reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Ja juz tez po wizycie wczoraj , lozysko podniosło mi sie do góry wiec juz zagrożenia przodujacego nie ma :) mała rozwija sie prawidłowo wazy 739 gram,
ja dostałam zastrzyk z rophylacu na wszelki wypadek zeby nie wytworzyły sie przeciwciała , troszkę paniki było bo ja mam straszny lęk przed igłami :(( ale dałam radę
jedyne co mnie martwi to cukier w krzywej miałam na czczo 74 a po 2h 147 niby normy sie teraz zmieniły i jest do 153 dla ciężarnych ale jakoś nie daje mi to spokoju ginekolog twierdzi ze jest ok diabetolog tez nie wiem czy sie martwić czy odpuścić temat
no i mam tez anemię hgb 10,9 dostałam jakieś żelazo do picia mam nadzieje ze zębów nie odbarwi ...

reklama
kar - mi hemoglobina ostatnio wyszła 10,6. Gin powiedział, że u ciężarnych można przyjąć, że do 10,5 jest w miarę ok. Na razie nic nie przepisał.

mysza - fajnie że wizyta ok. Z tą cukrzycą, to może zaufaj lekarzom, a ewentualnie dla bhp staraj się trochę oszczędzać z cukrami. No widzisz, ja mam niższą hemoglobinę, a nic nie muszę brać na razie. Choć w moich witaminach jest żelazo, tylko ostatnio zaniedbałam ich zażywanie.

Estranea- mój tez powiedział ze norma 10,5 dla ciężarnych ale ze względu na to ze teraz bedzie dziecko więcej czerpać niż dotychczas mam juz zacząć brać to żelazo ( samo żelazo tez miałam badane i normy od 37 a ja mam 53 wiec ok)

Ja mam jutro wizytę u ginekologa :) jestem ciekawa czy wszystko ok. U mnie zaczeły się wczoraj zajęcia szkoły rodzenia, ale mój gin nie pozwolił mi uczestniczyć :wściekła/y: Mąż zachwycony, ja smutna, ale co sie nie robi dla dzidziola ;-)

Dziewczyny mam wyniki krwi. Morfologia ok, ostatnio podwyższone leukocyty dzisiaj ok a crp podwyższone nie wiadomo od czego :/ 11,8.. Zobaczymy co na to gin w czwartek. Zna się któraś za tym?

Ostatnia edycja:
Anncka ja tez mam obecnie.crp powyzej dyszki, ale nie pamietam dokladnie ile, przeziebilam sie z tydzien temu i stad to podwyzszenie, tak mi powiedzial moj rodzinny lekarz :)

reklama
Do góry