reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Sylvi udanej wizyty.
Lana wiem co przezywasz, mój tez przyjeżdza od dwoch miesięcy tylko na weekendy, choc miał tydzien wolnego w miedzyczasie to wykorzystałam go na malowanie :zawstydzona/y::-D Ale daje rady, tez mam juz duze dzieci, to mi bardzo pomagaja. Dasz rade, a czas szybko zleci, mąż wróci a poród tuż tuż.

reklama
Dobrze, że macie wsparcie w dzieciach i dobrych mężów- dacie radę. Jak nie wy to kto? Mój Ł. też jest ekstra i wiem ile to daje.

sylvi powodzonka na wizycie :-) aby wsio było dobrze!

dziękuję wszsytkim za te wspaniałe słowa. Jesteście kochane :-)

Lana myślę, że moja gin by inaczej zareagowała gdybym nie była po 2 stratach w ub. roku i w tej ciaży plamienia nie miała.
młodam -tak z tymi plamieniami to faktycznie nie jest nigdy bezpiecznie ,ja też jestem po wywołanym poronieniu ,bo ciąża mi obumarła w 11 tyg.ale teraz na szczęście jest dobrze i już blisko rozwiązanie-u Ciebie tez będzie wszystko O.K. tylko uważaj na siebie i dużooooooo odpoczywaj i kompletnie nic nie dźwigaj najlepiej tylko leżeć :tak:
TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!!:tak:

Ja już po wizycie.
Tak więc weszłam sobie uśmiechnięta do gabinetu i gino się pyta jak zdrówko , ile przytyłam , czy czuje ruchy itp. Dobry start - pomyślałam. Tutaj jeśli się jest dłużej na zwolnieniu niż 4 miesiące,wysyłają taka formę do wypełnienia przez lekarza,który daje mi zwolnienie,więc gino pow,że dostała list i go odesłała. Fajnie - myśle sobie. Poprosiłam ją tylko o badanie,bo 7 czerwca mam wizytę w szpitalu i tam będę miała USG. Szyjka długa, zamknięta, czysto ! pięknie pomyślałam. No to jeszcze zrobimy USG.Ale ja nie chcę - powiedziałam,a ona - ale i tak zapłaci Pani tyle samo,więc się zgodziłam. Synek przekręcił się i już leży główką w dół :-), pokazywała mi serduszko (ale nie słyszałam) no waży 902 gramy. Wszystko jest ok!
Wypisała mi zwolnienie (prosiłam na 2 miesiące - dała mi tylko na ma) i skasowała 100 euro :-( i jeszcze muszę przyjść za miesiąc,bo przecież będę musiała zanieść zwolnienie za czerwiec :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gdybym jeszcze dostała pieniądze na warunkach jak w Pl,ale tak kolorowo to tu nie jest... jestem zła za zdzierstwo ,ale szczęśliwa,że z moim synusiem wszystko dobrze :-)
Susumali, Sylvi -dajcie znać jak na waszych wizytach było!
Oli B - gratuluję udanej wizyty!

Oli, Taycia, anulek gratuluję udanych wizyt!

młodam w szpitalu na pewno będziesz miało dobrą opieke i wszystko będzie ok.

Taycia niezłe kurcze zdzierstwo...

Oli grubasie a Ty masz 130cm wzrostu,że w 7 miesiącu ważysz 50kg?????

Lana a Ty nie zachwalaj tak swojego męża bo widzisz,że kolejka się robi:) ja mojego też chętnie wyślę na szkolenie:)
A tak w ogóle to ten Twój lekarz ma centymetr w palcu jak mierzy Ci szyjkę:-D?

reklama
OLI rano jakos nie dojrzalam Twego posta, super ze wsio ok, chudzielinko!

SYLVI trzymam kciuki za wizyte!

TAYCIA super ze same dobre wiesci oprocz kosztow wizyty....:szok:

ja nie mialam zadnych kosztow ale za taka wizyte to i bym w zyciu nie zaplacila- znow byla to TYLKO rozmowa (dla przypomnienia ostatnie badanie dopochwowe (usg dopochwowe) bylo w styczniu a normalne usg 02.04.11), bez badania ginekologicznego, nie wspominajac usg- to bedzie robione OSTATNI raz za 3 tygodnie... wiec jak sie spodziewalam, wyszlam z taka wiedza jak i weszlam, tyle tylko ze pomimo codziennego brania zelaza homoglobina mi spadla z 12,2 do 10.5, wiec zakupilam sobie zelazo w Polsce i mam nadzieje ze bedzie lepsze niz niemieckie.na toksoplazmoze nadal nie mam przeciwcial no ale i nie jestem zarazona wiec ok.
aha no i przytylam przez 3 tyg. zaledwie kilo co lekarka przyjela z duza akceptacja i zadowoleniem

Do góry