reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
susumali ,akutan-super ,że dzidzie zdrowe -gratulacje :tak:
maggie78-co do centymetru w palcach u mojego gin :-Dto chyba nie tylko mój ma taki magiczny cm. bo wszyscy w szpitalu tez mi tak mierzą-normalnie jakieś magiczne paluchy mają:-Dmoże ginekolodzy przechodzą jakiś specjalny "czarodziejski kurs ":-D

A ja mam do Was pytanie, skąd Wasz gin wie, że termin porodu się przesunie w przod czy tył ?? Mój nic nie mówi a z usg widzę, że np. niektóre wymiary są wieksze niz dany tydzien ciazy. choc co do miesiaczki to jestem pewna zajsci, bo dzidzia byla w 100 % planowana :-)

Bishopka- wiedza to zwykle z usg, fakt kazdy wymiar indywidulanie wskazuje na jaki tydzien to norma (jedne w przod, drugie w tyl) ale na koniec komputer usrednia te daty i wskazuje jedna konkretna jako termin porodu, choc z tego co wiem i tak nie ma co sie tym sugerowac bo kazy maluch rosnie inaczej i najwazniejszy jest terminz pierwszego usg

Ja myślę, że najlepiej to chyba sobie wszystko uśrednić:) Ja miałam termin z miesiączki na 6.08 z pierwszego USG na 3.08 a z ostatniego mam na 28.07 i też mi lekarz powiedział że nie należy się za bardzo tym sugerować, ale jego zdaniem to w sierpniu już się będziemy wózkować, mówi że on stawia na ostatni tydzień lipca. I bądź tu mądry człowieku :)))

srutututu, z Li miałam z miesiączki na 19 lipca, z pierwszego usg na końcówkę lipca, z prenatalnego (+ test biochemiczny z krwi) wskazywał bodajże 3 sierpnia, a urodziłam 28 czerwca z wpisem 'poród o czasie' :-D

no bo dzidzia i tak pojawi sie na swiecie wtedy kiedy bedzie chciała a termin jakis trzeba okreslic zeby bylo wiadomo na kiedy wozek kupić :)

reklama
Do góry