reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dziękuję, nie martwię się, teraz już jestem spokojniejsza. W poniedziałek idę na lepsze usg i wtedy będzie wszystko wiadomo. Trzymajcie proszę kciuki za mojego Wiktorka. A zapomniałam dodać mały waży 785 g

reklama
TAYCIA te 35% to wlasnie w razie zwolnienia w czasie ciazy, a co po? ile trwa urlop macietzynski czy wychowawczy w IRL? i ile procent wtedy placa? wiem co kraj to obyczaj ale mnie to ciekawi...

AKUTAN nie zasmucaj sie kochana, przynajmniej wiesz ze wymiary maluszka sa ok, ja od 6 tygodni nie wiem nic...

Susumali - Za zwolnienie chorobowe płaci państwo,a nie pracodawca dlatego też stawka dla wszystkich jest jednakowa i wynosi 188 e/tyg (czyli dla mnie to tylko 35% mojej wypłaty).
Macierzynski ma 26 tygodni i płacą już lepiej 260 e/tyg. Wychowawczy jest bezpłatny. Po urodzeniu dziecka każda mama uprawniona jest do zasiłku dla dziecka ,który wynosi 30e/tyg.
A jak to jest u Ciebie w Niemczech? jest podobnie?
Akutan - to prawie waży tyle co mój (902 g). Mamy podobne terminy.

Oli, Taycia, anulek gratuluję udanych wizyt!
Oli grubasie a Ty masz 130cm wzrostu,że w 7 miesiącu ważysz 50kg?????

maggie 156 cm :-D, a K 196 cm :-D

Oli B - gratuluję udanej wizyty!
Taycia też gratulację wizyty, drogo jak cholera, ale najważniejsze że dzidek zdrowy ;-)

Dziękuję, nie martwię się, teraz już jestem spokojniejsza. W poniedziałek idę na lepsze usg i wtedy będzie wszystko wiadomo. Trzymajcie proszę kciuki za mojego Wiktorka. A zapomniałam dodać mały waży 785 g

Dziewczyny trzymam kciuki za następne wizyty, oby były lepsze

reklama
Do góry