reklama

Nasze sprawy...

6 mamo boski ten piesio :))))

wiecie co zaliczylam :szok:
gotuje sobie i polozylam Julke na kocyku na pleckach obracam sie a ona lezy na brzuchu i zaciesza do mnie :szok: nawet nie wiem jak ona to zrobila :-D

teraz obserwuje i mam nadzieje ze powtorzy manewr :)

robie jednak placki. m jak sie dowiedzial to powiedzial ze chocby kamienie z nich byly to on zje :-D

reklama
jestem

pospałam z dzieciakami:)

6 mamo mój pies jest tylko na suchej karmie

Bobo to teraz ci się zacznie

Aniś zapomniałam ze m na chrzcinach

Bietka ja dziś nie wychodzę bo tak zimno

Bobo rozumiem,ze moge wpasc na te placki?;)

6mamo, generalnie najlepiej trzymac sie jednego i nie mieszac wcale. Ja tez mialam z tym problem,bo bylo mi szkoda Nuci,ze ciagle je to samo. No i kilka razy lezala odwodniona pod kroplowke po moich eksperymentach. Mozesz suni gotowac, np. ryz plus warzywa i jakies miesko, zadnych ptasich kosci od kurczaka itd. pies tej wielkosci powinien jesc dwa razy dziennie.

Cdn bo zos placze

aga no teraz juz trzeba byc uwaznym hihi. juz wiem jak ona to robi :) kladzie sie na bok ( co u niej zadkosc bo ona nigdy na bokach nie lezala ani nie spi na boku) i z boku chyccccc i na brzuszku :) ile Kubulek mial jak zaczal sie tak przekrecac?

Bobo super :) zaraz bedziesz ganiac z Jula jak Bietka ;)

6mamo, z karm polecam sucha Purine ProPlan, ma dobry sklad i cene za taki sklad. Jesli zdecydujesz sie na puszki to animonda gran carno, mozna podawac z ryzem lub makaronem dla psa. Bron Boze pedigree i chapie, bo maja tylko 4%miesa i mase popiolu, to dla psa jak dla nas mielony ze stacji benzynowej.

Polecam poczytaj o diecie barf, np.na blogu pieswwarszawie.pl pies bedzie w7niebie, a Ty nie pojdziesz z torbami ;) to najzdrowsza dieta. Niestety Nucia jej nie moze, bo ma rozwalony zoladek, a tam jest duzo surowizny. Obserwuj sunie jak co trawi, jesli beda baki i smierdzace kupy, to trzeba zmieniac diete. Pies na dobrze dobranym jedzeniu nie pierdzi i robi ladne, brazowe balaski 2-3 razy dziennie. Biegunka=wizyta u weta i zmiana diety.

Pamietaj o odrobaczeniu, szczepionce na wscirklizne (obowiazkowa), czyms na kleszcze (teraz jest plaga babeszjozy, psy padaja jak muchy) no i o chipie (moze cos z tych rzeczy zrobili w schronie). Ty jestes waleczna, to przypilnuj,zeby chip byl zarejestrowany w ogolnopolskiej bazie (zrobi to wet). Polecam tez adresowke i poki sie z Wami nie oswoi, nie spuszczajcie jej ze smyczy. Jutro dopadnie ja wilczy apetyt, jak to zwykle psy po przejsciach drugiego dnia w domu ;)

Przepraszam za kolejny post, ale mnie nosi. Tesc wraca do Lomzy, tesciowa bedzie jutro. Kazalam m serdecznie pozdrowic tescia za to,ze przyjechal zobaczyc wnuczke. Co za fiut!

Anisiaj nie denerwuj się,nic na siłę wszystko młotkiem!!!Może przyjadę z moim zwierzęcym sekjuritate i pogryziemy teścia,co???Ja to bym i tętnice przegryzła,ale obawiam się,że Hanka by go zalizała.

anisiaj - wow pogratulować teścia, i teściów w ogóle :szok: - a beżowe ???? nude są "zimne"
aha, ja moje dziecko budziłam na jedzenie, tak mi kazano przez pierwsze 3 mce życia. Ja bym Zosię budziła, skoro są takie zalecenia, że ma jeść tak i tak :)
Krysiu śliczna suńka :) dzieci szczęśliwe ... :) co do diety psa- anisiaj napisała wszystko. Zresztą pojedziecie do weta on Wam powie...
bobo - brawo dla Juleczki :-) zaraz będzie się turlać brzuch-plecy brzuch-plecy i przeturla się przez cały pokój;-)
anisiaj nie denerwuj się, olej ich i tyle...

Bobo Kuba miała niecałe 6 miesięcy ale on jest klucha i myślałam że wszystko mu później pójdzie ale nie rozwija się w swoim tempie terar potrafi się przeturlać przez cały pokój

Aniś nie denerwuj się nie warto

mnie Kuba je co 4 godziny a w nocy wcale

reklama
Bietka hmmm bezowe moga byc ok, choc ja bym wziela cos w odcieniu skory,zeby sie zlewaly

Macie racje, nie ma co sie denerwowac

m wraca, musial mi kupic obiad, bo na nikt nie pomyslal,zeby dac mi resztki z chrzcin. Wrrrr nie lubie ich :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry