reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Ja najpierw 27.05 mam USG, będzie to już 13 tc (lekarz określił je, jako genetyczne) i zaraz potem mam wizytę 2.06. Juz skręca mnie z ciekawości, no i oczywiście trochę jest nerwówka.

Ja również 27.05 mam usg prenatalne, a dzień później 28.05 wizytę u lekarza. Teraz w poniedziałek 19.05 idę do lekarza, ale tylko po skierowanie na usg, żebym nie musiała płacić 250 zł :tak:

A ja jutro idę z wynikami, a 26.05 mam wizytę prywatną z usg.:) Bo moja lekarka przyjmuje w przychodni, dlatego na wizyty chodzę do niej prywatnie, a po skierowania na badania z ich wynikami chodzę do niej do przychodni. sama mi to zaproponowała i fajnie, zawsze troche kasy się zaoszczędzi.

Ja kochane ide 21 maja na te 1 prenatalne juz sie nie moge doczekac... ja chodze na kase chorych do poradni przy szpitslu wiec mam za darmo takie usg pozdrawiam

A ja jutro idę z wynikami, a 26.05 mam wizytę prywatną z usg.:) Bo moja lekarka przyjmuje w przychodni, dlatego na wizyty chodzę do niej prywatnie, a po skierowania na badania z ich wynikami chodzę do niej do przychodni. sama mi to zaproponowała i fajnie, zawsze troche kasy się zaoszczędzi.

Super rozwiązanie. Dlatego ja chodzę prywatnie do lekarza, bo na każdej wizycie robi usg, a państwowo chodzę po skierowanie na badania i usg prenatalne, które normalnie jest płatne.

Ja najpierw 27.05 mam USG, będzie to już 13 tc (lekarz określił je, jako genetyczne) i zaraz potem mam wizytę 2.06. Juz skręca mnie z ciekawości, no i oczywiście trochę jest nerwówka.

no ja tez mam tzw przeziernosci karkowej plodu to fachowo (inaczej genetyczne czy prenatalne nieinwazyjne jak kto woli) 10.06 (12tc i 6d) a dzien pozniej wizyta....Nie ma co sie denerwowac. wszystko bedzie ok.

U mnie usg genetyczne 29 maj, czyli będzie 12t i 3 dni. Jak dla mnie wiek ciąży idealny na to. Wizyta w szpitalu z konsultantem dzień wcześniej, a położna 27 czerwca :-)

Ja mam genetyczne 2.06 czyli 13w3d :) a potem jak bede w 19 tygodniu akurat są warsztaty w gdansku z bezplatnym usg 4d itd :)

reklama
Do góry