reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Oli.B mojemu natomiast marzy się synek i jak go słucham to widzę, że jeszcze całkiem nadziei nie stracił, bo jak wiadomo jeszcze różnie może być.

I dziękuje dziewczyny za gratulacje córci, bo ja w sumie wolałabym dziewczynkę od chłopczyka, ale co by nie było to będę szczęśliwa ;-) No i musi być choć kilka dziewczynek w naszym gronie :-)

reklama
Tylko jedno mnie zastanawia!
Wszystkie robiłyście usg genetyczne ok 13 tygodnia ciąży.
A mi lekarka kazała robić ok 20 tygodnia.
Nic z tego nie rozumiem.

kochana nie wszystkie ja nie mialam usg genetycznego i w sumie teraz jak bede 1 marca na wizycie zapytam learza czy zamierza je robic bo nie wspominal nawet o tym
chialam go jeszcze zapytac czy jest mozliwosc nagrac malenstwo na plytke tak jak chyba biedroneczka robila bo moje kochanie niestety nie ma jak chodzic ze mna na wizyty i smutno troszke nam z tego powodu a chcialabym zeby jednak zobaczyl malenstwo jeszcze przed porodem- mam nadzieje tylko ze sie nie wyglupie przed lekarzem

kurcze patrze na wasze suwaczki i jak mowicie ze juz cos tam lekarz mowil ze ma jakies poderzenia co do plci, to mi smutno i zla jestem jednoczesnie!!!! - moj gin powiedzial ze u niego na sprzecie to dopiero w 22 tyg!!!:-(
zastanawiam sie nad prywatna wizyta, tylko nboje sie zeby nie zaszkodzic malenstwu, bo podobno nie mozna tak czesto naswietlac dziecka - wlasnie czy ktoras z was wie jaka jest "dopuszczalna" ilosc usg?

karolap5, w pierwszej ciąży na usg genetycznym, które trwało jakieś 40-50 minut, trochę zaczęłam się stresować, czy tak można (tym bardziej, że na początku miałam zagrożoną ciążę-krwawienie, i usg mi robili co tydzień-dwa). Odp. p. doktor: usg jest zupełnie nieinwazyjne, nie ma ograniczeń co do ilości, jedyne co to nie wolno trzymać urządzenia przy brzuchu w bezruchu przez ok 30-40 min, bo w tym miejscu nagrzewa się wody płodowe(z tego co pamiętam o ok. 1 st) i to może stanowić zagrożenie dla płodu, ale jeśli się 'jeździ' po brzuchu to nie ma takiego zagrożenia. I usg jest obecnie bardzo bezpieczne:).

W ogóle chyba wtedy pobiłam jakiś swoisty rekord usg, bo próbowałam zliczyć w ciąży to mi wyszło coś ok 20:D (ale to przez to zagrożenie ciąży + kilka razy zdarzyło mi się jechać do szpitala, bo nie czułam ruchów dłużej)

karolap ja mam na każdej wizycie, nie mam zagrożonej ani nic. Mój gin po prostu mówi, że chce tylko podejrzeć czy ok jest. I nie płacę wtedy za to USG mimo, że chodzę prywatnie. Mój gin jest kierownikiem patologi ciąży i uwierz, że gdyby było szkodliwe to na pewno by nas nie narażał :-) Moja kupmpela chodzi do niego i za każdym razem jej płytkę wypala dla męża, bo on nie może być na wizycie. Także śmiało ... idź prywatnie zrobić USG :)

mucha_nie_siada, Oli B.
dzieki wielkie dziewczyny, wiec juz wiem ze wybiore sie prywatnie zeby moze podejrzec szybciej kto mieszka u mnie w brzuchu :-)
i przed wizyta zadzwonie i zapytam czy maja tam taka mozliwosc zeby nagrac plytke dla mojego kochanego - na pewno by sie ucieszyl

"agulalula - kto wie... kto wie... może się spotkamy w sierpniu ja na razie jestem zdecydowana rodzić w dwójce na kapach, a Ty? masz już coś na oku? Pozdrówka"

ja tak JJ raczej jestem za MSWiA - moja gin baaardzo chwali ten szpital i oddział - jest nowy bo ma równo rok dopiero więc jest nowiutki , słyszałam też opinie dziewczyn tam rodzących i są jak najbardziej pozytywne- no i u nas jest jeszcze ten plus, że jest bardzo bliziutko domu :-)

reklama
NADZIEJA TObie tez wielkie gratki dla chlopaczka, a Tobie PETUNIA dla dziewczynki!

SZUSZU a czemu myslisz ze znowu bedzie dziewczynka?

Do góry