reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Szusz - Ty jesteś szalona :-) ja też chciałabym się dowiedzieć co to za maleństwo siedzi w moim brzuchu,ale poczekam spokojnie na USG w późniejszym miesiącu,chociaż korci,ale po co się nastawiać... :-) życzę powodzenia na USG...może akurat :p

reklama
KOCHANE MAM PYTANIE -CZY WY SIĘ MOŻ ORIENTUJECIE,CZY TE BADANIA PRENATALNE ROBIONE W SPECJALNYCH GABINECH CZY SZPITALACH (bo ja jadę do CENTRUM DIAGNOSTYKI PRENATALNEJ w Szczecinie ) maja jakieś specjalne usg ,bo coś mi się ouszy obiło,że to nie jest takie zwykłe usg jak u naszych lekarzy w gabinetach tylko jakieś wypasione coś typu 3,4 D.wIECIE COŚ NA TEN TEMAT?????

LANA ja będę miała usg genetyczne właśnie w 3D. Ale badanie mam dopiero 27/01 więc wtedy będę mogła coś opowiedzieć.

Co do płci to moja koleżanka w 2 ciąży dowiedziała się już w 12 tyg ,że to chłopak... Więc ja też mam nadzieję ,że na tym usg 3d to będzie coś widać:)

Lana jeżeli ci chodzi o takie badanie USG genetyczne ok 13 tyg to jest to normalne tylko dużej trwa ok 30 min bo lekarz wszystko mierzy, a jeśli ci chodzi o jakieś bardziej specjalistyczne to nie wiem

maggie78-ja też słyszałam żę , podobno tam gdzie mam to badanie robić to aparat USG jest 3 czy 4D.Może dzidzia będzie łaskawa pokazać płeć? w sumie to będe właśnie w dniu badaniaw 13 tyg. i 6 dniu ciąży-może już będzie widać,ale tam wszystko mało ważne ,naważniejsze aby mi powiedzieli czy dzidzia zdrowa.Zaraz po badaniu ,które ma 28 stycz. w piątek to w poniedziałek na 10godż. brykam do mojego doktorka i on już podobno po tym co mi dadzą (SAMA NIE WIEM CO MI DADZĄ:szok:)będzie wiedział nawet bez wyniku,na który się trochę czeka czy z dzidzią wszystko o.k

ja mam od początku przeczucie ze będzie dziewczynka;)) hih lekarz znowu zawsze mówi do maleństwa Mały..mąż mówi ze będzie syn... ciotka ze córą i bądź tu człowieku mądry;)a dla mnie najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe:))przy drugim dziecku będę kiedyś bardziej wymagająca:)) uwielbiam leżeć i głaskac brzuszek i gadac sobie do malenstwa;) hihhhih dzis np opowiadałam malenstwu jak wyglada nasze mieszkanko;) ahahha myslicie ze juz mnie słyszy?;p czy jeszcze nie?;)

KOCHANE MAM PYTANIE -CZY WY SIĘ MOŻ ORIENTUJECIE,CZY TE BADANIA PRENATALNE ROBIONE W SPECJALNYCH GABINECH CZY SZPITALACH (bo ja jadę do CENTRUM DIAGNOSTYKI PRENATALNEJ w Szczecinie ) maja jakieś specjalne usg ,bo coś mi się ouszy obiło,że to nie jest takie zwykłe usg jak u naszych lekarzy w gabinetach tylko jakieś wypasione coś typu 3,4 D.wIECIE COŚ NA TEN TEMAT?????

tak masz rację zeby zrobić badania usg musi być bardzo nowoczesne
u mojego lekarza podpisal fundusz umowe na badania genetyczne bo zakupił takie właśnie usg
przyjeżdżają lekarze z łodzi i warszawy co 2 tydzień i robią badania
na usg musi wszystko być wyraźne
mi lekarz teraz ustawił 3D ale za mała kruszynka i nie było jej wyraźnie widać lepiej na 2D czyli tym czarno-białym
mnie przepisał z 28 stycznia na 11 lutego bo stwierdził ze lekarz badający moze jeszcze nie zmierzyć tego co będzie chciał najdokładniej wtedy będę w 12 tyg i kilka dni ;)

reklama
dziewczyny jak mi się wlecze ten czas do USG genetycznego... jakoś niby się go nie boję bo genetycznie powinno być ok po takich rodzicach ;-) jakoś poprostu jakoś się stęskniłam za oglądaniem dzieciątka na monitorze :-)

Do góry