reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
TONYA ale super ze rosnie Twoj synek jak na drozdzach!

NEILAA gratki dla SYNUSIA!

SZUSZU Boziu 2 kg....na plusie...pozazdroscic!

SAGAA powodzenia dzis na wizycie!

ej nie straszcie mnie tymi uplawami...uplawy a wieksza ilosc sluzu to to samo?:zawstydzona/y: bo ja nie mam zadnych dolegliwosci, nic nie piecze , nie swedzi tylko wlasnie ja to nazywam wieksza iloscia sluzu...a czytalam ze to w ciazy normalne wiec sie nie martwie poki co...powinnam?

TONYA ale super ze rosnie Twoj synek jak na drozdzach!

NEILAA gratki dla SYNUSIA!

SZUSZU Boziu 2 kg....na plusie...pozazdroscic!

SAGAA powodzenia dzis na wizycie!

ej nie straszcie mnie tymi uplawami...uplawy a wieksza ilosc sluzu to to samo?:zawstydzona/y: bo ja nie mam zadnych dolegliwosci, nic nie piecze , nie swedzi tylko wlasnie ja to nazywam wieksza iloscia sluzu...a czytalam ze to w ciazy normalne wiec sie nie martwie poki co...powinnam?

Susumali, biała, ciągnąca się wydzielina to normalne, też taką mam i gin mówi że to naturalne.
Sagaa, powodzenia na wizycie;-)

Hej-
wspaniale że maluszki rosna...i czesc z nas razem z nimi :baffled: ja tez..jem czy nie jem waga rośnie :/
I infekcje tez mam od pocztaku ciaży i tez sie jej pozbyc nie moge...:/ a moja ginka wciaz na to ze takie uroki ciazy i pozostaje mi ciagle lecznie choc ono nie wiele daje :/

Dziewczyny, u mnie też podobnie z tymi infekcjami. Ciągle coś piecze, swędzi. Ostatnio nawet lekarka mi zrobiła posiew ponad program i nic nie wykazał.
I poleciła mi taki lek, który mogę sama stosować i jest naprawdę dobry. Łagodzi podrażnienia i nieprzyjemności. Jest bez recepty i można go stosować w ciąży. POlecam!
Multi-Gyn Actigel, żel, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Jak się boicie stosować, to zapytajcie o niego swojego lekarza. Nie jest to antybiotyk, ale na wszelkie podrażnienia dobrze działa.

Sagaa i Biedroneczka powodzenia na wizycie!

Wizytę mam 18 maja,ale nie będę robiła USG tylko poproszę tą moją ginekolog o przebadanie. Cały czas mam duże upławy, nawet niedawno robiłam posiew i nikt się nie odezwał ( czyt. widocznie wszytsko było w porządku). Mam tak od samego początku ciąży....:zawstydzona/y: Wizytę w szpitalu mam 7 czerwca,więc może wtedy podadzą mi wymiary chociaż ostatnio babka sama sobie mierzyła co chciała i tylko mówiła,że wszystko dobrze... :baffled: czyli ogółem nic nie wiem...

Moja siostra rodziła syna w Holandii i nigdy nie mówili jej jaką ma wage i ile mierzy, tam po prostu tego nie sprawdzają, byc może u Ciebie też tak jest.

Mój gin mówi, że duża ilość wydzieliny jest normalna, ale mam obserwowac czy nie zmienia zapachu i koloru no i jak zacznie swędzieć to też niedobrze.

Sagaa, Biedroneczka - powodzenia na wizycie!
Bishopka - nie mam tantum rosy,ale kupiłam sobie płyn do higieny intymnej AA z kwasem mlekowym. Nic mnie nie swędzi, nie drażni... tylko ten śluz,którego jest sporo. Zbadam się na pewno już za tydzień!
Tonya - tak właśnie oni tutaj leczą... :-( aa szkoda, bo ciąża to taki fajny okres i chciało by się dowiedzieć jakie jest maleństwo itp.

Też mam taki śluz/upławy. Robili mi cytologię i wyszły komórki zapalne. Teraz leczę się i dostanę skierowanie na posiew i następną cytologię. Lekarz mi mówił, że widzi zmiany w wydzielinie oczywiście nie wytłumaczył mi co i jak więc czekam....

Bishopka nie strasz ja tez mam takie porblemy caly czas lecze od poczatku ciazy i nic nie pomaga zywam lactacyd plyn ginekologiczny i od czasu do czasu tantum rosa i nic...;/ na szczescie dzis ma liste pytan do gina i licze ze wszystko mi wyjasni....
Tez sie podmywam tym plynem i do tego teraz dwa razy w tygodniu tantum rosa, wczesniej mylam sie tantum przez 5-6 dni. Jak bedziesz u gina to zapytaj o zakwaszenie srodowiska nawet rutinoscorbinem, mi tak lekarz poradzil i to dopiero pomogło.
Nie chcialam poza tym nikogo straszyc, tylko napisalam jak bylo w moim przypadku a jak wiadomo kazdy przypadek jest inny.
Taycia i Susumali w ciazy, zwlaszcza w tym okresie tzn. po 20 tygodniu ilosc wydzieliny sie zwieksza i jest to calkiem prawidlowe. Jesli uplawy sa biale (ktoras kolezanka to pisala) to nie ma zadnego problemu - sa prawidlowe. Moje uplawy byly zolte zielone, a czasami nawet czarne :szok: Przepraszam za obrazowosc.

Ostatnia edycja:
reklama
Biedrpneczka powodzenia na wizycie;-) ja mam na 16 ale jade wczesniej bo wtedy szybciej mnie przyjmnie odezwe sie wieczorem lub po powrocie....

Do góry