reklama

Nasze sprawy...

reklama
Hej dziewczynki! widzę że tu prawie każda już wstała:)))
Joweg &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& x3:-)
Bobo ja na rozstępy stosowałam krem mustela. Niby to jest chroniące skórę przed rozstępami, i wybielające rozstępy jak już się zrobią. Ale tak naprawdę to o tyłek te wszystkie preparaty rozbić. Jak mają się pojawić to się pojawią i nawet nie wiem co byś robiła.
6-kowa ale masz przystojniaka:)))
Ja zaraz uciekam na działkę popracować puki nie jest jeszcze strasznie gorąco.
Miłego dnia dziewczynki!!!!
Wiola zdrówka dla Nastki!!

Dziendobry

ja z herbatka przy bb a mala oglada puchatka, slonko swieci slicznie jak bedzie troche cieplej wyruszamy na spacer.

bietka wlasnie ide sie rozpakowywac wczoraj nie dalam rady a M juz wszystko poprzewracal w torbach

wiolka samopoczucie ok zupelnie inaczej niz na poczatku, a ruchy hmmm czasem cos mnie polaskocze ale rzadko i tak delikatnie ze nie wiem czy to jelita czy dzidzius.... a mowia ze w kolejnej ciazy od razu sie wie a ja nie wiem:baffled:

joweq no u mnie niby 10 dni po owulce wyszedl test, myslalam ze ty bedziesz miala monitorowany cykl zeby okreslic kiedy owulka bedzie, nie martw sie bedzie dobrze, musi byc

JA się chciałam zapytać jak liczycie miesiące ciąży? Znalazłam coś takiego na BB :

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

No i jak mam liczyć :szok:

tak marta od jutra zaczniesz 5 miesiac :) a ja juz wyszykowana ale jeszcze chwila bo promotorka jest od 11.30 wiec mamy jeszcze chwilke czasu. wzielam nawet te wszystkie ankiety niwch mi mowi co i jak bo zwariowac idzie hihi :)
a Ty marta dowiedzialas sie czegos? wiesc cos jak to opracowac?

Bobo ja z ankietami zaraz szału dostanę koleżanka mi wysłała prace mgr swoją z badaniami i ma tam wykresy ale ja nie mam pojęcia jak je zrobić w exelu w procentach jak chcesz to też Ci ją na maila wyśle

reklama
marta ja wiem tez jak to wyglada ale tez nie wiem jak to robic mam nadzieje ze dzis sie dowiem hihi :)
Kochana a sprobuj zrobic tabele w wordzie z danym pozniej zaznacz te dane co chcesz zrobic wykres kliknij prawym wstaw obrazek wykres i powinno wyjsc :) tak mi sie wydaje hehe bo ja jeszcze tego nie probowalam

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry