam kupić :-D

anisiaj mam nadzieje, że przypasują Ci te witaminki i będą Ci towarzyszyć do końca - tak jak i mnie :)))) anisja ja o 13 jeszcze u lekarza byłam, teraz u nas gorąco - więc psinka pójdzie ze mną lub z m dopiero ok 18:30 - żeby słonko przynajmniej zaszło ...

martasx nawet powinnaś jeść magnez ... spokojnie, każdej z nas gin przepisał magnez... więc spokojnie możesz łykać 3x1 tab- chyba, że masz jakiś inny magnez... standardowo chyba jest 3 x 1.

dzoana bardzo chciałabym wierzyć, że dostarczam maluszkowi niezbędnych witamin z samego pożywienia, ale wiem, że chyba to nie jest możliwe. Owszem nie żywię się fast food;ami, jem normalnie - ale w dzisiejszych czasach, kiedy te produkty są naszpikowane chemią... nie wiem, czy mają tyle witamin co powinny :-( zresztą ja zaszłam w ciąże jesienią, więc było mniej warzyw i owoców niż teraz :-) Wy letnie kobietki macie supeeeer... za niedługo zobaczycie II kreseczki ( operacja " lato" ) i będziecie mogły wcinać, truskawki, winogronka, czereśnie i wszystko co dobre w lecie :-)

witajcie wiolka i justi

dziewczyny mam ochotę na arbuza !!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
wiesz marta możesz spojrzeć na ulotkę, tam jest pewnie dawkowanie, a przy okazji wizyty u gina zapytaj czy masz brać więcej niż norma w ulotce przewiduje :-)

reklama
Justi, ja na wszelki wypadek poszłabym do lekarza, żeby zobaczył czy z piersią wszystko ok. Takich spraw nie powinno się lekceważyć:no:
Marta, no niestety z tymi ludzmi w pracy to nie jest kolorowo. Jest parę fajnych, ale są też tacy toksyczni, niestety:-(
Bietka, wiesz, napiszę Ci coś w tajemnicy, tylko jak Bobo to przeczyta to mnie po dupsku zleje, ale ja jakoś nie wierzę, że do lata zobaczę te II:-( Ale innym oczywiście bardzo kibicuję:tak: A co do owoców i warzyw w lecie to jest to rajska pora roku dla mnie:-) Taka mnogość wszystkiego i do tego tanie, truskawki, borówki, arbuzy, pomidory, młode ziemniaczki, kalafior, mmmm same pyszności, od razu mi ślinianki zaczęły działać:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry