reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Linka to faktyczne dość dziwne, mój by się na pewno ucieszył jakby musiał iść zbadać grupę krwi i w sumie dość późno Ci zlecili coś takiego

reklama
Linka - ja mam takie coś robione ale u mnie konflikt jest stwierdzony (ja rh"-", mąż "+" i jeśli krew dziecka też ejst "+" to dostaję zastrzyk z immunoglobuliny po porodzie, żeby przeciwciałą się nie wytworzyły. A przeciwciała są też badane w trakcie ciąży. Ale słyszałam o tym badaniu tyklo przy konflikcie a nie "tak po prostu"....

Tak, potwierdza się że ilość wód się zmniejsza przed porodem, całkowita norma, zero powodów do niepokoju.. Mówiłam gin o moich odczuciach że miałam wrażenie żę coś ze mnie cieknie, ale że jak leżalam to wkladka czysta - gin oceniła że to raczej pęcherz był albo mega wodniste upławy/czop, bo nic na wody nie wskazuje. A że wody się zmniejszają w czasie, to "norma".

To linka nie mam pojęcia o co kaman :D z tego co kojarzę to nie jest standardowo wykonywane badanie :D Masakra, co lekarz to inne pomysły, inne sposoby na prowadzenie ciąży, inne wytyczne...

Wczoraj też wieczorem się temat rozkrecil [emoji6] tak że dziś od południa cisza [emoji5] każda chyba odsypia [emoji5]

Kejti rozumiem że jednak nie szorujesz tej podłogi na która wczoraj brakło czasu?[emoji5]

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Nie,odpuszczam i bez szorowania boli. Od ok 17 jestem w domu i skurcze niby ida ale próbuje spac bo jutro niestety trzeba ruszyc tylek do przedszkola

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Keejti współczuję tych skurczy ja mam to samo co jakiś czas , teraz siedzę i tez mam boli a nic się nie rozkręca przechodzi na trochę boli :(
a skurcze idą ci z góry brzucha ??
I jak tam nasza Iza masz jakieś info

reklama
To może my rozpakujemy się tej nocy? :D
Skurcze bolesne od kilku dni, coraz ich więcej, ale nieregularne wiec nie ma co panikować. :)
Czop wypadł w niedzielę, rozwarcie na palec, zobaczymy jak to się dalej potoczy.
Dziecię trochę mniej ruchliwe ( juz nie bombarduje kopniakami co pół godziny ), czyżby sie szykowała? :D
Czekamy sobie w domku na regularne skurcze albo odejście wód i wio do szpitala :D
Z tym że to może potrwać równie dobrze kilka godzin co kilka dni :D

Do góry