reklama

Nasze sprawy...

reklama
marta - ja liczę tak :

1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Zobacz: Badania w kolejnych tygodniach ciąży.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

aneczka - śliczności z pszczółkami stworzyłaś :-)

dzoana powiem Ci w sekrecie że podczas naszych staranek, byłam wściekła na te wszystkie małolaty ze szlugiem w ręku, które pchały wózek i z drugim dzieckiem w brzuchu - i gdzie sprawiedliwość ???
wiem, że to okropne myśli ... :zawstydzona/y:odganiałam je od siebie...

Ostatnia edycja:
dzoana powiem Ci w sekrecie że podczas naszych staranek, byłam wściekła na te wszystkie małolaty ze szlugiem w ręku, które pchały wózek i z drugim dzieckiem w brzuchu - i gdzie sprawiedliwość ???
wiem, że to okropne myśli ... :zawstydzona/y:odganiałam je od siebie...
Bietka, obawiam się, że sprawiedliwości nie ma:-( Zobaczymy co będzie z tymi moimi plamieniami od 8 dnia fazy lutealne, już drugi miesiąc biorę duphaston, może w końcu zacznie coś działać.

Bietka dziękuje Ci ;-) to ja też tak będę liczyć

Mnie też to wkurza jak małolaty piją, palą czy ćpają w ciąży a człowiek się stara i stara...

Ostatnia edycja:
Bietka dziękuje Ci ;-) to ja też tak będę liczyć

Mnie też to wkurza jak małolaty piją, palą czy ćpają w ciąży a człowiek się stara i stara...
mhmmm ja pamiętam po tym jak mój lekarz powiedział ze jestem bezpłodna ... i jak widziałam to wszystko .. ryczałam na maxa tak mnie szlag trafiał ...

reklama
Podzielam zdanie Marty i Bietki, w ciązy powinno się odstawić alkohol i papierosy. I jakoś nie wierzę lekarzowi, który by mi powiedział, że kieliszek na rozluźnienie nie zaszkodzi. Sorry, ale niech poda mi wyniki badań, że tak niewielka ilośc alkoholu która dotrze do fasoli jej w przyszłości nie zaszkodzi. Ja to nawet między owulacją i okresem już nie piję, bo a nuż...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry